Sociální sítě
Nahoru

Trojice nejčastějších módních přešlapů

Volba nevhodných barev: Mnozí lidé se raději řídí tím, co právě letí, než vlastním pocitem. Ne všechny módní vlny jsou však zárukou úspěchu. Jak řekla sama Coco Chanel: „Nejlepší barva na celém světě je ta, která vypadá dobře na vás.“ „Některé ženy slepě následují trendy, případně mají v oblibě černou, šedivou a jiné tmavé odstíny, které jim přidávají léta i vrásky navíc, což je velká škoda. Místo toho je lepší nechat si poradit, které barvy jsou pro nás nejvhodnější a nosit je zejména v blízkosti obličeje. Jakmile budete v zrcadle zářit, zvolila jste správně,“ radí Dagmar Gabulová, první certifikovaná expertka na styl pro ČR a SR a autorka knihy Styl – Cesta ke kráse, sebevědomí a charismatu.

web_fashion-1636868_1920

Nesprávná velikost oblečení: „V rámci své práce se často setkávám s tím, že ženy nosí o číslo až dvě větší velikost, než ve skutečnosti potřebují. V domnění, že plandavé oblečení skryje všechny nedostatky postavy, na sebe někdy obléknou cokoli, co nebude přiléhat k jejich tělu. Jenže to je zásadní chyba. Neforemné a příliš volné oblečení je sice pohodlné, ale přidává kila navíc,“ upozorňuje Dagmar Gabulová.

web_woman-918787_1920

Překombinovaný look: Doplňky jsou finální tečkou celého stylingu. „Někdy se však stává, že zapomeneme na známé rčení v jednoduchosti je krása a zkombinujeme výrazně zdobené oblečení s ještě výraznějšími doplňky. Výsledek je pak rušivý, chaotický a může působit lacině. Proto vyberte pouze jednu výraznou věc, která bude dominantou celkového looku, například propracovaný náhrdelník, a zbytek volte v jednoduchém stylu. V případě, že vás nošení doplňků omezuje a znervózňuje, nenuťte se do nich. Vždy však sáhněte alespoň po jedné věci – náušnicích. Ty totiž mají dva přínosy k nezaplacení. Zaprvé pomáhají obličej symetricky tvarovat a zadruhé mu svým odleskem dodávají jiskru,“ uzavírá expertka.

 

Více z rubriky Móda

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.