Čeká vás svatba, oslava nebo zásadní výročí? Buďte o krok napřed a vyberte si stylové a elegantní španělské víno. Zpříjemněte důležitý den sobě i hostům přípitkem ze svěží šumivé cavy od jednoho z nejstarších katalánských vinařů Codorníu. „Historie Codorníu sahá daleko do roku 1551. Jako vůbec první na světě začalo vyrábět luxusní šumivé víno, které dnes známe pod pojmem cava. Úspěchy vinařství jsou dány hlavně vyvážeností a stabilně vysokou kvalitou jeho elegantních vín,“ popisuje Alexander Suja, marketingový ředitel Premier Wines & Spirits (PWS), kteří produkty Codorníu distribuují v České republice a dodává: „V portfoliu vinařství Codoríu najdeme i krásná tichá vína, a proto jsme připravili atraktivní set vín tohoto vinařského domu právě pro oslavy a svatby“.
Cava je španělské lehce pitelné víno, které se vyrábí tradiční metodou šampanizace, tedy druhotným kvašení přímo v lahvi. Za vnikem první cavy stojí katalánská společnost Codorníu, která je nejstarším vinařstvím ve Španělsku a 17. nejstarším vinařstvím na světě. Její nejpopulárnější produkt Anna de Codorníu navazuje na dlouholetou rodinnou tradici.
„Jde o poctu poslední člence rodiny, která nesla jméno Codorníu. Pro svou lahodnou chuť, vysokou kvalitu a výjimečné balení se Anna de Codorníu stala symbolem vinařství a ideálním nápojem k oslavě důležité události, jakou je svatba,“ dodává Alexander Suja. Cava Anna de Codorníu je zároveň součástí rozsáhlého svatebního setu pro 50 osob, které vinařství ve spolupráci s PWS nabízí. Obě varianty svatebního setu tvoří krásná šumivá, tichá, ale i nealkoholická vína z produkce Codorníu.
Více z rubriky Gastro
-
Nechte se inspirovat letním menu restaurace Le Grill
Stylová zahradní restaurace Le Grill nabízí od poloviny července letní menu, jehož hlavními ingrediencemi jsou rajčata, česnek, fenykl, melouny, mrkev, cuketa,...
25.7.2024 -
Agáve menu v Black Angel’s
Světově uznávaný podnik Black Angel’s Bar na Staroměstském náměstí si pro své hosty připravil speciální agáve překvapení. Menu ovoněné vznešenou rostlinou,...
25.7.2024 -
Letní grilovačky v plném proudu: Zásobte svůj bar prémiovými toniky Fever-Tree v půllitrovém balení
Chcete se stát vyhlášenými hostiteli s pověstí nezapomenutelných prázdninových večírků? Připravte svým známým nejen skvělé jídlo, ale i osvěžující drinky. Klíčovou...
24.7.2024 -
Nebeské menu bude možné ochutnat na nové adrese
Zážitkově gastronomická atrakce Večeře v oblacích patří k podzimní Praze stejně jako Karlův most či Pražský hrad. Nejen tyto dominanty české...
23.7.2024 -
Hotel The Mozart Prague a MeatEater spojují své síly
Hotel The Mozart Prague s potěšením oznamuje exkluzivní propojení s MeatEater a otevření nové fine dining restaurace zaměřené na maso a...
18.7.2024 -
Slovenská značka Toison představuje svůj nealko gin
Nealkoholické giny se stávají stále populárnějšími nejen ve světě, ale také v České republice. Tento fenomén je součástí širšího globálního trendu...
18.7.2024 -
Originální vůně a brazilský kámen: Brasileiro U Zelené žáby po rekonstrukci znovu otevřelo
Oblíbený podnik Ambiente se dočkal rekonstrukce. V Brasileiru U Zelené žáby proběhly větší i dílčí změny v interiérovém designu, který pro...
16.7.2024 -
Jedinečné místo v srdci Žďárských vrchů: Blatiny 11
Nejkrásnější na Blatinách 11 je, že se nadechnete, vydechnete a pak již následuje klid a úžasné procházky s výhledy do nekonečné...
15.7.2024 -
Nová posila v restauraci Benjamin – jmenuje se Melanie
Nejmenší fine dining restaurace Benjamin z pražských Vršovic oslovila i michelinské komisaře. Tato nenápadná restaurace v Norské ulici je v českých...
15.7.2024