Sociální sítě
Nahoru

Michelin na dosah aneb 3×3 stars

Přijměte naši pozvánku do světa výjimečných pokrmů, neotřelých chutí a jedinečného kulinářského umění… představíme vám tři restaurace, které máte na dosah a jež se honosí oceněním nejvyšším – třemi michelinskými hvězdami.

c

ccPohádka věčného města

Za úspěchem restaurace La pergola stojí Heinz Beck, jeden z nejrespektovanějších šéfkuchařů v Evropě. Z Německa se do „věčného města“ přestěhoval v roce 1994 a od té doby dohlíží na jedinou restauraci v Římě, která se může pochlubit třemi hvězdami Michelin. Heinz Beck je fanouškem zdravé kuchyně a jak sám říká, zásadně si potrpí na středomořskou kuchyni a ty nejkvalitnější suroviny. Z menu nás oslovily bazalkové tortellini s mozzarellou a rajčatovou omáčkou a dokonalý tataráček z kranasi na jahodové mražené drti s mandlovou pěnou a citrusem australasica. Za desetichodové degustační menu zaplatíte přibližně 7000 Kč.

Kontakt: romecavalieri.com/la-pergola

bb b

Degustujte v napětí z jídla

Dánský šéfkuchař Rasmus Kofoed je trojnásobným držitelem prestižní kulinářské ceny Bocuse d’Or. V Kodani vede svou restauraci Geranium, která má – rovněž právem – už tři michelinské hvězdy.

Filozofie jeho kuchyně, kterou podtrhává i samotné místo s výhledem z 8. patra v Fælledparken na koruny stromů, měděné střechy Kodaně i větrné mlýny Oeresundu, zní: „Geranium prezentuje lehký a dynamický typ kuchyně. Naším cílem je vytvořit pokrmy, které zahrnou všechny smysly a obnoví jejich cit. Zkoumáme napětí mezi elegantním, jemným a naturálním, bouřlivým.“ Kromě skvělého jídla a jedinečné chuti vás samozřejmě čeká i jedinečný vizuální zážitek ze servírovaných pokrmů. Degustační menu vás vyjde na 12 300 Kč, včetně vinného párování.

Kontakt: geranium.dk

a aa

Lasarte

Nováčkem v seznamu tříhvězdičkových Michelin restaurací je Lasarte pětihvězdičkového hotelu The Monument v Barceloně. Menu sestavil baskický šéfkuchař Martín Berasategui, který se již michelinskou trojkou pyšní ve své vlastní Restaurante de Lasarte v Guipúzcoa nedaleko San Sebastian na severozápadě Španělska. Fúzi baskické a katalánské kuchyně pod jeho vedením připravuje italský šéfkuchař Lesarte Paolo Casagrande, o dokonalý vinný doprovod se stará sommeliér Marc Pinto. Duo šéfů nabídne hostům kreativní, ale přesto neuvěřitelně harmonické menu. Highlightem volíme raka s kedlubnami v citrusovém vývaru s kosti a holoubě á la brasa s kapary a černými olivami v mrkvové omáčce se zázvorem. Dopřejete-li si degustační menu, zaplatíte za něj přibližně 5700 Kč.

Kontakt: restaurantlasarte.com

Více z rubriky Degustace

  • Jarní překvapení restaurace Triton: Steak od umělé inteligence

    Z krápníkové jeskyně do umělého mozku. Zažijte gastronomické dobrodružství, které překračuje hranice minulosti a vstupuje do zářivého světa budoucnosti. Restaurace Triton...

    Marek Zelený25.3.2024
  • Deer s novým kreativním menu

    Vyhlášená restaurace Deer v historickém centru Prahy představuje nové menu. Šéfkuchař Lubomír Dolejš opět nezklamal a menu pošoupl opět výše. Je...

    Marek Zelený18.3.2024
  • Vítězka Bocuse d’Or Léa Linster v Trezoru Špork

    V Trezoru Špork, který je součástí restaurace Červený Jelen, proběhlo v minulém týdnu další pokračování seriálu gastronomických událostí se světovou špičkou...

    Marek Zelený11.3.2024
  • Gastronomická show jara proběhne už 11. března

    V holešovické restauraci PRU58 se 11.3. od 18 hodin uskuteční gastronomická show jara. Collaboration akce spojí 3 kuchařské osobnosti, a to...

    Jan Pešek6.3.2024
  • Nebeské menu připraví Patrik Bečvář

    Zážitkově gastronomická atrakce Večeře v oblacích už patří k podzimní Praze stejně jako Karlův most či Pražský hrad. Oběd či večeře...

    Marek Zelený6.2.2024
  • Gregův speciální večer v Pru58

    V úterý 14. listopadu 2023 od 18:30 se uskuteční ojedinělá degustační večeře v podání australského šéfkuchaře Grega Haynese v PRU58. Speciální...

    Marek Zelený8.11.2023
  • Champagne Festival v hotelu The Mozart Prague

    Hotel The Mozart Prague se pyšní svou účastí na prestižním Champagne Festivalu Grand Jour de Champagne, který se bude konat od...

    Jan Pešek3.11.2023
  • Štěpánova degustace

    Nejrozkvetlejší restaurace PRU58 v pražských Holešovicích představila své nové večerní menu. Stojí za ním executive chef a majitel v jedné osobě...

    Jan Pešek30.10.2023
  • Speciality v restauraci Triton opět překračují hranice možného

    Nové podzimní menu zážitkové restaurace Triton, ukryté v kouzelné secesní jeskyni pod Václavským náměstím, opět překračuje hranice běžného a možného. Ambiciózní...

    Marek Zelený21.9.2023
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.