Sociální sítě
Nahoru

Přímá linka do nejteplejší destinace Spojených arabských emirátů

Dne 22. května 2017 se uskutečnil inaugurační let z Prahy do Ras Al Khaimah, nejsevernějšího emirátu ze Spojených arabských emirátů. Přímé spojení z Letiště Václava Havla zpřístupní českým turistům atraktivní destinaci celoročně zalitou sluncem. Úřad pro rozvoj cestovního ruchu Ras Al Khaimah jim doporučuje navštívit celou řadu vyhledávaných pláží, sportovní a volnočasové rezorty, užít si adrenalinové aktivity, horské túry či objevovat místní autentickou kulturu a divokou přírodu.

RAKTDA8Týdenní linka s kapacitou 189 míst bude provozována ve spolupráci s Cestovní kanceláří FISCHER od 22. května do 18. září 2017. Letecká služba  pak může být dle aktuální situace prodloužena i do zimního období. „Těší nás, že  emirát Ras Al Khaimah bude moci navštívit více našich českých přátel, kteří rozšíří každým rokem se rozrůstající skupinu mezinárodních cestovatelů přijíždějících do Ras Al Khaimah. Oceňují zde zejména skvělou nabídku jeho zařízení a služeb, jež uspokojí požadavky turistů různého věku i zájmů,“ řekl Haitham Mattar, CEO z Úřadu pro rozvoj cestovního ruchu v Ras Al Khaimah.

RAKTDA13Ras Al Khaimah se rychle mění v jedno z největších turistických lákadel Spojených arabských emirátů. V roce 2016 došlo k 11% nárůstu v počtu jeho návštěvníků (ve srovnání s rokem 2015), o více než 800 000, z čehož 60 % tvořili zahraniční turisté. Očekává se, že nový přímý let meziročně zvýší počet  českých návštěvníků Ras Al Khaimah přibližně o 25 %. Již vloni navíc počet turistů z České republiky vzrostl o 111 %.

Návštěvníci Ras Al Khaimah mohou využít služeb četných rezortů a hotelů, jejichž počet se neustále roste a jejichž nabídka uspokojí opravu každého. Emirát disponuje 5 415 hotelovými pokoji ve 22 různých zařízeních včetně těch nejvyhlášenějších světových značek, jako je Waldorf Astoria, Ritz-Carlton, Double Tree by Hilton, Hilton, Rixos a Rotana. Úřad pro rozvoj cestovního ruchu oznámil, že v následujících letech lze očekávat nárůst kapacity ubytovacích zařízení tří až pěti-hvězdičkové kvality, ke kterému se zavázaly významné značky – například Jannah Hotels & Resorts, Mövenpick, Anantara, Avani, Rezidor, Millenium, InterContinental Hotel Group and Marriott. Celkově by mělo přibýt 4 445 pokojů.

Stejně jako v ubytování, tak i v přírodě nabízí Ras Al Khaimah obrovskou různorodost. V emirátu najdete rozličné krajinné typy od dech beroucího mořského pobřeží přes bujné mangrovové lesy, zvlněné pouště, úrodné zelené oázy až po dramatické inspirativní výhledy na špičaté vrcholky pohoří Al-Hadžar, včetně toho nejvyššího v zemi – Džabal Bil Ajsu.

RAKTDA15Volnočasové aktivity v Ras Al Khaimah zahrnují: vodní sporty v nedotčených průzračných vodách, projížďku na kajaku  kolem společenství mangrovových lesů, pouštní safari v  dunách terakotové barvy, jízdu na velbloudech či na koních přibližující starověké dědictví a kulturu emirátu, adrenalinem nabitou turistiku, trekking, cyklistiku nebo zip line přes skalnaté útesy na úpatí hory Džabal Bil Ajs, která se tyčí do téměř dvoutisícové výšky. Teplota zde klesá až o deset stupňů pod normu běžnou pro Spojené arabské emiráty.

Jedním z důvodů zvýšeného zájmu o Ras Al Khaimah je jistě jeho dostupnost. Kromě rostoucího počtu přímých letů se lze do emirátu dostat za pouhých 45 minut jízdy z dubajského mezinárodního letiště. Návštěvníci Dubaje mohou také využít námořní služby Seawings, která je hydroplánem dopraví do Ras Al Khaimah za 25 minut.

Více z rubriky Exotika

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.