Sociální sítě
Nahoru

Peugeot vytvořil foodtruck pro prestižního producenta ústřic

Koncept pojízdné restaurace Peugeot Foodtruck, „Le Bistrot du Lion“ (Bistro U lva) inspiroval Véronique Gillardeau, spoluředitelka firmy Gillardeau, která se rozhodla nabízet ochutnávky svých produktů v různých městech. Tak vznikla zakázka pro designerské studio Peugeot Design Lab, které vytvořilo inovativní pojízdný butik na bázi modelu Nový Peugeot Expert. Ze zadní části vozu se vyklápí pult určený k nabídce a prodeji ústřic. Prodavač je tak co nejblíž zákazníkovi. Foodtruck pojmenovaný „La Marcelle“ na počet dcery zakladatele firmy, je od 8. března vystavený na západofrancouzském pobřeží naproti ostrovu Oléron.

03_Gillardeau Peugeot Food Truck 012_MP_0Tým designérského studia Peugeot Design Lab vytvořil pro firmu Gillardeau mobilní restauraci, která přináší zákazníkům nový zážitek, podobně jako koncept Peugeot Foodtruck. Prodejce ústřic se ocitá přímo před zákazníky, kteří mohou sledovat, jak ústřice servíruje, podobně jako v sushi baru. Prodejce, který musí projít školením u nositele ocenění Nejlepší řemeslník Francie (Le Meilleur Ouvrier de France), připravuje ústřice Gillardeau před očima zákazníků, nástroje má přímo po ruce, pracovní plocha před ním zůstává čistá díky poklopu, kam může rovnou vyhazovat prázdné lastury.

01_Gillardeau Peugeot Food Truck 001_MP_0Studio Peugeot Design Lab vymyslelo inovativní foodtruck, který je při přesunech z místa na místo kompaktní, a ústřicový pult se po zastavení vyklápí ze zadní části vozu. K jeho instalaci stačí jedinému člověku jen pár minut. Foodtruck vychází z modelu Nový Peugeot Expert, po sklopení pultu ho lze zaparkovat v jakémkoli podzemním parkovišti, výška vozu je 190 cm, délka 496 cm. Designéři zabudovali do prostoru o užitečném objemu 5,8 m3 dřez, lednici, police, ohřívač vody a odnímatelný pult.

02_Gillardeau Peugeot Food Truck 007_MP_0 (2)„Foodtruck Peugeot le Bistrot du Lion, který jsem viděla zanedlouho po jeho představení v dubnu 2015, mě naprosto okouzlil. Chtěla jsem nabízet ochutnávky na trzích v elegantním, moderním a funkčním pojízdném butiku. Když budeme mít možnost našim klientům vysvětlovat, v čem tkví naše řemeslo, budeme se i my dále vyvíjet,“ prohlásila Véronique Gillardeau.

05_Gillardeau Peugeot Food Truck 003_FC_1Peugeot Design Lab zkoncipoval foodtruck „La Marcelle“ jako ambasadora značky Gillardeau. Jeho zařízení z nerezové oceli a materiálů, které svým vzhledem připomínají břidlici a dřevo, se inspiruje světem ústřic. Ústřice „Gillardeau®“ rostou 3–5 let na chráněných stanovištích. Jejich lastury jsou vypalované laserem, což jim zaručuje exkluzivitu. Znalci oceňují jejich vyklenutý jednotný tvar, který je příslibem plné chuti a jemného aromatu.

Foodtruck „La Marcelle“ byl slavnostně představen veřejnosti 8. března při příležitosti Mezinárodního dne žen. K vidění je v městečku Bourcefranc-le-Chapus naproti ostrovu Oléron v západní Francii. Již nyní se počítá s  dodáním čtyř exemplářů této pojízdné restaurace.

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.