Sociální sítě
Nahoru

Rekordní Citizen Eco-Drive ONE

V roce 2016 si společnost Citizen Watch Co. připomněla čtyřicetileté výročí výroby prvních světlem poháněných hodinek. Pojmenovala je Crystron a psal se rok 1976. Až další vývoj solárních článků, které mohly být umístěny pod průsvitný číselník, umožnilo vyvinout dnes rozšířenou technologii Eco-Drive. Prodej světlem poháněných hodinek byl zahájen v roce 1995 a od té doby společnost Citizen tuto technologii neustále zdokonaluje. O rok nato přišla z továrny Citizen další výzva – nejtenčí světlem poháněné hodinky na světě.

one_06_hNa jaře 2017 na výstavě BASELWORLD se opět skloňovalo slovo „tenký“. Společnost s hrdostí představila nové modely z kolekce Eco-Drive ONE – nejtenčí světlem napájené hodinky na světě. Českému publiku jsou dostupné právě v těchto dnech.

one_01_hEco-Drive ONE jsou poháněny strojkem tloušťky 1,00 mm osazeném v pouzdře vysokém 2,98 mm. Skutečnost, že hodinky Eco-Drive ONE mohou být tak tenké, má co do činění s faktem, že solární článek je kruhového tvaru a je umístěn ve stejné rovině jako ozubená souprava pro ručky. Každý díl hodinek je speciálně navržen na tloušťku menší než 1 mm.

one_03_hCívka motoru je nově navržena tak, aby se snížila její tloušťka na méně než 1 mm, a je nasazena přímo na základní desku. Číselník 0,15 mm silný je ze safírového skla. Rámeček hodinek je vyrobený z keramicko-kovovévo kompozitu Cermet a pouzdro z nerez oceli je ošetřeno technologií Duratect vyvinutou samotným výrobcem. Zlepšuje tvrdost povrchu a pouzdro i náramek jsou odolnější proti poškrábaní. Ve spolupráci s Hitachi-Maxell byla vyvinuta speciální  zálohovací jednotka silná 0,87 mm, která zaručí rezervu chodu téměř 12 měsíců. Kvůli miniaturním komponentům jsou hodinky ručně sestavované.

one_02_hCitizen Eco-Drive ONE je kombinace funkcí hodinek a vyvážené krásy. Jsou to hodinky, které přinášejí radost a pohodlí z nošení, perfektně se vyjímají na zápěstí a jsou tak tenké a lehké, že je snadné zapomenout, že je nosíte.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.