Sociální sítě
Nahoru

Neuvěřitelné možnosti mobilních aplikací 2017!

Mobilní aplikace jsou složitější něž jsme si mysleli. Jak často se člověk zastaví nad tím aby se zamyslel jak vlastně mobilní aplikace vznikají a co všechno je potřeba? Firmy které vyrábějí mobilní aplikace mají dvě možnosti – buď se na ně obrátí zákazník se speciálním dotazem na výrobu dané aplikace a nebo se naopak firma rozhodne vyrobit aplikaci na základě průzkumu trhu. Ať už tak či onak, mobilní aplikace prochází dlouhým vývojem. Po mnoha hodinách kódování aplikace projde několika testy než se dostane na trh. Po té se aplikace musí zlepšovat podle toho co si zákazník přeje a podle veřejných recenzí. Následně se pak vydávají nové a nové verze aplikací aby se výrobci ujistili že je každý spokojený.

Díky pozornosti výrobců se mobilní aplikace stávají našimi pomocníky i naší zábavou. Mobilní aplikace nám také otevírají nové a neuvěřitelné možnosti – od zlepšování koncentrace a dopomáhání k logickému myšlení až po objevování virtuálních realit.  A mezi tím vším se najdou aplikace jako mapy, sociální media, nebo audioknihy. Prostě něco pro každého.

Aplikace na zlepšení myšlení

Existuje spoustu aplikací které rozvíjí jak logické myšlení tak i znalosti a většina z nich se dá stáhnou do mobilu. Ať už se vyžíváte v Jeopardy které vám pomůže zlepšit myšlení a nebo naopak v dámě na vylepšení strategie, vždy se najdete i něco pro vás. Dají se ale i herní mobilní aplikace používat na zlepšení mozku? Samozřejmě! Počítačové hry už lidi dávno přesvědčili že je možné zlepšit si mozkovou kapacitu. Na počítačích existují speciální hry jako Mentem nebo hry především určené pro odreagování jako tetris které pomáhají ke zlepšení mozkových procesů. Podobné hry které pomáhají koncentraci a rozvíjení myšlení se dají hrát na mobilech. Například PokerStars Casino App je proslavená jednoduchým užíváním, intuitivní navigací, a mnoha možnostmi.

Virtuální realita

Virtuální realita je snad jeden z nejzajímanějších technologických pokroků dvacátého prvního století ačkoliv idea virtuální reality je skoro dvě století stará. První pra-pra-dědeček virtuální reality byl sestaven již roku 1838 Sirem Charlesem Wheatstone a poté vylepšen roku 1849 Davidem Brewsterem. Od té doby prošla virtuální realita mnoha změnami až do dnešní podoby. Terminus technikus virtuální realita se však neobjevil až do roku 1987, kdy ho vytvořil JaronLanierCoins. Dnes se virtuální realita stává velmi módní a předpovídanou budoucností her. V Praze, Ostravě, a Brně je možné navštívit VR (Virtuální reality) kluby, které Vám umožní si virtuální realitu vyzkoušet z blízka. Dále se pak již dají koupit virtuální reality od několika výrobců. Zajímavé je že, tak jako mnoho dalších technologických výrobků, virtuální realita začala jako malá firmička a stala se velmi úspěšnou až po několika letech.  

Navigace a mobilní aplikace

Protože se cestování stává stále levnějším a levnějším, stále více a vice potřebujeme pomoc mobilních telefonů abychom se neztratili na cestách. Od starých GPS system jsme se dostali k mapám v mobilu a možností neuvěřitelných rozměrů. Poslední technologie dokonce prezentuje možnost používat mapy offline a nebo dokonce i bez GPS v mobilu. Mapy které fungují bez GPS jsou založeny na principu vypočítávání souřadnic podle toho jakou rychlostí a směrem se mobil pohybuje. Tyto typy aplikací nejsou tak přesné jako satelitní mapy, zato nevybíjejí baterku a nepotřebují mobil s GPS nebo signál.

Více z rubriky Mobily

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.