Sociální sítě
Nahoru

Pocta statečnosti československých parašutistů

ELTON hodinářská, a.s, jediný český výrobce hodinek tradiční značky PRIM, připravila výjimečnou limitovanou edici náramkových hodinek PRIM ORLÍK ANTHROPOID. Edice o 75 kusech je určena pro všechny, kteří oceňují a obdivují statečnost i oběť československých parašutistů, stejně jako těch, kteří přispěli ke splnění jejich mise. Nové hodinky samozřejmě zaujmou všechny, pro které je model Orlík nedílnou součástí hodinářské historie, i sběratele a zájemce o originální limitované edice jediných autentických českých hodinek PRIM.

Anthropoid-hodinky+Limitovaná edice PRIM ORLÍK ANTHROPOID vychází z původního ikonického modelu Orlík, vytvořeného v novoměstské továrně  na zakázku Československé armády na počátku 60.let. Pro hodinky z limitované edice vytvořil konstrukční tým společnosti ELTON hodinářská nový mechanický strojek, kalibr 103 s mimostřednou vteřinovou ručkou – právě ta byla charakteristická pro originální model. Odkaz na první armádní československé hodinky je patrný i v detailech designu pouzdra, jako je absence datumovky nebo nahrazení číselného indexu na pozici „6“ mimostřednou vteřinovou ručkou.

Anthropoid-packagingPouzdro z nerezové oceli je kalené speciálním tepelně chemickým procesem, který zvýší tvrdost oceli minimálně čtyřikrát a zároveň zlepší antikorozní vlastnosti materiálu. „Pro naše limitované edice je charakteristické, že kromě silného tématu nesou také nová technologická a konstrukční řešení,“ vysvětluje generální ředitel ELTON hodinářská Martin Pabiška a dodává: „Limitované edice z řady ORLÍK spojuje téma prvenství – Tobruk byl prvními primkami z titanu, na podzim loňského roku jsme představili první bronzové Orlíky, Anthropoid je prvním novodobým modelem s mimostředkou. Zároveň jde o vůbec první primky v historii, které jsou kalené technologií SuperExpanite. Vyvinutí nového strojku nám navíc otevírá další možnosti v rozšíření stávající kolekce hodinek.

Zadní víko hodinek zdobí stylizovaný znak československých parašutistů za II.světové války a samozřejmě také pořadové číslo limitované edice 001 – 075. Na boku pouzdra je frézovaný nápis ANTHROPOID.

Stejně jako ostatní limitované edice, je také tato výjimečná i speciálně navrženým a vyrobeným balením. U ORLÍKU ANTHROPOID má podobu plátěné kapsy dle vojenského vzoru. V dřevěné krabici s unikátním potiskem, vytvořeným pouze pro tuto příležitost je navíc k hodinkám přiložen i nůž Commandos značky Mikov, který je signován stejným pořadovým číslem jako zadní víko hodinek.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.