Sociální sítě
Nahoru

Další generace motocyklové legendy

Čezeta 506 Navržena v Praze

Skútr se stal mezi lety 1957 a 1964 pro mladé čechoslováky symbolem volnosti, zábavy a dobrodružství. Štíhlá karoserie ve tvaru torpéda, dlouhé sedlo a stupačky Čezety tu nebyly pouze pro potěšení oka, ale hlavně pro pohodlí spolujezdce. Vyprodalo se téměř 100 000 strojů a mnoho z nich oslavuje svou krásu a individualitu dodnes. Zkrátka žádný jiný motocykl nebudil takové emoce, jako Čezeta. Letos při příležitosti šedesátého výročí výroby se Čezeta vrací jako luxusní elektrický skútr.

Perfektně zpracovaná nová generace si zachovává design padesátých let, zjednodušený jednoduchými a elegantními liniemi pro modernější vzhled. Čezeta, vyvinutá a vyrobená v České Republice, přináší výkon 11kW a maximální rychlost 120 km/hod. Zrychlení 0-50 km/hod je pouhých 3,2 sekundy.

Vzácnější než Rolls-Royce pak bude v roce 2017 pouhých 600 kusů modelu 506 limitované edice, které zhotoví Čezeta v továrně v Prostějově ruční výrobou dle specifikace zákazníka. Každý kus pak bude označen štítkem s výrobním číslem na oslavu šedesátého výročí představení modelu 501. Cena začíná zhruba na 180 000 Kč, vzrůstá pak dle používaných doplňků, barvy a dalších vychytávek.

 

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.