Sociální sítě
Nahoru

Obecní dům zaplavila plejáda sklářských skvostů

web_Moser cover

Každé výročí vyžaduje pořádnou oslavu a co teprve to, které překlenulo magickou stovku! Rovných 160 let od svého založení si letos připomíná známá sklářská společnost Moser. Při této příležitosti připravila unikátní kolekci Moser 2017, která je sbírkou skvostů inspirovaných napříč celou sto šedesátiletou historií sklárny. Spolu se všemi věrnými obdivovateli značky máte možnost tuto velkolepou podívanou zhlédnout v pražském Obecním domě a to až do 22. března 2017.

 web_3276_Katyusha

Kochat se můžete umem současných mistrů sklářů, kteří spojili své síly se sklářskými výtvarníky a designéry, aby vytvořili jedinečnou výroční kolekci MOSER 2017. Z historických i aktuálních vzorů sklárny byly vybrány a současnými mistry oživeny nejkrásnější stylové i nadčasové ukázky umění našich předků a zástupců různých uměleckých směrů. Díky tomu, že sklářské řemeslo je v Moseru pečlivě předáváno z generace na generaci, vznikla díla vysoké umělecké hodnoty vyrobená stejnými originálními postupy jako před více než sto lety.

web_3399_3397_3398_Wood

Překvapením výstavy je hlavně 220 cm vysoký křišťálový lustr LUDWIG, který propojuje historický a řemeslný odkaz Ludwiga Mosera a Lea Mosera se současnými prvky designu, světla a řemeslným uměním současných mistrů sklářů a brusičů. Jeho průměr je 190 cm a váží téměř 200 kg. Na bohatě zlacených ramenech lustru je zavěšeno 133 ověsků z ručně foukaného a broušeného křišťálu ve zlatavé barvě skloviny topas, které jsou zdobeny  oroplastikou a malovány 24-karátovým zlatem. Toto dílo se rodilo bezmála jeden rok a na jeho vzniku se podílelo kolem čtyřiceti lidí.

 web_lustr_moser

 

Více z rubriky Umění

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.