Sociální sítě
Nahoru

Limitovaná edice gramofonu Pro-Ject na počest George Harrisona

Společnost Pro-Ject představila limitovanou edici 2500 kusů gramofonů Pro-Ject Essential III s grafikou oslavující dílo známého britského kytaristy, zpěváka, skladatele a člena kapely Beatles George Harrisona. Litografii, která přístroj české výroby zdobí, vytvořil Americký streetartový umělec, ilustrátor a zakladatel značky OBEY Clothing Frank Shepard Fairey. Gramofon Pro-Ject George Harrison Limited Edition bude možné zakoupit samostatně, nebo s kompletní kolekcí dvanácti studiových alb George Harrison box set. Tato kolekce byla remasterovaná z původních magnetofonových pásek a vtisknuta do drážek audiofilských 180g desek, které zákazník obdrží v pevném boxu.

ProJect_GeorgeHarrison_FHDPro-Ject Essential III

Nový gramofon z Litovle není zajímavý pouze ojedinělým designem ale také svými špičkovými zvukovými kvalitami, které mu propůjčuje instalovaná gramofonová vložka od společnosti Ortofon OM10 s frekvenčním rozsahem 20 Hz – 20 kHz a eliptickým hrotem. Na zvuku se podepisuje také přesnější řízení otáček motoru, vylepšená mosazná ložiska a diamantem soustružená kladka pohánějící 1,2 Kg těžký akrylátový talíř. Ten účinně potlačuje nežádoucí rezonance přehrávaných desek. Posluchače bude těšit přesvědčivá separace nástrojů a vokálů, stejně jako perfektně zachovaná dynamika, díky které si vychutná kontrasty tichých a výrazných pasáží, stejně jako nejjemnější detaily nahrávky.

PJ-Essential-III-OM10-GH-Edition-artwork-hiresGramofon bude i s kolekcí George Harrison box set dostupný od března 2017 na stránkách distributora www.aq.cz  a v pražské prodejně AudioBest za cenu 21990 Kč, samotný gramofon mohou fanoušci umělce pořídit za 13990 Kč.

PJ-Essential-III-OM10-GH-Edition-OM10-hires

Více z rubriky Hi-end audio

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.