Sociální sítě
Nahoru

CERTINA ve spolupráci s organizací na ochranu mořských želv

Švýcarský výrobce hodinek, který již dlouho na své produkty umisťuje emblém želvy, se nedávno připojil k floridské organizaci na ochranu mořských želv Sea Turtle Conservancy (STC) a jejímu projektu sledování želví migrace Tour de Turtles. Ekologickým a ochranářským snahám STC se dostává velké pozornosti a Certina se jako hrdý partner těší na spolupráci při rozsáhlých ochranných aktivitách, zvyšování informovanosti a zavádění edukativních programů ve Spojených státech i v zahraničí.

Symbolický mezník v historii společnosti Certina

V šedesátých letech dvacátého století se Certina rozhodla přijmout symbol želvího krunýře, který představuje stejné vlastnosti, pro které je Certina známá již od svého založení v roce 1888 – sílu, odolnost a přesnost. Již v roce 1959 zavedla nyní proslavený koncept DS (Double Security – dvojí ochrana), čímž svou filosofii převedla do hmatatelných výsledků. Symbol želvy se tak stal zásadním designovým elementem, připomínajícím hodnoty značky Certina. Od dob svého zavedení se objevil na široké škále produktů a bylo tedy jenom otázkou času, kdy se tento symbol propracuje až k logu celé značky, což se stalo v roce 2013. Robustní ochranný krunýř je výstižnou reprezentací konceptu DS, který chrání a opatruje to zásadní.

Certina_Turtle emblem_case back_watch.jpg-3897

Organizace na ochranu mořských želv

Organizace STC je nejstarší institucí zabývající se ochranou mořských želv na celém světě a organizátorem kouzelně pojmenovaného projektu Tour de Turtles. STC se zabývá studiem a ochranou mořských želv a jejich přirozeného životního prostředí už téměř šedesát let, a jejich výzkumné a edukativní programy nám tak poskytují zásadní informace o mořských želvách a jejich ohrožení v mnoha mořských a pobřežních ekosystémech. Cílem této organizace je pomoct při obnově důležitých populací mořských želv, a to zejména v karibském, atlantickém a pacifickém regionu. Dále se zasazuje o změny v nařízeních, které ovlivňují populace mořských želv na souši, poblíž pobřeží a v oblastech, kde přicházejí do kontaktu s námořními aktivitami člověka, a soustředí se na ochranu hnízdišť a oceánských migračních tras.

Uvědomělost a udržitelnost – nové důležité proudy ve světě pod vodou

Za účelem zvýšení povědomí o svých mnoha aktivitách a cílech pořádá STC každoročně Migrační maraton Tour de Turtles, při kterém může veřejnost pomocí satelitní technologie sledovat migraci označkovaných želv v téměř reálném čase. Tato událost je základní složkou edukačního programu, kladoucího si za cíl zvýšit povědomí o hrozbách, kterým mořské želvy čelí, a podporovat udržitelné chování a pozitivní vztah k oceánu a pobřežním habitatům těchto vzácných mořských tvorů. To jsou hlavní důvody, proč se Certina rozhodla do projektu zapojit a podpořit svou želvu na letošní cestě, která začíná 30. července 2017.

Projekt Tour de Turtles sleduje více než tucet mořských želv po dobu přibližně tří měsíců, kdy opustí hnízdící pláže a vydávají se za potravou. Účastníci Tour de Turtles uplavou během tohoto vzrušujícího maratonu ohromné vzdálenosti a veřejnost může sledovat jejich cestu online. Je to skvělá příležitost jak se dozvědět o mnoha překážkách, které musejí mořské želvy při svých dlouhých oceánských putováních překonávat.

Vytrvalé, tajemné a ušlechtilé želvy se na naší planetě vyskytují už více než 100 milionů let a často se dožívají vyššího věku než lidé. Jako skutečný vzor výjimečné odolnosti a vytrvalosti pokračují ve své klidné a smysluplné existenci – spoléhají na svůj krunýř jako na ochranu před nebezpečím a pohodlně se pohybují na souši i ve vodě, kde tráví více než polovinu svého života.

 

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.