Sociální sítě
Nahoru

Jak naplno prožít 48 hodin v Dubaji

Dubaj je nejznámější pro své okázalé mrakodrapy, nákupní střediska a zábavní parky, ale cestujícím toho může nabídnout mnohem víc, ať už podnikají služební cestu, dovolenou, nebo zde tráví čas v rámci přestupu do jedné ze 150 destinací sítě Emirates. Až budete v Dubaji, vyčleňte si alespoň 48 hodin na to, abyste vyrazili z letiště do pulzujícího města, které se u návštěvníků těší stále větší oblibě. A380_Burj_Al_ArabZ Prahy do Dubaje pohodlně dorazíte ikonickým Airbusem A380 Emirates s gurmánskou kuchyní, oceňovaným palubním zábavním systémem a bezplatným Wi-Fi připojením* ve 23.55 hodin. Nechte se inspirovat následujícími doporučeními, jak strávit následnících 48 hodin v Dubaji před tím, než se opět usadíte na palubě Airbusu s odletem z Dubaje v 9.05 hodin s přistáním v Praze ve 13.30 hodin.

DEN 1, DOPOLEDNE

Výprava do pouště je povinností každého návštěvníka Dubaje. Napadá vás lepší způsob, jak začít svůj pobyt, než je Morning Dune Drive? Aktivitu zajišťuje řada cestovních kanceláří včetně Arabian Adventures, které vám umožní užít si to nejlepší z tradičních i moderních pouštních aktivit. Safari průvodce vás již brzy ráno na hotelu vyzvedne vozidlem s pohonem všech čtyř kol a dopraví vás do pouštní rezervace Dubai Desert Conservation Reserve, kde si budete moci celé dopoledne užívat jízdu v dunách a pozorovat přitom pouštní zvířata, jako jsou oryx arabský a gazely. Neváhejte vyzkoušet i projížďku na velbloudu, nebo preferujete-li adrenalinové zážitky, otestujte ranní sand-boarding na dunách.

DEN 1, OBĚD

Dubaj se proslavila brunchem (zejména v pátek) a pozvedla ho na místní tradici, kterou nesmíte vynechat. Podniků nabízejících brunch je řada, ale chcete-li navštívit některé z vyhlášených míst, nezapomeňte na fantastický „Bubbalicious Brunch“ v hotelu Westin, vysoce kvalitní francouzskou kuchyni restaurace Traiteur v hotelu Grand Hyatt, British pub grub v Double Deckeru (součást hotelu Roda Al Murooj) či lahodný páteční brunch, případně sobotní rodinný oběd v restauraci Hanaaya v Mina a’Salam. Když se venkovní teplota lehce ochladí, zamiřte do Café Belge v RIF-Carlton DIFC na brunch pod širým nebem nebo si užijte nádherné výhledy na přístav v okolí hotelu InterContinental s mezinárodní kuchyní připravovanou na sedmi open-air stanovištích.

DEN 1, ODPOLEDNE

Neexistuje lepší způsob, jak nechat brunch „slehnout“, než navštívit a prozkoumat exotickou flóru a faunu v pohlcujícím tropickém lese Green Planet, který se nachází na novém City Walk Dubai nedaleko hlavní cesty Sheikh Zayed Road. Můžete tu cestovat dolů z korun stromů – nejsvrchnější vrstvy pralesa v ohromující výšce přibližně 30-45 metrů nad zemí – přes střední vrstvu deštného pralesa, do přízemního lesního porostu a nakonec až do zaplaveného deštného pralesa.

DEN 1, VEČER

Po vydatném brunchi budete pravděpodobně chtít jíst až pozdě, pokud vůbec. Ve večerních hodinách si můžete užít nádherné západy slunce z ikonického architektonického skvostu, z mrakodrapu Burj Khalifa o výšce 820 metrů. Nastupte do vysokorychlostního výtahu vedoucího do nejvyšší venkovní observatoře na světě, která vám zprostředkuje 360stupňový výhled na město pod vámi. Před Burj Khalifou se na jezeře Burj Dubai nachází Dubai Fountain, největší vodní fontána na světě, každých 30 minut od 18 do 23 hodin přinášející velkolepé představení kombinující hru vody, světla a hudby.

Pokud jste přece jen hladoví, můžete si vychutnávat společně s výhledy na Burj Khalifa a fontánu bohatou večeři v Arabian Souk Al Bahar, což je oblíbená restaurace, která nabízí výběr ze 22 chodů.

Po večeři se projděte po promenádě směrem k dubajskému nákupnímu centru. Můžete tam pod jednou střechou nakupovat, ale i navštívit dubajskou akvarijní a podvodní zoologickou zahradu, což vám umožní jen hrstka dalších měst.

DEN 2, DOPOLEDNE

Vyrazte do staré Dubaje hned brzy ráno a ponořte se do její minulosti na tradičních trzích, tzv. souky, v Deira. Jsou to pozůstatky minulé doby, ale dodnes se hemží nakupujícími obchodníky a kupci textilu, drahých kamenů, koření, parfémů a suvenýrů. Grand Souk se nachází nedaleko dubajského zálivu, oblíbeného turistického cíle, který připomíná minulost Dubaje a doby, kdy byla známa jako obchodní centrum pro mořeplavecké výpravy.

DEN 2, OBĚD

Přepravte se přes záliv tzv. abrou (vodním taxi) na druhý břeh do Bayt Al Wakeel, jedné z nejstarších budov v Dubaji, a vychutnejte si tradiční levantskou či emirátskou kuchyni. Po obědě se projděte historickou čtvrtí Al Fahidi, v níž kdysi žili bohatí obchodníci ve starých arabských domech s tradičními větrnými věžemi a kde nyní najdete galerie současného umění nebo různé zajímavé obchody ukryté v klikatých uličkách.

DEN 2, ODPOLEDNE

Když se venku příjemně ochladí, odměňte své děti (nebo objevte dítě v sobě samých) výletem do ikonických dubajských vodních parků – Aquaventure na Atlantis Palm a Wild Wadi Water Park vedle hotelu Jumeirah Beach – nebo prozkoumejte různé světy v dubajských parcích a resortech, které zahrnují kouzelný Motiongate Dubai, Bollywood Parks, Riverland Dubaj a Legoland Dubaj a Legoland Water Park. V méně pravděpodobném případě špatného počasí navštivte IMG Worlds of Adventure, největší in-doorový zábavní park na světě. Za vstupy do parků můžete zaplatit jednotlivě, nebo si zakoupit průkaz, který vám umožní navštívit dva a více z nich.

Pokud se naopak cítíte na nějaký lehčí odpočinkový program, vychutnejte si relax na zlatě, kterého je Dubaj plná – na písku! Najdete zde mnoho veřejných i soukromých pláží, jež uspokojí jak všechny věkové skupiny, tak i dovolenkové rozpočty. JBR Beach je nejpopulárnější pláží v Dubaji a vyhledávanou lokalitou pro místní i turisty, ale můžete také vyzkoušet pláž pro kitesurfing Kitesurfing Beach a Jumeirah Open Beach. Hledáte-li plážové kluby, nemůžete vynechat rozlehlý Dubaj Marine Beach Resort & Spa, RIVA Beach Club a elegantní Quay Club v Mina A’Salam.

DEN 2, VEČER

Od opery až po živý jazz, od jedinečných gastronomických zážitků až po cenově výhodná bistra, Dubaj je jedním z míst, kde si můžete vychutnat večeři a užít večerní show. Nová restaurace Sean Connolly u dubajské opery hraje prim v nabídce uměleckých představení. Nebo co byste řekli večeři kombinované se show v hotelu Palazzo Versace, která začíná v restauraci Enigma a pokračuje v baru a salonku Q – prvním baru hudební legendy Quincy Jonese? Nabízí se i Bagatelle, špičková francouzská restaurace ve Fairmontu, jež vás přenese do kouzelného prostředí francouzské Riviéry, kde jsou zpěváci odění do flitrů a číšníci na sklonku večera tančí na stolech. Nebo se můžete dostat do úplně jiného světa díky La Perle – představení vytvořeného a produkovaného Francem Dragonem, jedním z nejvýznamnějších světových uměleckých režisérů.

Více z rubriky Adrenalin

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.