Sociální sítě
Nahoru

Asijský únorový svátek

Den svatého Valentýna se slaví v anglosaských zemích každoročně 14. února. Kořeny tohoto svátku sahají do starověkého Říma. Současně v tomto období nastává novoluní a začíná čínský nový rok a to na začátku února. Rok 2017 bude ve znamení ohnivého kohouta.

valentin food picture 017Tyto dva na první pohled nesourodé svátky, lze spojit a užít si najednou. Šéfkuchař restaurace Asian Temple, Nyoman Purnata, kterému v krvi koluje asijská krev si připravil pro své zamilované hosty, valentýnské menu. Svou inspiraci čerpá ve svých dětských vzpomínkách, kdy na balijském ostrově Lembongan pomáhal svým rodičům, kteří tam vlastnili bistro. Poté nasbíral mnoho zkušeností po světě. Jeho cesta začala hned po maturitě, kdy se stal členem zaoceánské výletní lodě. Ta mu pomohla prohloubit znalosti asijské kuchyně a také zde potkal svou budoucí českou manželku. Cesta do Čech vedla přes Ameriku a Španělsko. Starým asijským receptům vdechuje moderní ráz.

valentin food picture 018Nový únorový svátek, Valentýn s asijským nádechem, tentokrát v barvách ohnivého kohouta, v Asian Temple.

Menu:

Tygří krevety s papájou a Rujak dresingem

Hovězí tartar v balinézském stylu

BBQ jehněčí s citrónovou trávou a kurkumou

valentin food picture 040

Více z rubriky Romantika

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.