Sociální sítě
Nahoru

Proč ani nadprůměrně vydělávající Češi stále častěji nevycházejí s penězi?

Jsme národ, který využívá online půjčky častěji než je zdrávo. Máte děti? Snažte se je učit jak zacházet a nakládat s financemi. Ať se naučí znát hodnotu peněz. V jakých životních situacích můžeme utrácet více a kdy bychom se měli uskromnit. Pokud na tyto otázky neznáte odpověď je pravděpodobně něco špatně. Ve školách se finanční gramotnosti téměř nevěnují, proto je to pouze na vás.

Spoření je velmi důležité, finanční rezerva vám pomůže v situacích, kdy to vaše peněženka už nezvládá. Rychlé půjčky do výplaty využívá každý čtvrtý Čech. Není žádná ostudo to, že si půjčíte, mnozí lidé si půjčují opakovaně a nemají s tím žádné problémy, ale většina lidí to bere na lehkou váhu a ignorují splácení. Mnoho zákonů se pro bankovní i nebankovní poskytovatele zpřísnilo, ale to lidem nezabrání v tom, aby nepozorností a laxností přišli téměř o všechno. Je pochopitelné, že v těchto situacích hraje roli beznaděj a bezvýchodná situace, ale je důležité ihned vyhledat odbornou pomoc.

Neznamená to, že každá půjčka před výplatou vás ihned zrujnuje. Jsme dospělí lidé a je nutné nést zodpovědnost za své činy. Nečekaný výdaj může postihnout opravdu každého a když už není jiná možnost je obvykle rychlá půjčka snadné řešení. Je dobré využít sezonních nabídek mnoha poskytovatelů jako je například první půjčka zdarma a nebo odklad splátek. Snažte se myslet dopředu, teď si vezmete půjčku a co za měsíc, budete ji mít z čeho zaplatit? Také si zjistěte, kolik zaplatíte, když se opozdíte se splátkou. Pokud už dopředu víte, že nemůžete zaplatit včas ihned kontaktujte společnost u které jste si úvěr vzali a snažte se to s nimi vyřešit. Pomoci by vám měl splátkový kalendář, ale pozor jeho sepsání může být také zpoplatněno.

Někteří by řekli, že nejjednodušší rada jak se nedostat do problémů je nepůjčovat si, ale to se lehko řekne.

Tento článek je reklamním sdělením

Více z rubriky iLuxus

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.