Sociální sítě
Nahoru

Proč se v hotelových postelích spí lépe než v té vaší?

Určitě znáte ten pocit. Probudíte se po dlouhé noci v hotelové posteli, vklouznete do načechraného voňavého hotelového županu a pomyslíte si: „Jak to, že se cítím tak úžasně?“

Možná se vám to bude zdát banální, ale podle Erin Hooverové, viceprezidentky hotelů Westin a Sheraton, máme pocit luxusu zejména díky bílé barvě povlečení, která je symbolem čistoty a luxusu, a kterou většina luxusních hotelů používá. Když hotel Westin na konci 90. let minulého století čistě bílou tzv. Heavenly bed – Nebeskou postel – poprvé testoval, jeho nápad se nesetkal s velkým pochopením. V té době totiž hotely používaly především barevné povlečení a prostěradla, která bylo jednodušší udržovat v čistotě. Hned po ukončení trialu ale Westin věděl, že není cesty zpět. „Čistě bílá postel v lidech vyvolává zvláštní pocit, že celý pokoj právě prošel renovací,“ vysvětluje Hooverová a dodává, že bílá postel má ohromný vliv na to, jak zákazník pokoj vnímá.

Každá matrace jinak tvrdá? Není problém…

Dalším faktorem ovlivňujícím to, zda ložnici vnímáte jako luxusní či nikoliv, je samozřejmě i šířka postele a pohodlnost postelových matrací. Hoteliéři nejluxusnějších hotelů světa si začínají uvědomovat individualitu každého zákazníka, a proto začali pokoje vybavovat matracemi ušitými přímo na míru. Pokud si dnes zaplatíte pokoj ve Four Seasons, na výběr dostanete ze tří přehozů kryjících matraci – strandardního, extra měkkého a pevného, který nabízí největší podporu. Každá verze obsahuje pěnovou vrstvu, která absorbuje teplo, a zároveň systém, který pomáhá tlumit váš pohyb tak, abyste nebudili svého partnera. Hotelový řetězec Radisson zašel v přizpůsobení se zákazníkovi ještě dále. Postele ve svých pokojích vybavil matracemi, u kterých si zákazník může zvolit čtyři stupně tvrdosti. To ale není všechno – samostatnou nastavitelnost má i každá strana postele, takže vy i váš partner si můžete vychutnat perfektní odpočinek, aniž by jeden z vás musel ustoupit.

Matrace za milión protkaná zlatem

Důraz na zákazníkovi potřeby si uvědomují i výrobci matrací, kteří ty nejdražší matrace (stojící zhruba milión korun) také vyrábí na zakázku. Standardem u takových matrací, které jsou vyráběny z koňských žíní, jsou letní a zimní strana, povrch z pravého hedvábí a některé jsou dokonce protkány zlatým vláknem. Samozřejmostí je postelová pěna s pamětí.

Vířivka s výhledem na Alpy

Pokud byste chtěli zamířit do jedné z nejluxusnějších ložnic světa a vyzkoušet, jaké je spát v miliónové posteli, neměli byste to z Čech daleko. Na břehu ženevského jezera stojí Hotel President Wilson, jehož královský apartmán se rozkládá na ploše 1680 m2 a díky své rozloze je známý jako největší apartmá na světě. Královský penthouse nabízí rovnou dvanáct luxusních ložnic. Součástí dvou hlavních ložnic je koupelna s jacuzzi, která nabízí dechberoucí výhled na celé jezero.

Apartmán zároveň ukrývá jednu z největších televizních obrazovek na světě od prestižní firmy Bang & Olufsen, k dispozici je také legendární piano značky Steinway. Pokud byste do Royal Penthause Suite nádodou vycestovali sólo, samoty se bát nemusíte – apartmá nabízí osobního sluhu, asistenta i šéfkuchaře.

Tento článek je reklamním sdělením

Více z rubriky iLuxus

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.