Sociální sítě
Nahoru

KOUZELNÝ SVĚT NICHE PARFÉMŮ

Daniel Josier, jeden z nejznámějších španělských tvůrců niche parfémů, je již dlouhou dobu považován za pojem evropského parfumerství. Po letech učednictví pod vedením světoznámého Jean-Clauda Elleny uvedl v roce 2012 na trh vlastní řadu originálních vůní, která si rychle získala zástupy příznivců. Není divu, protože Josierovy parfémy se vyznačují osobitostí a zároveň precizním vyvážením a poctivostí jednotlivých složek.

S parfemy 1Právě seznámení s Josierovy niche parfémy bylo natolik zásadním prožitkem, že rychle vedlo k nápadu otevřít parfumerii nabízející jeho vůně a poskytnout tak tento zážitek i českým zákazníkům. Po pečlivém hledání vhodného prostoru byla parfumerie S-parfémy slavnostně otevřena v pražské pasáži U Nováků. V útulném a elegantním obchodě dnes nabízí nejen Josierovy parfémy, ale i další vůně mistrů parfumérů, jakým je například Francis Bocris. Právě jemu se podařilo znovuobrození Créations Aromatiques, jednoho z nejstarších parfemářských domů v Grasse, který před patnácti lety zanikl. Francis Bocris, bývalý žák a zároveň tvůrce slavných parfémů 90. let, jako je např. řada Paloma Picasso, se nesmířil s takovou ztrátou, zakoupil jméno společnosti a svým dílem nyní úspěšně pracuje na obnově její slávy.

S parfemy 2Umění skryté ve vůních oslavuje svým přístupem Kubánec Renier Rodriges Mendez. Malíř, sochař, umělec tělem i duší, jehož práce jsou vystavovány ve Francii, Španělsku i Lucembursku, propadl světu parfémů a vytváří vůně přímo inspirované malířskými díly. Dvě umělecké formy se tak navzájem ovlivňují a doplňují, ve společné symbióze umocňují zážitek z obého. Některé z jeho obrazů jsou vystavené přímo v parfumerii, a tak můžete sami posoudit, jak velký soulad mezi nimi a jeho vůněmi vládne.

S parfemy 3Společným znakem nabízených parfémů je především vysoký obsah vonných složek, který se pohybuje mezi 20 – 25 %. Takové parfémy označujeme pojmem niche a vytvářejí stále vyhledávanější alternativu k běžným toaletním vodám. Prvotřídní suroviny, originální rukopis tvůrců a úctyhodný výběr vůní tvoří důvody, proč byste si je neměli nechat ujít. Právě rozmanitost vůní byla hlavním impulsem k vytvoření setu šesti 5 ml flakónků různých vůní Daniela Josiera, které si můžete vybrat přímo v prodejně a denně je obměňovat dle aktuální nálady nebo příležitosti. Samozřejmostí je i prodej větších 100 ml flakónů a jednotlivých 5 ml balení, které se ideálně hodí do dámské kabelky či pánské toaletní tašky. Parfémy Création Aromatiques zakoupíte ve velikosti 75 ml.

_s-parfemy 4Touha zprostředkovat svým zákazníkům vůně, které jinde nenajdou, přivedla majitele parfumerie nově i k Zarku Ahlmannu Pavlovovi, dánskému módnímu návrháři a parfumérovi. Jeho kroky na poli parfumerství vedou zcela originální cestou, na které úspěšně kombinuje klasické francouzské postupy s tím nejmodernějším vědeckým přístupem. Snaha zachytit ve své vůni pravý duch Dánska se setkala s obrovským nadšením nejen ve skandinávských zemích. Není divu, protože každý, kdo miluje severský minimalismus, čistotu a uměřenost, prožije při přivonění k těmto vůním skutečně výjimečný okamžik.

Svět voňavých zážitků doplňuje nabídka aromatických svíček z rodinné manufaktury Candela’s Velas Barcelona, které jsou vyrobené z vysoce kvalitního vosku, vyznačují se vysokým obsahem přírodních vonných látek a jsou pro český trh dostupné pouze v parfumerii S-parfémy. Pokud tedy patříte mezi ty, kteří rádi objevují nové vůně a potrpí si na kvalitu a originalitu, neměla by tato parfumerie uniknout vaší pozornosti.

Více z rubriky Kosmetika

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.