Sociální sítě
Nahoru

Michelin na dosah aneb 3×3 stars

Přijměte naši pozvánku do světa výjimečných pokrmů, neotřelých chutí a jedinečného kulinářského umění… představíme vám tři restaurace, které máte na dosah a jež se honosí oceněním nejvyšším – třemi michelinskými hvězdami.

c

ccPohádka věčného města

Za úspěchem restaurace La pergola stojí Heinz Beck, jeden z nejrespektovanějších šéfkuchařů v Evropě. Z Německa se do „věčného města“ přestěhoval v roce 1994 a od té doby dohlíží na jedinou restauraci v Římě, která se může pochlubit třemi hvězdami Michelin. Heinz Beck je fanouškem zdravé kuchyně a jak sám říká, zásadně si potrpí na středomořskou kuchyni a ty nejkvalitnější suroviny. Z menu nás oslovily bazalkové tortellini s mozzarellou a rajčatovou omáčkou a dokonalý tataráček z kranasi na jahodové mražené drti s mandlovou pěnou a citrusem australasica. Za desetichodové degustační menu zaplatíte přibližně 7000 Kč.

Kontakt: romecavalieri.com/la-pergola

bb b

Degustujte v napětí z jídla

Dánský šéfkuchař Rasmus Kofoed je trojnásobným držitelem prestižní kulinářské ceny Bocuse d’Or. V Kodani vede svou restauraci Geranium, která má – rovněž právem – už tři michelinské hvězdy.

Filozofie jeho kuchyně, kterou podtrhává i samotné místo s výhledem z 8. patra v Fælledparken na koruny stromů, měděné střechy Kodaně i větrné mlýny Oeresundu, zní: „Geranium prezentuje lehký a dynamický typ kuchyně. Naším cílem je vytvořit pokrmy, které zahrnou všechny smysly a obnoví jejich cit. Zkoumáme napětí mezi elegantním, jemným a naturálním, bouřlivým.“ Kromě skvělého jídla a jedinečné chuti vás samozřejmě čeká i jedinečný vizuální zážitek ze servírovaných pokrmů. Degustační menu vás vyjde na 12 300 Kč, včetně vinného párování.

Kontakt: geranium.dk

a aa

Lasarte

Nováčkem v seznamu tříhvězdičkových Michelin restaurací je Lasarte pětihvězdičkového hotelu The Monument v Barceloně. Menu sestavil baskický šéfkuchař Martín Berasategui, který se již michelinskou trojkou pyšní ve své vlastní Restaurante de Lasarte v Guipúzcoa nedaleko San Sebastian na severozápadě Španělska. Fúzi baskické a katalánské kuchyně pod jeho vedením připravuje italský šéfkuchař Lesarte Paolo Casagrande, o dokonalý vinný doprovod se stará sommeliér Marc Pinto. Duo šéfů nabídne hostům kreativní, ale přesto neuvěřitelně harmonické menu. Highlightem volíme raka s kedlubnami v citrusovém vývaru s kosti a holoubě á la brasa s kapary a černými olivami v mrkvové omáčce se zázvorem. Dopřejete-li si degustační menu, zaplatíte za něj přibližně 5700 Kč.

Kontakt: restaurantlasarte.com

Více z rubriky Degustace

  • Rybí hody v pražských restauracích PRU58 a La Bodeguita del Medio

    Pražské restaurace plánují na přelom dubna a května zajímavé akce pro milovníky rybích specialit. Hned na konci dubna, konkrétně 28. dubna...

    Marek Zelený19.4.2022
  • Degustace v PRU58

    Restaurace PRU58 v pražských Holešovicích je gastronomickým klenotem. Vzdušný prostor plný květin po příchodu vyvolává pocit, že člověk vstoupil do asijské...

    Marek Zelený21.3.2022
  • Španělské sýry jako gastronomický poklad

    Prosluněné a životem tepající Španělsko láká k návštěvě nejen pro své blahodárné klima a příjemnou atmosféru. Za ozkoušení stojí také místní...

    Karolína Steinbergerová18.2.2022
  • Gurmánské toulky Španělskem

    Španělsko patří mezi nejdostupnější a neoblíbenější evropské destinace. A není divu. Příjemné počasí a bohatá kultura v kombinaci se skvělým jídlem...

    Karolína Steinbergerová21.10.2021
  • Benjamin opět otevírá

    Fine dining restaurace Benjamin v posledních měsících šla cestou zážitku až domů, kdy šéfkuchaři Gavin Lewis a Jakub Červenka jezdili do...

    Marek Zelený12.10.2021
  • Rakousko-uherská hostina v restauraci Augustine na Malé straně

    Vraťte se do historie a ochutnejte tradiční pokrmy podle receptů z kuchařky z roku 1905. Budete mít příležitost ochutnat německá, rakouská...

    Jan Pešek11.10.2021
  • Kulinářský Trezor šéfkuchaře Marka Fichtnera otevřel své dveře hostům

    Minulý týden se v elegantních gočárovských prostorech bývalého bankovního trezoru restaurace Červený jelen v centru Prahy začalo podávat výběrové tříchodové menu,...

    Jan Pešek4.10.2021
  • Prodlužte si léto osvěžujícím nealko drinkem Passion smash

    Letní hřejivé paprsky vystřídalo šumění barevného listí a typické počasí babího léta. Ve společnosti mocktailu Passion smash s hořko-kyselými tóny exotického...

    Karolína Steinbergerová30.9.2021
  • Květák z La Rotonde

    Restaurace La Rotonde, která se nachází pod střechou hotelu Alcron, působí velmi nenápadně. Art deco styl se prolíná celou restaurací a...

    Jan Pešek6.9.2021
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.