Sociální sítě
Nahoru

Malé Versailles zve do přírody

Malebná restaurace a penzion v luxusní čtvrti Karlových Varů oživila před nedávnem místo s dlouholetou hostinskou tradicí novou energií. Nádherně opravené budovy, okouzlující přírodní scenérie, dobrá dostupnost z centra lázní a vynikající gastronomie v letních měsících lákají k pobytu na zahrádkách a fascinujícím gurmánským požitkům.

MalaVersailles_venku3Výstavní čtvrť West End je reprezentativní spojnicí mezi centrem Karlových Varů a přilehlými vycházkovými lesy. Právě u vstupu do lesního hájemství se rozprostírá romantický rybníček a nad ním téměř zámecká budova. Dříve sloužila jako cihelna a pak pod stejným označením jako restaurace. Lidé nadšení z tanečních slavností v přilehlém altánu ji pak přejmenovali na menšího sourozence slavného francouzského paláce Versailles.

MalaVersailles_venku2Proslavený „taneční“ altán, který prošel důkladnou rekonstrukcí, najdeme u restaurace dodnes. V létě ožívá jako jedna ze dvou vzdušných zahrádek. Druhé venkovní restaurační posezení se nalézá hned před vchodem do citlivě zrekonstruovaného komplexu budov restaurace. Má také své nezaměnitelné kouzlo. Celé je ze dřeva a na mírném svahu disponuje hned dvěma patry schodovitě umístěnými mezi budovou a rybníčkem. Zatímco altán je trvale zastřešen, dvoustupňová dřevěná zahrádka je otevřená, lze ji však kdykoliv jednoduše a rychle zakrýt.

MalaVersailles_venkuKomfort, který obě zahrádky hostům Malého Versailles nabízejí je nezaměnitelný: skvělý stylový nábytek, excelentní výhled do okolí a clonění proti přímému slunci či letnímu deštíku. Výhodou venkovního posezení je zejména pro rodiče blízké dětské venkovní hřiště, které k restauraci a penzionu patří. Dospělí mají své ratolesti na očích a zároveň si mohou skvěle odpočinout a občerstvit se. Děti se naopak vyřádí na skluzavce a dalších bezpečných atrakcích známých z moderních dětských hřišť.

MalaVersailles_1S letním obdobím se v Malém Versailles také proměnil jídelní lístek a přibyly další skvělé delikatesy. Na své si přijdou zejména milovníci grilovaných specialit. Z bohatého výběru by je mohlo oslovit např. půl metru vepřových žeber pečených dvakrát v pivní marinádě s hořčicí, pikantním dipem, beraními rohy a bramborem s cibulí. Vedle toho však určitě zaujmou i nejrůznější steaky. V horkém dni přijde také vhod studená tomatová polévka. Z hlavních chodů pak za každého počasí hosté ocení třeba Hovězí žebro s lepenicí a vejmrdou či lehké rybí speciality v podobě Grilovaného filetu z lososa s čerstvými bylinkami. Jistě však potěší i těstoviny a rizota v různých variantách.

MalaVersailles_2Skvělé je si zajít do Malého Versailles i na odpolední kávu či čaj a dát si nějakou lahůdku ze „sladké“ nabídky restaurace. Ať už hosté vyberou z jídelního lístku cokoliv, v teplých měsících roku je navíc potěší pohodlné posezení venku s bezkonkurenčním výhledem do krásné okolní přírody.

MalaVersailles_3

Více z rubriky Restaurace

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.