Sociální sítě
Nahoru

100. výročí vzniku Československa oslavíme společným plesem dvou národů

V sobotu 28. října 2017, v den 99. výročí vzniku Československa, organizátoři Česko-Slovenského plesu spouštějí prodej vstupenek na prestižní vrchol domácí plesové sezóny. Nadcházející 5. ročník se uskuteční v sobotu 24. února 2018. Nejvýznamnější společný ples obou krajin bude tentokrát výjimečnější než kdykoliv v minulosti – jeho program je totiž věnován 100. výročí od založení Československé republiky. Akce se bude konat již tradičně symbolicky v historické budově pražského Obecního domu, kde byl před 99 lety oficiálně vyhlášen společný stát Čechů a Slováků.

csples_foto_David_Peltan-5605Česko-Slovenský ples se rok od roku stává stále respektovanější a prestižnější společenskou událostí a vrcholem společenské a plesové sezony obou zemí. Do pražského Obecního domu každoročně kvůli oblíbenému plesu přicestují stovky vzácných hostů z České republiky, ze Slovenské republiky a ze zahraničí. V únoru 2018 však bude mít Česko-Slovenský ples ještě slavnostnější atmosféru než v minulých letech. Celý jeho program a dramaturgie se totiž ponesou v duchu oslav sta let od vzniku Československa.

csples_foto_David_Peltan-5746Česko-Slovenský ples pokračuje v tradici přinášet to nejlepší z obou hostitelských krajin. Důkazem toho, že organizátoři se tohoto kréda opravdu drží, je hlavní hvězda večera, kterou tentokrát bude legenda česko-slovenské hudební scény Karel Gott. Spolu s ním se na pódiu objeví další tři hvězdy galavečera: Bára Basiková, Dara Rolins a Vašo Patejdl. Návštěvníci se mohou těšit také na folklórní vystoupení SĽUK-u, na předtančení Baletu Národního divadla anebo na česko-slovenský operní duet, který slavnostní večer již tradičně zahájí. Jak už je na Česko-Slovenském plese dobrým zvykem, k tanci bude hostům zpívat a hrát také celá plejáda slovenských i českých sólistů, kapel a folklórních souborů. Na hlavním pódiu bude umělce provázet Rozhlasový Big Band Gustava Broma pod taktovkou Vladimíra Valoviče. Příznivcům plesu organizátoři zároveň vyřizují, že jména dalších účinkujících budou zveřejňovat postupně.

csples_foto_David_Peltan-6486Ten, kdo už Česko-Slovenský ples zažil, ví, že za kulturním aspektem tohoto slavnostního večera nezaostává ani jeho kulinářská stránka. V souladu se sloganem „To nejlepší z Česka a Slovenska“ se v plesových síních a sálech Obecního domu bude opět servírovat galavečeře z dílny „Francouzské restaurace Art Nouveau”. Šéfkuchař Patrik Bečvář se nechá při přípravě exkluzivního plesového menu inspirovat zadáním organizátorů – gastronomií první Československé republiky.

csples_foto_David_Peltan-5617Česko-Slovenský ples získal lety vizitku jedné z nejelegantnějších kulturně společenských akcí plesové sezóny. Dopomohl mu k tomu fakt, že navazuje na dlouholetou tradici Slovenských plesů v Praze, organizovaných více než 40 let. Každoročně se koná pod záštitou prezidentů obou zemí, České republiky i Slovenské republiky a jinak tomu nebude ani v únoru 2018. „Jsme poctěni, že 5. ročník Česko-Slovenského plesu se také uskuteční pod záštitou prezidentů – prezidenta České republiky J.E. pana Miloše Zemana a prezidenta Slovenské republiky J.E. pana Andreje Kisky.  Společné záštity umocňují nejen prestiž samotného galavečera, ale i skutečnost, že ples přispívá k dalšímu porozumění mezi českým a slovenským národem a otevírá možnosti nových formálních a neformálních setkání. Navíc se jedná o událost, která představuje úsilí a odhodlání zvýraznit blízkost a spolunažívání Čechů a Slováků ve sjednocené Evropě. V rámci večera, proto opět dostane prostor i prezentace vybraných partnerských měst a regionů z Česka a ze Slovenska,” říká ředitel plesu Radovan Čaplovič.

Více z rubriky High society

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.