Sociální sítě
Nahoru

Salcburský Saalachtal

V srdci regionu Pinzgau na trojmezí Salcbursko, Tyrolsko a Německo, leží Salcburský Saalachtal s malebnými obcemi Lofer, Unken, St. Martin, Weißbach a lyžařskými areály Almenwelt Lofer a Unken Heutal. Jedná se o perfektní rodinnou oblast, kde si užijí perfektní dovolenou začátečníci, pokročilí i ti, kteří už na lyžích dlouho nestáli.

Winterbilder Lofer und UmbegungLyžařský areál Almenwelt Lofer s 10 lanovkami a 46 kilometry sjezdovek získal mnoho ocenění jako nejvíce family friendly oblast v Rakousku. Orientace na rodiny je tady patrná na každém kroku. Nachází se zde široké přehledné sjezdovky, vleky bezpečné pro děti a k dispozici jsou i výhodné rodinné nabídky dovolených se zvýhodněnými skipasy. Ti nejmenší se tu mohou naučit zábavnou formou lyžovat díky krytým „kouzelným kobercům“, které jim pomohou dostat se nahoru, starší ratolesti si na lyžích nebo na snowboardu užijí například Lofi FUNLINE, a rodiče ocení skvěle upravené sjezdovky. Perfektní služby pro všechny generace mají připravené lyžařské školy. Ty které se orientují nejen na začátečníky, ale také na ty, kteří na lyžích dlouho nestáli. Nezáleží na tom, kolik je člověku let, v Salcburském Saalachtalu se mohou zdokonalit v lyžování všichni.

Kuhbar-Lofer (c) Salzburger Saalachtal TourismusRozmanitost zimních aktivit

Spousta zábavy tu čeká také mimo sjezdovku. Zamilované páry se procházejí po zasněžených zimních turistických trasách s překrásnými výhledy, tulí se k sobě na saních tažených koňmi nebo si užívají posezení v restauracích s regionálními dobrotami a Après-Ski. Návštěvníci v nejlepším věku testují na třpytivém prašanu sněžnice, děti s rodiči sáňkují a hrají metanou na ledu zatímco malé princezny zkoušejí před svými obdivovateli piruety. Skitouringoví nadšenci odhodlaně stoupají na příkré vrcholy. Cesta je to sice většinou dlouhá a obtížná, ale panorama, které se otevírá například ze Sonntagshornu v Unkenu, Skihörndlu v Loferu,

Skifahrer im TiefschneeKammerlinghornu v Přírodním parku Weißbach, rozhodně stojí za to a člověk pak na námahu rychle zapomene. Odměnou je navíc cesta dolu. Weißbach bei Lofer je oblíbenou horolezeckou lokalitou, kde si užijí i všichni odvážní vyznavači lezení v ledu. V Unken čeká na vyzkoušení v zimních měsících střelba z luku na terč a v St. Martin stojí za návštěvu překrásné poutní místo Maria Kirchental s překrásnými adventními trhy. Na své si zde přijdou i běžkaři díky skvěle upraveným tratím s celkovou délkou 80 kilometrů. Na nich se dá v celém Salcburském Saalachtalu jezdit klasicky, ale také bruslit. V St. Martin je dokonce možné prodloužit si pod umělým osvětlením výlet na běžkách až do večera. Vysokohorská poloha oblastí Almenwelt Lofer a Heutal navíc garantuje skvělé sněhové podmínky.

Skifahrer im TiefschneePerfektní rodinný den v Almenwelt Lofer

Pokud se vydáte do Salcburského Saalachtalu s celou rodinou, určitě nebudete litovat. Přímo u vleku se nacházejí takzvané „Kiss & Ski“ zastávky, na kterých mohou pohodlně vystoupit rodiče s dětmi a jejich lyžařským vybavením. Ti nejmenší míří na lyžařský kurz. V dětském areálu zkoušejí zábavnou a hravou formou své první obloučky. Také na rodiče nebo prarodiče, kteří dlouho nelyžovali a chtějí na sjezdovce opět získat jistotu, čekají instruktoři. Některé starší děti už rádi doprovází na lyžích své rodiče. Takže rychle naskočit do kabinové lanovky a hurá nahoru do světa horských pastvin s překrásnými výhledy na zasněžené vrcholy všude okolo. Díky pohodlným vlekům to jde nahoru snadno. Před setkáním se zbytkem rodiny u oběda na útulné lyžařské chalupě ale ještě zbývá pokořit černou sjezdovku z Grubhörndlliftu. Je skoro až neskutečné, jaké pokroky dělají děti v lyžařských kurzech v Salcburském Saalachtalu. Bez problémů sjedou náročný svah, dokonce i s úsměvem na tváři!

Skialm-Lofer (c) Salzburger Saalachtal TourismusMaminka s úsměvem naslouchá na slunečné terase u chalupy svému malému synkovi. Hrdě a rozrušeně vypráví o svých prvních obloučcích na sněhu, o pásu, který ho spolu s dalšími malými cvrčky vyvezl nahoru na kopec a o tom, jak si s ostatními hráli na lyžích. Zatímco hostinský přináší na stůl velikou svačinu na dřevěném prkénku pro celou rodinu, vypráví také další z ratolestí o svém dobrodružství. „Táta a já jsme dali černou sjezdovku! Dokonce jen na jednu jízdu a ani jednou jsme nezastavovali!“ Při luxusním jablečném štrúdlu, který je odměnou za všechny velké sportovní výkony celého dne, už se zase spřádají plány na další den. A celkem rychle je jasné, že se zítra jde zase společně na sjezdovku.

Více z rubriky Hory

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.