Sociální sítě
Nahoru

Na trh vstupuje nový šípkový likér Wilder z jižních Čech

Zámecká palírna Blatná ve spolupráci s distribuční společností Premier Wines & spirts uvádí na český trh nový autentický likér. Wilder se vyrábí z 42 druhů bylin a extraktu z šípků přímo v historické palírně. Inspirací pro vznik Wilderu se stal světoznámý blatenský pěstitel růží Jan Böhm, který šlechtil vzácné odrůdy divokých šípkových růží. „Böhmovy sady byly za minulého režimu v roku 1952 znárodněny, stejně jako nedaleká zámecká palírna rodu Hildprandtů. Wilder vznikl, aby nám připomínal, jak důležité je vážit si svobody, o kterou se dá tak snadno přijít,“ vysvětluje Alexander Suja, marketingový ředitel Premier Wines & Spirits. V prvním roce bude značka Wilder cílit především na český a slovenský trh s primárním zaměřením na bary a restaurace. Born to by WILDER2Bylinný likér Wilder se lahvuje do výrazných rudých lahví, které předznamenávají barvu i vůní šípků. Jeho logo tvoří vlk coby symbol svobody, nesvázanosti a individuality. „Chceme novinku profilovat jako likér určený především osobitým společenským lidem, kteří mají rádi život, jsou otevřeni novým věcem a rádi dělají věci po svém. Cítíme, že právě tyto atributy splňuje Wilder. Vlka jsme pak vybrali hlavně kvůli jeho podobným vlastnostem k těm lidským. Teritorium typického spotřebitele Wildra je město, smečka jsou jeho kamarádi a vlčí doupě symbolizuje bar,“ upřesňuje Alexander Suja. Wilder vychází z receptury, která vznikla už roku 1952 v Blatné, ale kvůli zásahu režimu se příprava likéru nikdy nezrealizovala. Na zachovaný recept navázal oceňovaný mistr destilatér Václav Šitner, který stojí za vznikem všech novodobých produktů blatenské palírny. Novinka nabízí alkoholovou sílu 35 % a při její výrobě se užívá jen 100 g cukru na jeden litr, díky čemu je lahodný i při pokojové teplotě.

V portfoliu Zámeckého lihovaru a pivovaru Blatná šípkový likér doplní například nový likér Aperitíf, ovocné destiláty Baron Hildprandt, zavedený bylinný Altfernet, pivo Blatenský Kohout a řadu lihovin Liqvére. Historie jihočeské rodinné firmy sahá až do roku 1812, kdy v blízkosti blatenského zámku postavil baron František Hildprandt cukrovar, v roce 1885 poté přestavěný na lihovar. V současné době Zámecká palírna Blatná patří k největším výrobcům destilátů i likérů v České republice. Kromě tuzemska a Slovenska své produkty vyváží například do Švýcarska, Německa či Rakouska. Nynějšími vlastníky firmy jsou Jan Hildprandt, Václav Šitner a Martin Nejedlý, který je zároveň spolumajitelem distribuční společnosti Premier Wines & Spirits.

Více z rubriky Gastro

  • Probudit se uprostřed vánoční pohádky ukryté v luxusním apartmá

    Advent je jedním z nejkouzelnějších období celého roku a Augustine, a Luxury Collection Hotel, Prague promění vánoční přání v nezapomenutelné zážitky....

    Jan Pešek17.9.2021
  • Kavárna Slavia opět ožívá

    Nejslavnější pražská kavárna na pravém břehu Vltavy naproti Národnímu divadlu je znovu otevřena. Bohatá historie, skvělá atmosféra a nádherný výhled z...

    Marek Zelený16.9.2021
  • Kampa Park v nové podobě

    V novém kabátě a s novou energií. Stálice pražského fine diningu využila nucenou přestávku k odkládané rekonstrukci vnitřních interiérů a nyní...

    Jan Pešek15.9.2021
  • Speciální menu do letadla zpříjemní cestování

    Hlavní sezóna cestování sice pomalu končí, stále více lidí ale dává přednost klidnějšímu období a prodlouží si léto dovolenou v exotice....

    Marek Zelený15.9.2021
  • PRU58 full version

    Je tu podzim a přichází další milník restaurace PRU58. Nově otevřený podnik během léta absolvoval soft provoz. A teď je to...

    Jan Pešek14.9.2021
  • Dlouho očekávaný výčep Pult otevřel v Celnici

    Špičková technologie, precizní čepování a moderní prostředí – to je koncept podniku Pult. Stojí za ním stejní lidé, kteří byli u...

    Jan Pešek14.9.2021
  • Trezorové menu Marka Fichtnera v restauraci Červený jelen

    Koncem září se v elegantních gočárovských prostorech bývalého bankovního trezoru restaurace Červený jelen v centru Prahy začne podávat výběrové tříchodové menu,...

    Jan Pešek13.9.2021
  • Jižní Tyrolsko zavoní v Pelikánovi

    Pražská restaurace Pelikán patří mezi nováčky, ale díky historii, která se k místu váže, skvělému servisu a nabídce, si už našla...

    Jan Pešek10.9.2021
  • U Tellerů: Vinohradská novinka plná překvapení

    Zkušený šéfkuchař David Kalina, stojící za úspěšnými projekty v podobě restaurací Mincovna a Tiskárna, se může pochlubit novým podnikem. Ve vinohradské...

    Marek Zelený9.9.2021
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.