Sociální sítě
Nahoru

Flaming June zazářila v Japonsku

Sklářská rytina Flaming June českého sklářského mistra Tomáše Lessera sklidila mimořádný úspěch v Japonsku. V Osace, jednom z největších japonských měst, zazářila na jubilejní výstavě Moser, kterou česká sklárna uspořádala k příležitosti 160. výročí. Rytina s cenou přes 1,2 milionu korun potvrdila oblibu českých rytin ve světě.

DSC_8831

Česká manufakturní sklárna Moser oslavila své 160. výročí mimo jiné i jubilejní výstavou v japonské osace. Na prostoru 500 metrů čtverečných místního obchodního domu Hankyu představili skláři letošní výroční kolekci, jejíž nejdůležitější součástí byla hlavně mistrovská rytina Flaming June. „Rytecké umění je v Japonsku obecně velmi oblíbené. Obdivují naši precizní ruční práci a dokážou ocenit, že vytvořit takovou rytinu není vůbec jednoduchá záležitost, že do práce na ní musí rytec vložit vždy kus sebe. Mají také rádi historické nebo zvířecí motivy v kombinaci sdokonalýmbroušeníma leštěním,“ říká autor rytiny Tomáš lesser. Na vyrytí jediného kusu Flaming June (Planoucí červen) pracoval mistr rytec přes 3 měsíce, přičemž předtím byl výrobek v průběhu několika týdnů ručně vyfoukán z ekologicky čistého bezolovnatého křišťálu, ručně vybroušen a vyleštěn do vysokého lesku. Toto dílo je nabízeno v limitované sérii 25ti kusů.

3375_Flaming_June

FLAMING JUNE

Originál v museo de arte de Ponce, Portoriko.

Rytý motiv: Planoucí červen, Frederic leighton, 1895

Výška: 27,5 cm

Barva: topas vrstvený aurorou a rosalin

Limitovaná série: 25 ks

 

Více z rubriky Akce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.