Sociální sítě
Nahoru

ČESKÝM VÍTĚZEM SOUTĚŽE THE VENTURE SE STAL PROJEKT SENS BAR

Začátkem listopadu vyvrcholilo v České republice historicky první lokální kolo mezinárodní soutěže The Venture pořádané značkou Chivas Regal. Český vítěz, který se v červenci 2017 zúčastní celosvětového finále v USA, kde bude bojovat až o 1 milion dolarů, byl vybrán během originálního finálového kola v pohodlí jedoucího vlaku Leo Express. Symbolický začátek cesty, která může změnit život. Vítězem z pěti finálových projektů se stal start-up SENS BAR, který si odbornou porotu získal svými proteinovými tyčinkami s cvrččí moukou. Ochutnavka tycinek Sens Bar behem prezentaceSoutěž The Venture hledá již potřetí po celém světě společensky prospěšné podnikatele a odměňuje projekty přinášející pozitivní změnu. „The Venture mě oslovila tím, že to není pouze podpora podnikání a start-upů, ale nových myšlenek, které se snaží změnit svět a mají sociální přesah, jsou něčím jiné. V dnešním světě samotné podnikání není omezeno na tvorbu zisku, ale sociální aspekt a odpovědnost jsou jeho nezbytnou součástí. Je skvělé, že The Venture učí podnikatele tímto směrem přemýšlet a motivuje je,“ říká předseda poroty, podnikatel a investor Václav Dejčmar. Ten spolu s novinářkou a podnikatelkou Lucií Tvarůžkovou, rapperem a umělcem Vladimírem 518, novinářem a spisovatelem Milošem Čermákem a podnikatelem Leošem Novotným nastoupili začátkem listopadu do vlaku Leo Express, aby vybrali prvního českého finalistu, jež bude Českou republiku reprezentovat na světovém finále. Porotci Milos Cermak, Vladimir 518 behem prezentace_The VentureNeobvyklý a zajímavý byl samotný průběh finálového kola, tzv. train pitch, kterého se zúčastnilo pět nejlepších projektů: originální taška Česká síťovka, vícekomorový odpadkový pytel EcoTwinBag, aplikace pro prarodiče Oscar senior, náramek pro pacienty s duševní chorobou Mindpax a proteinové a energy tyčinky Sens Bar. Vitezove_The Venture_tycinka s cvrcci moukou SENS bar_vlevo Radek Husek a Daniel VachV jedoucím vlaku v limitu pěti minut musel každý soutěžící co nejlépe shrnout a odprezentovat svůj projekt a následně čelit 10 minut zvídavým otázkám poroty. Ta hodnotila míru společenského přínosu, inovativnost, kvalitní podnikatelský plán a prezentační schopnosti, mimo jiné v anglickém jazyce. Vyřazovacím systémem pak lepší z projektů postoupil do dalšího kola, zatímco poražený musel na další stanici vlak opustit.

Vítězem lokálního kola soutěže The Venture se stal Sens Bar mladých podnikatelů Radka Hušky a Daniela Vacha. Jejich snaha změnit základní společenské stravovací návyky a vnést do potravinové produkce nejenom udržitelnost, ale také morálnost je přivedla k výrobě proteinových a energy tyčinek s cvrččí moukou. Predseda poroty Vaclav Dejcmar_The Venture_FinaleZástupce Sens Bar čeká na jaře příštího roku intenzivní mentoring v britském Oxfordu, kde se bude moci nejenom učit od špiček světového businessu, ale také se dokonale připravit na mezinárodní finále The Venture konané v USA. Cennou odměnou pro vítěze je také poukaz v hodnotě 100.000 Kč na poradenské služby od Aakon Labs, nové venture kapitálové divize spadající pod investiční skupinu Aakon Capital, založené společně s podnikateli a investory ze Silicon Valley a Stanfordu.

Více z rubriky Akce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.