Sociální sítě
Nahoru

Největší degustace burgundských a šampaňských vín v Česku

Tradiční událost pro všechny milovníky vína s názvem Galadegustace se uskuteční i letos. Distribuční společnost Premier Wines & Spirits, která akci pořádala loni v paláci Žofín, se tentokrát zaměří ryze na burgundská a šampaňská vína. Velkolepá Galadegustace Bourgogne & Champagne se bude konat 5. dubna od 14 do 19  hodin v Kaiserštejnském paláci na Malostranském náměstí v Praze. „Na letošní Galadegustaci chceme představit některé z nejuznávanějších vinařů, kteří stojí za vznikem špičkových šampaňských a burgundských vín. Události se osobně zúčastní zástupci ikonického vinařství Jean Grivot a šampaňského domu Champagne Deutz,“ říká Martin Nejedlý, spolumajitel Premier Wines & Spirits. Kromě prémiového vína si hosté mohou vychutnat speciální degustační menu s vinným párováním sestavené šéfkuchařem restaurace Grand Cru Janem Punčochářem a týmem sommelierů v čele s Jakubem Čebišem.

ThomasRaffoux016_7342Galadegustace Bourgogne & Champagne je největší degustací šampaňských a burgundských vín v České republice. Odehrávat se bude ve většině historických prostor Kaiserštejnského paláce. Pouze pro burgundská vína bude vyhraněno samostatné poschodí, stejně tak pro luxusní šampaňské. „Součástí obou poschodí bude místnost určená pro edukaci. Hosté se zde dočtou o historii dané vinařské oblasti nebo mohou zhlédnout ilustrační videa,“ dodává Martin Nejedlý. Svá vína osobně představí zástupci vinařství Champagne Deutz a Jean Grivot. Každá vstupenka na Galadegustaci Bourgogne & Champagne bude při vstupu vyměněna za počet kupónů, na základě kterých lze ochutnávat jakékoliv vystavované šampaňské a burgundské víno.

ThomasRaffoux031_7353Každý host obdrží mimo jiné voucher do oceňovaného Grand Cru Restaurant & Baru. Přímo v Kaiserštejnském paláci uspořádá restaurace Grand Cru s šéfkuchařem Janem Punčochářem svou první pop-up večeři: „Součásti honosného menu budou čerstvé langustýnky s kaviárem a bramborovou pěnou, husí foie gras a mušle sv. Jakuba nebo grilovaný srnčí hřbet, líčka dušena ve smržové omáčce a raviolky plněné srnčím jelitem. K dokonalému zážitku bude připravené i fantastické vinné párování od Jakuba Čebiše a týmu sommelierů, “ upřesňuje Jan Punčochář. Cena vstupenky na Galadegustace Bourgogne & Champagne je 1890 Kč. Zájemci o unikátní večeři s vinným párováním za doprovodu klavírní hudby zaplatí 9900 Kč, kdy cena zahrnuje vstup na Galadegustaci a lahev Champagne Deutz 0,375l jako dárek. Lístky na největší degustaci burgundských a šampaňských vín v České republice lze zakoupit prostřednictvím e-shopu Premier Wines & Spirits na adrese www.1er.cz/galadegustace.

ThomasRaffoux075_1055

Více z rubriky Degustace

  • Malbec slaví již podesáté svátek

    17. dubna se již tradičně po celém světě slaví svátek populární argentinské odrůdy Malbec. Malbec je známý pro svou temnou až...

    Jan Pešek15.4.2020
  • Předjaří v Benjaminu

    Benjamin si v předjarním čase připravil menu, které vychází především z půdních plodin. Tedy vše, co roste v zemi, například brambory,...

    Jan Pešek5.3.2020
  • Kančí hody v La Verandě

    Výtečné maso špičkové české zvěřiny v rozmanité úpravě podle různých národních receptů bude únorovým žolíkem oblíbené staroměstské restaurace La Veranda. Již...

    Jan Pešek30.12.2019
  • Listopad ve znamení nejlepšího šampaňského

    Už po třinácté se mohou všichni milovníci šampaňského a netradičních gastronomických zážitků těšit na unikátní festival Grand Jour de Champagne, který...

    Jan Pešek4.11.2019
  • Listopad ve znamení lanýžů i v restauraci Grand Cru

    Sezóna lanýžů právě vrcholí a proto Fine diningová restaurace Grand Cru, v čele s šéfkuchaři Svatoplukem Hemmerem a Sašou Pavlovičem, připravuje...

    Jan Pešek30.10.2019
  • Hon na ústřice v La Verandě

    Sezóna ústřic právě začala. A přestože milovníci těchto chuťově jedinečných mořských plodů tvrdí, že nejlepší ústřice je vždycky samotná, maximálně pokapaná...

    Jan Pešek24.10.2019
  • Pražský Benjamin v průvodci Michelin

    Restaurace Benjamin v pražských Vršovicích se dostala po pouhém roce působení do Michelinského průvodce. Utajená restaurace na nefrekventované ulici vyniká svým...

    Jan Pešek24.9.2019
  • Hergetova cihelna láká na podzim plný chutných překvapení

    Podzim plný kulinářských akcí. Oblíbená malostranská restaurace Hergetova cihelna má pro své hosty připravený pestrý podzimní program. V týdnu od 23....

    Jan Pešek23.9.2019
  • Restaurace Sia plánuje týden okořeněný chilli papričkami

    Šéfkuchař Jiří Štift z asijské restaurace Sia, která spadá do gastronomické aliance Together, a jeho tým se rozhodli navázat na úspěch...

    Jan Pešek16.9.2019
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.