Sociální sítě
Nahoru

Dvě plus jedna zajímavost o značce Tullamore D.E.W.

TULLAMORE D.E.W.  je druhá nejprodávanější irská whiskey na světě a jedna ze značek s nejrychleji rostoucí oblibou. Je vysoce ceněna znalci whiskey a získala za posledních 10 let přes 30 zlatých ocenění. Luxusní, třikrát destilovaná míchaná whiskey TULLAMORE D.E.W.  nabízí výrazný charakter a jemnou chuť. Díky záhadně jemné a přitom spletité povaze je TULLAMORE D.E.W.  nejenom třikrát destilovaná k dosažení výjimečné jemnosti, ale také jedinečnou směsí všech tří typů whiskey, jejichž spojení dodává nápoji na propracovanosti: tradiční irská (pot still), sladová a obilná. Vyráběná z nejlepšího zrna a nejčistší vody se nechává trpělivě zrát ve speciálně proschlých dubových sudech, aby vznikla její charakteristická jemnost, která ji předurčuje k dokonalému přípitku jak venku, tak s přáteli doma. TULLAMORE D.E.W.  nejlépe vychutnáte neředěnou, případně na ledu nebo se sodovkou a plátkem citronu.

14 YEAR OLD SINGLE MALT ASSETS - PHOTOGRAPHY (1)TULLAMORE D.E.W. vyrábí nezávislá rodinná palírna William Grant and Sons, kterou založil William Grant v roce 1887. V současnosti již pátá generace v této společnosti na výrobu luxusních lihovin pálí některé z předních světových značek skotské whisky, například nejoceňovanější jednosladovou Glenfiddich, řadu ručně zpracovávaných jednosladových whisky The Balvenie a čtvrtou nejprodávanější míchanou skotskou na světě, Grant’s, i další legendární značky lihovin jako gin Hendrick’s  a kořeněný rum Sailor Jerry.

Tullamore Dew Picture Conor McCabe Photography.TULLAMORE D.E.W. jako jediná uvádí na trh novinku kombinující to nejlepšího ze dvou tradičních irských řemesel, přesněji tradice výroby whiskey Tullamore trvající 185 let a výroby cideru, která se mapuje od 17.století.  Pak totiž vznikne výjimečná a ušlechtilá irská whiskey, pyšnící se lehce nasládlou chutí s ovocnými tóny.  Přesně taková je Tullamore D.E.W. Cider Cask Finished. Výroba této whiskey je pouze v době sklizně jablek v Irsku, přesněji od září do listopadu. Vybírají se ta nejkvalitnější jablka, ještě čerstvá se lisují, a to je začátek procesu, při kterém se z nich po malých dávkách vyrábí cider. Vylisovaná šťáva se pak několik měsíců uchovává v dubových sudech. Jak cider fermentuje, kyselé a zároveň sladké tóny prostupují sudy na bourbon a vytvářejí složité vrstvy vůní a chutí, které se bohatě vyplácejí. Master Blender pak odsaje všechen fermentovaný cider a na další tři měsíce ho nahradí drahocennou Tullamore D.E.W. Výsledkem pak je právě tato ojedinělá irská whiskey, pravá esence Irska s tóny vypáleného dubu stříknutými sladkým ciderem, která zaujme a potěší vytříbený jazyk skutečných milovníků irské whiskey.

 

 

Více z rubriky Domácí bar

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.