Sociální sítě
Nahoru

Na trh vstupuje nový šípkový likér Wilder z jižních Čech

Zámecká palírna Blatná ve spolupráci s distribuční společností Premier Wines & spirts uvádí na český trh nový autentický likér. Wilder se vyrábí z 42 druhů bylin a extraktu z šípků přímo v historické palírně. Inspirací pro vznik Wilderu se stal světoznámý blatenský pěstitel růží Jan Böhm, který šlechtil vzácné odrůdy divokých šípkových růží. „Böhmovy sady byly za minulého režimu v roku 1952 znárodněny, stejně jako nedaleká zámecká palírna rodu Hildprandtů. Wilder vznikl, aby nám připomínal, jak důležité je vážit si svobody, o kterou se dá tak snadno přijít,“ vysvětluje Alexander Suja, marketingový ředitel Premier Wines & Spirits. V prvním roce bude značka Wilder cílit především na český a slovenský trh s primárním zaměřením na bary a restaurace. Born to by WILDER2Bylinný likér Wilder se lahvuje do výrazných rudých lahví, které předznamenávají barvu i vůní šípků. Jeho logo tvoří vlk coby symbol svobody, nesvázanosti a individuality. „Chceme novinku profilovat jako likér určený především osobitým společenským lidem, kteří mají rádi život, jsou otevřeni novým věcem a rádi dělají věci po svém. Cítíme, že právě tyto atributy splňuje Wilder. Vlka jsme pak vybrali hlavně kvůli jeho podobným vlastnostem k těm lidským. Teritorium typického spotřebitele Wildra je město, smečka jsou jeho kamarádi a vlčí doupě symbolizuje bar,“ upřesňuje Alexander Suja. Wilder vychází z receptury, která vznikla už roku 1952 v Blatné, ale kvůli zásahu režimu se příprava likéru nikdy nezrealizovala. Na zachovaný recept navázal oceňovaný mistr destilatér Václav Šitner, který stojí za vznikem všech novodobých produktů blatenské palírny. Novinka nabízí alkoholovou sílu 35 % a při její výrobě se užívá jen 100 g cukru na jeden litr, díky čemu je lahodný i při pokojové teplotě.

V portfoliu Zámeckého lihovaru a pivovaru Blatná šípkový likér doplní například nový likér Aperitíf, ovocné destiláty Baron Hildprandt, zavedený bylinný Altfernet, pivo Blatenský Kohout a řadu lihovin Liqvére. Historie jihočeské rodinné firmy sahá až do roku 1812, kdy v blízkosti blatenského zámku postavil baron František Hildprandt cukrovar, v roce 1885 poté přestavěný na lihovar. V současné době Zámecká palírna Blatná patří k největším výrobcům destilátů i likérů v České republice. Kromě tuzemska a Slovenska své produkty vyváží například do Švýcarska, Německa či Rakouska. Nynějšími vlastníky firmy jsou Jan Hildprandt, Václav Šitner a Martin Nejedlý, který je zároveň spolumajitelem distribuční společnosti Premier Wines & Spirits.

Více z rubriky Gastro

  • Valentýn s obsahem alkoholu

    Valentýn je známý jako svátek lásky již celá staletí. Pro její oslavy existuje spousta symbolů, ale jedním z hlavních jsou bezpochyby jahody....

    Marek Zelený9.1.2018
  • Designová perla Karlových Varů

    Jeden z nejlepších hotelů v Karlových Varech se může pochlubit skvělou kombinací špičkových služeb a designového prostředí. Hotel St. Joseph Royal...

    Marek Zelený8.1.2018
  • Týden vína v Praze

    V týdnu od 22. do 28. ledna 2018 se Praha stane dějištěm jubilejního desátého ročníku festivalu vína Prague Wine Week 2018....

    Jan Pešek8.1.2018
  • Podlehněte pokušení luxusních sýrů

    Nejen v období Vánoc toužíme, pokud jsme milovníky vybraných lahůdek, potěšit chuťové pohárky noblesní specialitou, jež, pokud jde o kvalitu a chuť,...

    Alena Dušková20.12.2017
  • Menu v Bageterii Boulevard sestavené vyhlášeným guru české gastronomie

    Od včerejšího dne si do oblíbené Bageterie Boulevard je možné zajít na něco opravdu výjimečného. Zimní nabídku totiž rozšiřuje nové CHEF...

    Marek Zelený20.12.2017
  • Čech Jan Teska se stal mistrem světa v míchání koktejlů

    Na mistrovství světa v Kodani zářil český barman Jan Teska. Na světovém koktejlovém šampionátu Mezinárodní barmanské asociace zvítězil s koktejlem, který...

    Jan Pešek19.12.2017
  • Naučte se rozumět vínu – z pohodlí svého domova

    Milovat víno je skvělé, naučit se ho dobře znát je ještě lepší. Přední český sommelier Jakub Přibyl vložil své mnohaleté zkušenosti...

    Marek Zelený18.12.2017
  • Nola: láska ze sídliště

    Že láska prochází žaludkem, to ví snad každý. V restauraci Nola na pražském Pankráci tak už v předvánočním stresu začali myslet...

    Jan Pešek16.12.2017
  • Emirates ve svátečním období nabízí vánoční menu

    Letecká společnost Emirates v prosinci přináší vánoční atmosféru do všech cestovních tříd. Zákazníci Emirates si budou moci jak v jejích letištních...

    Jan Pešek12.12.2017
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.