Sociální sítě
Nahoru

Malé Versailles zve do přírody

Malebná restaurace a penzion v luxusní čtvrti Karlových Varů oživila před nedávnem místo s dlouholetou hostinskou tradicí novou energií. Nádherně opravené budovy, okouzlující přírodní scenérie, dobrá dostupnost z centra lázní a vynikající gastronomie v letních měsících lákají k pobytu na zahrádkách a fascinujícím gurmánským požitkům.

MalaVersailles_venku3Výstavní čtvrť West End je reprezentativní spojnicí mezi centrem Karlových Varů a přilehlými vycházkovými lesy. Právě u vstupu do lesního hájemství se rozprostírá romantický rybníček a nad ním téměř zámecká budova. Dříve sloužila jako cihelna a pak pod stejným označením jako restaurace. Lidé nadšení z tanečních slavností v přilehlém altánu ji pak přejmenovali na menšího sourozence slavného francouzského paláce Versailles.

MalaVersailles_venku2Proslavený „taneční“ altán, který prošel důkladnou rekonstrukcí, najdeme u restaurace dodnes. V létě ožívá jako jedna ze dvou vzdušných zahrádek. Druhé venkovní restaurační posezení se nalézá hned před vchodem do citlivě zrekonstruovaného komplexu budov restaurace. Má také své nezaměnitelné kouzlo. Celé je ze dřeva a na mírném svahu disponuje hned dvěma patry schodovitě umístěnými mezi budovou a rybníčkem. Zatímco altán je trvale zastřešen, dvoustupňová dřevěná zahrádka je otevřená, lze ji však kdykoliv jednoduše a rychle zakrýt.

MalaVersailles_venkuKomfort, který obě zahrádky hostům Malého Versailles nabízejí je nezaměnitelný: skvělý stylový nábytek, excelentní výhled do okolí a clonění proti přímému slunci či letnímu deštíku. Výhodou venkovního posezení je zejména pro rodiče blízké dětské venkovní hřiště, které k restauraci a penzionu patří. Dospělí mají své ratolesti na očích a zároveň si mohou skvěle odpočinout a občerstvit se. Děti se naopak vyřádí na skluzavce a dalších bezpečných atrakcích známých z moderních dětských hřišť.

MalaVersailles_1S letním obdobím se v Malém Versailles také proměnil jídelní lístek a přibyly další skvělé delikatesy. Na své si přijdou zejména milovníci grilovaných specialit. Z bohatého výběru by je mohlo oslovit např. půl metru vepřových žeber pečených dvakrát v pivní marinádě s hořčicí, pikantním dipem, beraními rohy a bramborem s cibulí. Vedle toho však určitě zaujmou i nejrůznější steaky. V horkém dni přijde také vhod studená tomatová polévka. Z hlavních chodů pak za každého počasí hosté ocení třeba Hovězí žebro s lepenicí a vejmrdou či lehké rybí speciality v podobě Grilovaného filetu z lososa s čerstvými bylinkami. Jistě však potěší i těstoviny a rizota v různých variantách.

MalaVersailles_2Skvělé je si zajít do Malého Versailles i na odpolední kávu či čaj a dát si nějakou lahůdku ze „sladké“ nabídky restaurace. Ať už hosté vyberou z jídelního lístku cokoliv, v teplých měsících roku je navíc potěší pohodlné posezení venku s bezkonkurenčním výhledem do krásné okolní přírody.

MalaVersailles_3

Více z rubriky Restaurace

  • Nová posila v restauraci Benjamin – jmenuje se Melanie

    Nejmenší fine dining restaurace Benjamin z pražských Vršovic oslovila i michelinské komisaře. Tato nenápadná restaurace v Norské ulici je v českých...

    Jan Pešek15.7.2024
  • PRU58 myslí i na vegany

    Restaurace PRU58 v pražských Holešovicích představuje nové lunch menu. Podává se vždy ve všední den od 11:00 do 15:00 a příchozí...

    Marek Zelený8.7.2024
  • Vejce Benedikt, které musíte ochutnat

    Restaurant Deer v centru Prahy je vyhlášeným místem s těmi nejlepšími večeřemi, kde každé jídlo vypráví svůj příběh. Kvalitní suroviny od...

    Marek Zelený1.7.2024
  • Ocenění Wine Spectator putuje do pražského Four Seasons

    Restaurace CottoCrudo ve Four Seasons Hotel Prague získala prestižní ocenění Wine Spectator Restaurant Awards 2024, v kategorii Awards of Excellence. Tento...

    Marek Zelený27.6.2024
  • Léto u moře i v Praze

    Restaurace Hliněná bašta sice stojí u rybníka v Průhonicích, ale připadáte si tu jako na břehu moře, zvlášť když vám na...

    Jan Pešek19.6.2024
  • Tajné fígle šéfkuchaře Tritonu

    Umění fermentace dobývá české kuchyně. Tomáš Kohút z pražské restaurace Triton s jeho pomocí připravuje chuťově výrazné omáčky i černou jablečnou...

    Marek Zelený19.6.2024
  • „Izakaya Takeover“ s šéfkuchařem Jakubem Horákem v restauraci Zen

    Zažijte večer plný chutí exotického Japonska a speciálního způsobu stolování IZAKAYA. Restaurace ZEM v hotelu Andaz Prague představuje „Izakaya Takeover“, exkluzivní...

    Marek Zelený14.6.2024
  • Hotel The Mozart Prague a MeatEater spojují své síly

    Hotel The Mozart Prague s potěšením oznamuje exkluzivní propojení s MeatEater a otevření nové fine dining restaurace zaměřené na maso a...

    Jan Pešek14.6.2024
  • Tento steak prosím

    Terasa U Prince je vyhlášenou restaurací s tím nejkrásnějším výhledem na Staroměstské náměstí. Tento pohled ocenilo již několik zahraničních žebříčků. Ikonické...

    Marek Zelený11.6.2024
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.