Sociální sítě
Nahoru

Tapas bar Monarch zve na Valentýnské menu

Pražský tapas bar Monarch přichystal pro své hosty speciální menu v rámci dne svatého Valentýna. Svátek zamilovaných se zde 14. února oslaví jak jinak než ve španělském stylu. „Šéfkuchař Miguel Inella vymyslel svěží menu složené z několika tapas, hlavního chodu i lahodného dezertu. Jeho španělské a argentinské pokrmy doplní katalánské šumivé víno Cava od uznávaného vinařství Codorníu, konkrétně speciální Love edice Anna de Codorníu, “ popisuje Radek Tureček, generální manažer gastro provozů společnosti Premier Wines & Spirits, mezi které se kromě Monarchu řadí také restaurant Grand Cru a karlínské bistro Premier Mercato.

2016 PHOTOONE - 001San Valentín menu v tapas restauraci Monarch představí tradiční i nezvyklé variace španělské kuchyně. Po úvodním aperitivu a předkrmu hosté ochutnají ústřici s kokosovými perlami, krémovou květákovou pěnu s uzeným úhořem a kaviárem ze sledě nebo kalamáry s pečeným bůčkem a dýňovou omáčkou. „Hosté se mohou těšit i na prvotřídní argentinský steak s brambory a jihoamerickou omáčkou chimichurri. Sladká tečka pak bude čokoládový dezert s passion fruit,“ dodává Radek Tureček. Všechna jídla budou propojená se španělskými víny v čele s šumivou Cavou z produkce jedno z nejstarších katalánských vinařství Codorníu.

2016 PHOTOONE - 014

Cena San Valentín menu v tapas baru Monarch je 1 100 Kč za osobu. Svá místa si rezervujte na e-mailu info@monarch.cz.

Více z rubriky Degustace

  • Malbec slaví již podesáté svátek

    17. dubna se již tradičně po celém světě slaví svátek populární argentinské odrůdy Malbec. Malbec je známý pro svou temnou až...

    Jan Pešek15.4.2020
  • Předjaří v Benjaminu

    Benjamin si v předjarním čase připravil menu, které vychází především z půdních plodin. Tedy vše, co roste v zemi, například brambory,...

    Jan Pešek5.3.2020
  • Kančí hody v La Verandě

    Výtečné maso špičkové české zvěřiny v rozmanité úpravě podle různých národních receptů bude únorovým žolíkem oblíbené staroměstské restaurace La Veranda. Již...

    Jan Pešek30.12.2019
  • Listopad ve znamení nejlepšího šampaňského

    Už po třinácté se mohou všichni milovníci šampaňského a netradičních gastronomických zážitků těšit na unikátní festival Grand Jour de Champagne, který...

    Jan Pešek4.11.2019
  • Listopad ve znamení lanýžů i v restauraci Grand Cru

    Sezóna lanýžů právě vrcholí a proto Fine diningová restaurace Grand Cru, v čele s šéfkuchaři Svatoplukem Hemmerem a Sašou Pavlovičem, připravuje...

    Jan Pešek30.10.2019
  • Hon na ústřice v La Verandě

    Sezóna ústřic právě začala. A přestože milovníci těchto chuťově jedinečných mořských plodů tvrdí, že nejlepší ústřice je vždycky samotná, maximálně pokapaná...

    Jan Pešek24.10.2019
  • Pražský Benjamin v průvodci Michelin

    Restaurace Benjamin v pražských Vršovicích se dostala po pouhém roce působení do Michelinského průvodce. Utajená restaurace na nefrekventované ulici vyniká svým...

    Jan Pešek24.9.2019
  • Hergetova cihelna láká na podzim plný chutných překvapení

    Podzim plný kulinářských akcí. Oblíbená malostranská restaurace Hergetova cihelna má pro své hosty připravený pestrý podzimní program. V týdnu od 23....

    Jan Pešek23.9.2019
  • Restaurace Sia plánuje týden okořeněný chilli papričkami

    Šéfkuchař Jiří Štift z asijské restaurace Sia, která spadá do gastronomické aliance Together, a jeho tým se rozhodli navázat na úspěch...

    Jan Pešek16.9.2019
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.