Sociální sítě
Nahoru

Michelin na dosah aneb 3×3 stars

Přijměte naši pozvánku do světa výjimečných pokrmů, neotřelých chutí a jedinečného kulinářského umění… představíme vám tři restaurace, které máte na dosah a jež se honosí oceněním nejvyšším – třemi michelinskými hvězdami.

c

ccPohádka věčného města

Za úspěchem restaurace La pergola stojí Heinz Beck, jeden z nejrespektovanějších šéfkuchařů v Evropě. Z Německa se do „věčného města“ přestěhoval v roce 1994 a od té doby dohlíží na jedinou restauraci v Římě, která se může pochlubit třemi hvězdami Michelin. Heinz Beck je fanouškem zdravé kuchyně a jak sám říká, zásadně si potrpí na středomořskou kuchyni a ty nejkvalitnější suroviny. Z menu nás oslovily bazalkové tortellini s mozzarellou a rajčatovou omáčkou a dokonalý tataráček z kranasi na jahodové mražené drti s mandlovou pěnou a citrusem australasica. Za desetichodové degustační menu zaplatíte přibližně 7000 Kč.

Kontakt: romecavalieri.com/la-pergola

bb b

Degustujte v napětí z jídla

Dánský šéfkuchař Rasmus Kofoed je trojnásobným držitelem prestižní kulinářské ceny Bocuse d’Or. V Kodani vede svou restauraci Geranium, která má – rovněž právem – už tři michelinské hvězdy.

Filozofie jeho kuchyně, kterou podtrhává i samotné místo s výhledem z 8. patra v Fælledparken na koruny stromů, měděné střechy Kodaně i větrné mlýny Oeresundu, zní: „Geranium prezentuje lehký a dynamický typ kuchyně. Naším cílem je vytvořit pokrmy, které zahrnou všechny smysly a obnoví jejich cit. Zkoumáme napětí mezi elegantním, jemným a naturálním, bouřlivým.“ Kromě skvělého jídla a jedinečné chuti vás samozřejmě čeká i jedinečný vizuální zážitek ze servírovaných pokrmů. Degustační menu vás vyjde na 12 300 Kč, včetně vinného párování.

Kontakt: geranium.dk

a aa

Lasarte

Nováčkem v seznamu tříhvězdičkových Michelin restaurací je Lasarte pětihvězdičkového hotelu The Monument v Barceloně. Menu sestavil baskický šéfkuchař Martín Berasategui, který se již michelinskou trojkou pyšní ve své vlastní Restaurante de Lasarte v Guipúzcoa nedaleko San Sebastian na severozápadě Španělska. Fúzi baskické a katalánské kuchyně pod jeho vedením připravuje italský šéfkuchař Lesarte Paolo Casagrande, o dokonalý vinný doprovod se stará sommeliér Marc Pinto. Duo šéfů nabídne hostům kreativní, ale přesto neuvěřitelně harmonické menu. Highlightem volíme raka s kedlubnami v citrusovém vývaru s kosti a holoubě á la brasa s kapary a černými olivami v mrkvové omáčce se zázvorem. Dopřejete-li si degustační menu, zaplatíte za něj přibližně 5700 Kč.

Kontakt: restaurantlasarte.com

Více z rubriky Degustace

  • Předjaří v Benjaminu

    Benjamin si v předjarním čase připravil menu, které vychází především z půdních plodin. Tedy vše, co roste v zemi, například brambory,...

    Jan Pešek5.3.2020
  • Kančí hody v La Verandě

    Výtečné maso špičkové české zvěřiny v rozmanité úpravě podle různých národních receptů bude únorovým žolíkem oblíbené staroměstské restaurace La Veranda. Již...

    Jan Pešek30.12.2019
  • Listopad ve znamení nejlepšího šampaňského

    Už po třinácté se mohou všichni milovníci šampaňského a netradičních gastronomických zážitků těšit na unikátní festival Grand Jour de Champagne, který...

    Jan Pešek4.11.2019
  • Listopad ve znamení lanýžů i v restauraci Grand Cru

    Sezóna lanýžů právě vrcholí a proto Fine diningová restaurace Grand Cru, v čele s šéfkuchaři Svatoplukem Hemmerem a Sašou Pavlovičem, připravuje...

    Jan Pešek30.10.2019
  • Hon na ústřice v La Verandě

    Sezóna ústřic právě začala. A přestože milovníci těchto chuťově jedinečných mořských plodů tvrdí, že nejlepší ústřice je vždycky samotná, maximálně pokapaná...

    Jan Pešek24.10.2019
  • Pražský Benjamin v průvodci Michelin

    Restaurace Benjamin v pražských Vršovicích se dostala po pouhém roce působení do Michelinského průvodce. Utajená restaurace na nefrekventované ulici vyniká svým...

    Jan Pešek24.9.2019
  • Hergetova cihelna láká na podzim plný chutných překvapení

    Podzim plný kulinářských akcí. Oblíbená malostranská restaurace Hergetova cihelna má pro své hosty připravený pestrý podzimní program. V týdnu od 23....

    Jan Pešek23.9.2019
  • Restaurace Sia plánuje týden okořeněný chilli papričkami

    Šéfkuchař Jiří Štift z asijské restaurace Sia, která spadá do gastronomické aliance Together, a jeho tým se rozhodli navázat na úspěch...

    Jan Pešek16.9.2019
  • Il Giardino Toscano chystá večeři s michelinským šéfkuchařem

    Šéfkuchař michelinskou hvězdou ověnčené restaurace Vermeer nacházející se v amsterdamském hotelu NH Collection Barbizon Palace se chystá navštívit Prahu. Angličan Christopher...

    Jan Lidmaňský14.9.2019
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.