Sociální sítě
Nahoru

Stolichnaya představila první ochucenou vodku na světě už před 55 lety

Legendární ruská Stolichnaya patří mezi nejznámější značky vodky světa. Zároveň jako první uvedla řadu ochucených vodek s příchutí, a to už v roce 1962. Letos si tak připomíná 55leté výročí od revolučního kroku na trhu s destiláty. „Ochucené variace vodky Stoli jsou stejně jako její originální verze založené na poctivé přípravě a špičkové chuti. Za důkaz můžeme označit například populární Stoli Hot s jemně štiplavou příchutí papriček jalapeño. Nic podobného jiný výrobce vodek dosud nevytvořil,“ vysvětluje Petr Vopálenský, barový specialista ze společnosti Premier Wines & Spirits, která je výhradním distributorem vodky Stoli pro Českou republiku.

Hot espresso martini - Durinik Black AngelsNa počátku 60. let minulého století Stoli zásadně změnila chápání vodky. Od té doby představila několik prémiových ovocných i zeleninových příchutí postavených na letité receptuře této ruské vodky. Nechybí mezi nimi malinová Stoli Razberi, pomerančová Stoli Oranj, vanilková Stoli Vanil nebo Stoli Hot s příchutí chilli papriček. „Ovocné vodky Stoli dělí od značné části konkurence fakt, že skutečně chutnají podle avizované ingredience. Nejde pouze o umělé aroma ale výrazné spojení chuti špičkového destilátu a ovoce,“ upřesňuje Petr Vopálenský. Stolichnaya se může kromě prvenství ve výrobě ochucených vodek pyšnit také řadou prestižních ocenění v čele s Testing Institute Awards a vítězstvími v soutěži San Francisco World Spirits Competition.

Stoli Hot vodka je na východě známá pod označením Pertsovka. Jde o pikantní vodku, jejíž pálivost zajišťuje výtažek z papriček jalapeño. Poprvé se vyrobila v roce 2012 u příležitosti 50. výročí produkce ochucených vodek Stoli. Cena: 389 Kč

Stoli Hot vodka je na východě známá pod označením Pertsovka. Jde o pikantní vodku, jejíž pálivost zajišťuje výtažek z papriček jalapeño. Poprvé se vyrobila v roce 2012 u příležitosti 50. výročí produkce ochucených vodek Stoli. Cena: 389 Kč

Zmíněná Stoli Hot si získala věhlas u barmanů díky vyváženému charakteru a pikantní chuti jalapeño papriček. Na tuzemské barové scéně si ji oblíbil například Michal Ďuriník, barman pražského Black Angels Baru a loňský vítěz soutěže elit® art of martini. „Michal ochucenou vodku používá u svého koktejlu Hot Espresso Martini. Jemně pálivá chuť Stoli Hot dodává jakémukoliv drinku správný říz a delikátní dochuť. V Rusku se mimochodem přezdívá taky jako Pertsovka,“ dodává Vopálenský z Premier Wines & Spirits.

Stoli hot_drink

Více z rubriky Bary

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.