Sociální sítě
Nahoru

Módní dům Blažek představuje kolekci jaro/léto 2017

Portugalsko, rozmanitá země plná barev a jižanského temperamentu, inspirovalo návrhářky pánského módního domu Blažek při tvorbě nové kolekce jaro/léto 2017. Z kolekce v tónech oceánu čiší svěžest a uvolněnost. Do použitých materiálů vtisklo Portugalsko svůj rukopis v podobě výrazných dezénů, potisků, vzorů a tolik typických symbolů pro tuto část Pyrenejského poloostrova. Kolekce vznikla pod vedením designérského dua Jany Kuťkové a Věry Jakubíčkové, kterým se v ní podařilo propojit nadčasový design spolu s nejnovějšími módními trendy. Mezi přední výrobce látek použitých v nové kolekci patří respektovaná jména módního průmyslu jako Cerruti, Loro Piana či Vitale Barberis Canonico.

BLAZEK SS17_11_foto Ilja HubalekKOLEKCE FORMAL

Uvolněné obleky s elegantními sneakers

Vhodně zvolený oděv odráží u muže smysl pro styl nejen v oblékání. Jeho prostřednictvím nositel poodhaluje, jaké je jeho postavení ve společnosti. Formální kolekci jaro/léto 2017 tvoří obleky, které působí více uvolněným a méně uhlazeným dojmem. Citelnou změnou u obleků je vliv mikrodezénů a 3D struktur i výrazná vazba. Jedná se o jemný detail, na první pohled téměř neznatelný, který dotváří jedinečnost obleku a jeho nositele.

BLAZEK SS17_01_foto Ilja HubalekObleky i košile se představují ve vyštíhlených siluetách slim a nově také extra slim. I přes viditelné zúžení jsou oděvy zpracovány tak, aby byly co nejpohodlnější. Trendem letošní sezony je tzv. city suit neboli městský oblek, který se nosí v kombinaci s elegantními sneakers v barvách burgundy, teal green a royal blue. Čím dál tím oblíbenější ve formálním stylu jsou košile do obleků s jemnými a decentními vzory.

Hrát si se vzory již dávno není zapovězeno, cílem je naopak vytvářet neočekávané kombinace. Zatímco city suit se běžně nosí bez kravaty, do klasického formálního obleku je vázanka žádoucí za každé okolnosti. V letošní kolekci naleznete například kravaty s žakárovými vzory v mnoha odstínech modré barvy. Ke klasickému obleku zvolte ručně barvenou obuv v odstínech koňakově hnědé či mahagonové. Velký návrat slaví i klasika v podobě černé obuvi, která se hodí i k obleku v modrých barvách.

BLAZEK SS17_14_foto Ilja HubalekKOLEKCE INFORMAL

Pro muže, kteří nepodléhají konvencím

Zatímco formální oděv následuje v oblékání určitá pravidla, neformální móda dovoluje popustit uzdu fantazii. Informální kolekce značky Blažek je hravá, nápaditá a originální. Určena je všem mužům, kteří si zakládají na osobitém stylu oblékání a nechtějí splynout v davu.

V hlavní roli se objevují výrazná vlněná saka s nápaditými vzory a jednobarevné separátní bundy inspirované blejzrem. Novinkou je sako se stojáčkem. Aby outfit zůstal v neformální rovině, je vhodné jej doplnit neopranými jeansy bez kontrastních prvků. Blažek na jejich výrobu používá výhradně prémiový denim italské značky Candiani. U košil převažují výrazné vzory s nejrůznějšími ornamenty, florální vzory a motivy inspirované Portugalskem. Polokošile s šitým límcem, které se hodí do teplých letních dní, alternují klasickou košili a muži je zpravidla oblékají tehdy, když chtějí působit neformálnějším dojmem. Chladnější jarní rána a večery jsou ideální příležitostí pro oživení celkového vzhledu elegantním svetrem ze 100% extra fine merino vlny. Módní, a přesto komfortní záležitostí jsou luxusní bavlněné kalhoty předního výrobce látek Sondrio. Novinkou je letní zcela nepodšitý lněný oblek v barvě písku.

Výsledný outfit nezapomeňte doplnit minimalistickou aktovkou a kvalitní obuví. V letošní kolekci můžete vybírat například mezi ručně barvenou koženou obuví z hladké hovězinové usně, obuví typu oxford a derby brogue či mezi mokasíny z nubuku, které je vhodné nosit naboso.

BLAZEK SS17_04_foto Ilja HubalekKOLEKCE CASUAL

Komfort za všech okolností

Při tvorbě kolekce Casual soustředily designérky společnosti Blažek veškerou pozornost směrem ke komfortu. Vznikla tak ucelená kolekce, která odpovídá posledním módním trendům a současně splňuje vysoké nároky mužů na pohodlí.

Podstatnou část kolekce tvoří košile v nových střizích. Charakteristické jsou díky výrazným vzorům a propínacímu límci, který se nosí bez kravaty. Velmi oblíbená jsou u mužů jerseyová saka z úpletu, která výborně pasují jak k opraným jeansům, tak i k bavlněným a lněným kalhotám. V chladnějším počasí na sako oblékněte bundu v pískové, hnědé nebo teal green barvě.

Potrpíte-li si na maximální pohodlí, pak zvolte kalhoty typu jogg jeans, na jejichž výrobu módní dům Blažek používá extra stretchový materiál. Do horkých letních dní oceníte šortky, které tvoří dokonalou souhru v kombinaci s polokošilí nebo košilí s krátkým rukávem . Nebojte se ani jemné výstřednosti. Vsadíte-li na kalhoty a sako s opraným vzhledem, dodáte vašemu looku špetku správné mužské rebelie.

Outfit nezapomeňte doplnit odpovídající obuví. Na jaro jsou trefou do černého stylové sneakers ve variantě s hladkou i broušenou kůží. Léto naopak přeje vzdušnější obuvi, jakou jsou mokasíny. Ty se v letošní kolekci objevují ve variantě tzv. car shoes. Jedná se o obuv se speciální podrážkou, vhodnou pro časté řízení. Celkový vzhled doplňte kapesníčkem určeným do saka a trendy aktovkou s klopnou či tzv. briefcasem se vzorem kůže rejnoka. Do slunečného počasí nezapomeňte nasadit stylové sluneční brýle, absolutní „must have“ této sezony jsou brýle vyrobené z lehkého bambusového dřeva.

Více z rubriky Móda

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.