Sociální sítě
Nahoru

Asijský únorový svátek

Den svatého Valentýna se slaví v anglosaských zemích každoročně 14. února. Kořeny tohoto svátku sahají do starověkého Říma. Současně v tomto období nastává novoluní a začíná čínský nový rok a to na začátku února. Rok 2017 bude ve znamení ohnivého kohouta.

valentin food picture 017Tyto dva na první pohled nesourodé svátky, lze spojit a užít si najednou. Šéfkuchař restaurace Asian Temple, Nyoman Purnata, kterému v krvi koluje asijská krev si připravil pro své zamilované hosty, valentýnské menu. Svou inspiraci čerpá ve svých dětských vzpomínkách, kdy na balijském ostrově Lembongan pomáhal svým rodičům, kteří tam vlastnili bistro. Poté nasbíral mnoho zkušeností po světě. Jeho cesta začala hned po maturitě, kdy se stal členem zaoceánské výletní lodě. Ta mu pomohla prohloubit znalosti asijské kuchyně a také zde potkal svou budoucí českou manželku. Cesta do Čech vedla přes Ameriku a Španělsko. Starým asijským receptům vdechuje moderní ráz.

valentin food picture 018Nový únorový svátek, Valentýn s asijským nádechem, tentokrát v barvách ohnivého kohouta, v Asian Temple.

Menu:

Tygří krevety s papájou a Rujak dresingem

Hovězí tartar v balinézském stylu

BBQ jehněčí s citrónovou trávou a kurkumou

valentin food picture 040

Více z rubriky Romantika

  • Večeře v oblacích je naplánována v Praze hned na tři víkendy v září

    Romantika nejen při západu slunce, parádní gastronomie a trocha adrenalinu. Takové jsou tři nezbytné pilíře stále oblíbenější atrakce, pro kterou se...

    Jan Pešek20.6.2019
  • Svěží menu v Babiččině zahradě

    Pestrou kolekci precizně dotažených novinek připravil pro své hosty šéfkuchař průhonické restaurace Babiččina zahrada Michal Šorf. Na novém menu zaujmou především...

    Jan Pešek1.5.2019
  • Zámecká vína, která mají duši

    Hrozny pro vína Zámeckého vinařství Bzenec si hlavní vinohradník opečovává ve vinohradech vinařských podoblastí mikulovská, znojemská a slovácká, kam patří i...

    Marek Zelený5.3.2019
  • Šampaňské MUMM v novém designu

    G.H. Mumm představuje jednoho z nejúspěšnějších výrobců šampaňského na světě, jehož produkty vynikají prémiovou kvalitou a delikátně jemnou chutí. Nyní tato...

    Jan Pešek1.2.2019
  • Útěk z civilizace: Restaurant Sequoia

    Podzim přeje zámeckým restauracím, stejně tak jako hotelovým resortům, což se v posledních letech projevuje na neuvěřitelném nárůstu kvality jejich restaurací....

    Jan Lidmaňský2.11.2018
  • Večeře v Oblacích: Romantika, gastronomie, adrenalin

    S jídlem roste chuť. Pražané i návštěvníci metropole jsou lační mimořádných zážitků. A tak není divu, že světově oblíbená atrakce v...

    Jan Pešek3.7.2018
  • Jarní výlet na Zbiroh

    Krásné květnové dny lákají na rodinné výlety, a to třeba i za humna. Zajímavým místem, respektive víkendovou destinací, tak může být...

    Marek Zelený11.5.2018
  • Stolování ve stylu Villeroy & Boch

    Dopřejte si společný pokrm na dece pod laskavými slunečními paprsky. Se skvělým jídlem a krásným nádobím z kolekce To Go od...

    Libka Safr11.4.2018
  • Neznámé pokrmy ze známých surovin. To je Valentýn v SIGNATURE restaurant

    Romantický Valentýn zahalený tajemstvím před každým chodem. Takový bude večer 14. února v brněnské designové restauraci Signature. Hosté totiž budou dopředu znát...

    Jan Pešek30.1.2018
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.