Bar and Books pokračuje i letos ve svém konceptu – Workshopů míchání koktejlů pro veřejnost. Každý měsíc proběhne jeden zaměřený na mixologii konkrétního legendárního nápoje pod vedením dedikovaného barmana.
Termíny v roce 2017:
- 13. března, Sour Cocktail
- 17. dubna, Old Fashioned
- 15. května, Martinis
- 12. června, Tiki
- 10. července, Daiquiri
- 18. září, Margarita
Na dvou hodinovém workshopu se účastníci dozví to podstatné o historii daného drinku, o jednotlivých stylech míchání a také o ingrediencích a tipech na jejich využití. Barman vše názorně předvede a postupně před očima účastníků namíchá koktejl v jeho různých stylech. Ti mohou všechny nápoje ochutnat a porovnat, přijít na to, který právě jim nejvíce vyhovuje.
Účastníci si pak sami míchání koktejlu pod vedením barmana vyzkouší a jejich výkon bude také ohodnocen. Autora nejlepšího koktejlu pak ocení dárkem – shakerem s logem Bar and Books. Workshopy probíhají v baru v Týnská Bar and Books v Týnské 19, Praha 1. Na jeden worskhop se může zapsat až 15 účastníků a jsou vedeny primárně v anglickém jazyce. Cena za osobu 295 Kč.
Termíny workshopů a další informace jsou jak na Facebookové stránce baru, tak na webu www.barandbooks.cz/tynska, kde je také možno si online rezervovat a zaplatit místo.