Sociální sítě
Nahoru

Bonpland Rum: Exotické propojení Německa a Karibiku

Elegantní Bonpland Rum propojuje exotické chutě Karibiku s německou zručností a pílí. Populární rum dozrává v sudech po špičkovém víně, svou pečlivě sestavenou recepturou navazuje na zvyky staré Evropy i originalitu takzvaného Nového světa, tedy Ameriky. „Tento blend karibských rumů zraje nejprve na tamních ostrovech. Až několik let poté je převezen do oblasti okolo řeky Mosely v pohraniční Německa, Lucemburska a Francie, kde dochází k závěrečnému dozrávání a úpravám. Bonpland Rum tak doslova spojuje dva rozdílné světy produkce rumu,“ upřesňuje Alexander Suja, marketingový ředitel společnosti Premier Wines & Spirits, která je výhradním distributorem tohoto rumu pro Českou republiku i Slovensko.

bp_70cl_group_blackRumy Bonpland svým názvem navazují na francouzského lékaře a přírodovědce jménem Aimé Bonpland. Roku 1799 se společně s Alexanderem von Humboldtem, přezdívaným též jako německý Columbus, vypravil na cestu Amerikou, při níž objevil tisíce nových rostlinných i živočišných druhů. Rumy, které dnes pod značkou Bonpland vznikají, kloubí poklady palíren Nového světa s uměním starých německých manufaktur. Legenda praví, že když se Aimé Bonpland dozvěděl o narození syna na jedné ze svých vinic, radostí vykřikl ‚Díky bohu za tak krásnou úrodu!‘. Současný rum Bonpland se snaží vyzdvihnout tuto lásku k přírodě a životu.

bp_50cl_group_CU001Jde o rumy ideální pro old-fashion drinky. Jsme v Německu první, kdo s rumy pracuje právě tímto způsobem. Rumy na blendy jsme si byli osobně vybrat a musím přiznat, že nebylo jednoduché se k některým dostat, “ říká mistr destilatér Denis Reindhardt, který spolu s Erikem Wimmersem přijel na začátku ledna prezentovat rumy i k nám do Česka. Zároveň upozornil, že na tento rok připravují ještě likér na bázi rumu a sladkého vína.

bp_50cl_rouge_CU001Za vznikem rumů Bonpland stojí stejní producenti jako v případě uznávaného ginu Ferdinand’s. Také Bonpland Rum vzniká v Sársku, jedné ze spolkových zemí Německa u hranic s Lucemburskem a Francií. Při jeho výrobě se nepoužívá žádný cukr ani barviva a destilát není vystavován studené filtraci. Dva hlavní produkty Bonpland, čili Rum Blanc a Rum Rouge, jsou charakteristické pro svou ovocnou eleganci a nádech cizokrajných bylinek.

bp_50cl_rouge_CU002

Více z rubriky Domácí bar

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.