Sociální sítě
Nahoru

B.zero1 DESIGN LEGEND

Zaha Hadid začala psát novou kapitolu ikonické linie B.zero1. Kolekce reprezentující její nezaměnitelný styl nese název B.zero1 Design Legend a momentálně se skládá ze tří prstenů a náhrdelníku. Šperkařský dům Bulgari opět spojil síly s jednou z nejznámějších architektek naší doby, čímž projevil vrcholné uznání tvůrčím schopnostem a modernímu designu.

AN858029B.zero1 je symbolem sebevědomí a moci, je silným vyjádřením charakteristických rysů osobnosti těch, kteří vědí, jakou cestou se chtějí v životě ubírat. Tak, jako Bulgari změnilo pohled na pojetí klasických šperků, se Zaha Hadid vymanila z představ tradiční architektury. Tento průkopnický přístup kombinující nesourodé barevné kombinace a neobvyklé materiály – jako jsou keramika nebo mramor –, jenž propůjčuje šperkům velmi odvážné proporce, je charakteristický pro značku Bulgari již několik desetiletí. B.zero1 Design Legend proto perfektně zapadá do kreativní vize šperkařského domu, neboť cílem této kolekce není jít s proudem, ale odlišit se.

AN858030Společnost Bulgari je známá svým inovativním přístupem k designu a se Zahou Hadid sdílí její touhu prolomit hranice běžného vnímání. Během 50. let, kdy byly hlavním námětem šperků diamanty, začala značka pocházející z Říma zdobit svá umělecká díla vzácnými kameny, čímž zazářil její nezaměnitelný styl šperků s barevnými kameny. V 70. letech, v době velkých společenských změn, posunulo Bulgari hranice své tvořivosti ještě o kus dál a začalo používat nové motivy a materiály, jako jsou antické mince, ocel a hedvábí. Touhu po inovaci Bulgari vyjadřuje také novými technikami zpracování. Jednou z nejrozpoznatelnějších a nejúspěšnějších je technika Tubogas, díky níž již od 60. let vznikají flexibilní náramky a je zároveň ochrannou známkou značky Bulgari. Logickým vyústěním byl rok 1999, kdy se zrodila kolekce B.zero1.

AN858081Nový prsten je lemován dvěma tenkými kruhy s vygravírovaným logem BVLGARI, zatímco jeho tělo ztělesňují zlaté vlny, volně se pohybující nepopsatelným, avšak dynamickým směrem.

B.zero1 symbolizuje propojení tradice a modernosti, je ztělesněním myšlení mimo zajeté koleje. Model Perfect Mistake, představený v roce 2016, byl vyroben ze tří druhů zlata a stal se jedním z milníků vývoje designu B.zero1. Druhým přelomem byl rok 2010, kdy slavný Anish Kapoor vdechl prstenu B.zero1 novou podobu. Dnes se novinka Design Legend stává dalším mezníkem v historii ikonického prstenu B.zero1.

Prsten B.zero1 si všichni zamilovali už v roce jeho představení – v roce 1999 – jako projev perfektního propojení klasického a osobitého designu. Brzy se B.zero1 prsteny staly symbolem schopnosti značky Bulgari přeměnit klasické modely v průkopnické vize. B.zero1 v sobě snoubí dva základní stavební kameny značky – motiv Tubogas a charakteristické Bulgari logo. Dnes je B.zero1 vyjádřením působivého stylu Bulgari a na první pohled rozpoznatelné ikony ve světě šperkařství.

Více z rubriky Klenoty

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.