Sociální sítě
Nahoru

NOVÉ KOMPAKTNÍ SUV SUZUKI IGNIS

Ve světě nedávno odhalené nové Suzuki Ignis, tedy ultra kompaktní SUV se stylovým vzhledem a praktickým interiérem navržené pro pohodlné každodenní používání, je konečně v Čechách. Kromě skutečnosti, že je jeho design moderní a stylový, je také vysoce praktický. Vyšší stavba karoserie zajišťuje komfortní nastupování, vynikající výhled i výbornou prostupnost terénem, kompaktní rozměry zase oceníte při kličkování městem. Uvnitř přitom najdete spoustu místa pro posádku a zavazadla. Vzhled staví na jednoduchých plochách a liniích, přesto je osobitý, nezaměnitelný a vytváří silný první dojem. Řadu designových motivů si vypůjčil od první generace kupé Cervo, od legendární první Vitary i od úspěšného novodobého Swiftu. Navzdory čistě modernímu pojetí tak v sobě Ignis skrývá odkazy na bohatou historii značky Suzuki.

IMG_0493Ignis ve velké míře využívá lehkou vysokopevnostní ocel, což umožnilo dosáhnout mimořádně nízké hmotnosti vozidla při zachování vysoké tuhosti karoserie a podvozku. Tím jsou položeny základy bezpečných a sportovních jízdních vlastností, které jsou pro Suzuki pověstné. Na důkaz maximální univerzálnosti se Ignis nabízí též s inteligentním pohonem všech kol ALLGRIP, což je další typický znak vozů Suzuki.

IMG_0634Dvě stereokamery sledují prostor před Ignisem a dovedou rozpoznat tvar a vzdálenost objektů, které mohou představovat překážku v jízdní dráze. Tento systém je základním pilířem pokročilých bezpečnostních funkcí spolu s přednárazovým asistentem, varováním před opuštěním jízdního pruhu a sledováním únavy řidiče.

IMG_0689Ignis umožňuje propojení integrovaného multimediálního systému s širokou škálou mobilních zařízení a následné ovládání kompatibilních aplikací prostřednictvím dotykového displeje ve vozidle. Po vložení SD karty s mapovými podklady slouží obrazovka také jako navigační systém. Pro usnadnění obsluhy komunikuje multimediální systém Ignisu v českém jazyce.

IMG_0668

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.