Sociální sítě
Nahoru

Z koktejlového baru na zápěstí

Zpátky do roku 2010, mechanické hodinky Seiko inspirované kouzlem koktejlového baru, vyrobeny především pro japonský trh, začaly přitahovat pozornost světových blogů o hodinkách, hodinkových fór a internetových stránek. V následujících měsících a letech se hodinky staly známými a vyhledávanými fanoušky Seiko z celého světa. Značka nabízí kolekci mechanických hodinek z řady Presage, která vychází právě z těchto známých hodinek. A tak se Seiko s klaní před nadšenci hodinek Seiko a s vděkem zvedá koktejlovou číši.

SSA343_SRPB43Presage kolekce byla oficiálně představena společností Seiko na Baselworldu v roce 2016. A pouze po dvanácti měsících si vybudovala významné postavení v mysli a srdcích milovníků jemné hodinařiny na mnoha trzích na světě a to díky různorodosti jejich designu,  vynikajícímu poměru hodnoty a ceny a širokému rozsahu kalibru od dostupného 4R přes 6R k význačnému 8R. Presage spojuje několik nejvýznamnějších technologických pokroků mechanických hodinek Seiko, včetně kotvy Magic Lever, jedinečné a vysoce odolné slitiny Spron použité pro pružinu a ochranného systému Diashock. V srdci každých hodinek Presage se skrývají hodnoty více než stoleté hodinařiny a zcela in-house výroby.

Kolekce se skládá z osmi modelů a každý z nich je inspirovaný jiným koktejlem a jejich zbarvením. Modely budou dostupné na trhu od června 2017. Jsou zde použity dva typy kalibrů: kalibr 4R35 nabízí štíhlost a jednoduchost tří ručkových hodinek, zatímco 4R57 disponuje indikátorem rezervy chodu. Všech osm modelů spojuje jemný designový akcent, které udělal původní model tak slavným.

SRPB46_aČíselníky s paprskovým efektem mají hluboký vlisovaný vzor, jehož oslnivá krása je vytvářena sedmi vrstvami laku a křišťálovou čistotou vypouklého sklíčka. Ručky jsou jemně zakřivené zručnými hodináři, aby pouzdru hodinek dodaly užší profil. Při otáčení unikátně tvarovanou korunkou můžete cítit sílu navíjecího mechanismu.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.