Gastro | 9.11.2017 | Marek Zelený

V Peci nesedí za pecí a připravují Gastronomické dny

Dal by se podle nich snad řídit kalendář. Předzvěstí astronomické zimy v Peci pod Sněžkou jsou již tradičně Gastronomické dny šéfkuchaře hotelu Horizont Jiřího Švestky. Ty již po dvanácté zpestří  období před začátkem zimní sezóny ve SkiResortu Černá hora – Pec. Každoroční svátek skvělých pokrmů a vybraných vín letos proběhne o druhém adventním víkendu od 8. do 10. prosince.
Jemna kremova polevka z peceneho cesneku s restovanymi slaninovymi krutonky (2)Snoubení pokrmů s víny
Vrcholem Gastronomických dnů pak bude sobotní večer 9. prosince. Připravena bude více než dvouhodinová degustace sestávající z pětichodového menu, doplněného o pečlivě vybraná moravská vína z vinařství Chateau Valtice. Jednotlivé chody budou průběžně představeny šéfkuchařem Jiřím Švestkou ve spolupráci s Markem Šťastným, ředitelem Chateau Valtice.

Sobotní večer je určen hlavně těm hostům, kteří chtějí ochutnat hned několik pokrmů najednou, a také se o nich něco dozvědět. Jsme však připraveni i na hosty, kteří by sobotní degustaci nestihli. Ti si mohou v HORIZONT café & restaurantu od pátku do neděle užívat nejen pokrmy ze sobotního degustačního menu, ale i další speciality, připravované našim kuchařským týmem exkluzivně pro tento víkend,“ říká Karel Rada, ředitel hotelu Horizont.

Hotel Horizont (2)Degustační menu pro 12. Gastronomické dny v hotelu Horizont
sobota 9. prosince

• Jemná krémová polévka z pečeného česneku s restovanými slaninovými krutony
Sylvánské zelené pozdní sběr 2015
Veltlínské zelené výběr z hroznů 2015

• Bramborové rösti s lososem, šlehačkou s lososovým kaviárem a zastřeným křepelčím vejcem, doplněné koprovým olejem
Chardonnay výběr z hroznů 2015
Rulandské bílé výběr z hroznů 2015

• Prsíčko a stehýnko z mladého kuřátka, připravované na přepuštěném másle s čerstvými bylinkami, podávané na chřestovém pyré s pórkem
Ryzlink vlašský výběr z hroznů 2015
Ryzlink rýnský VOC Valtice 2015

• Spider steak z telecího masa s fazolovým ragú a tuřínem pečeným na přepuštěném másle
Merlot pozdní sběr 2015
Frankovka výběr z hroznů 2015

• Nočky z odpalovaného těsta na čokoládovém mascarpone s čerstvými fíky marinovanými v cukrovém roztoku a jadérky z granátového jablka v dezertním víně a medu
Aurelius pozdní sběr 2016
Rulandské šedé výběr z hroznů 2015

A na závěr cuvée Cabernet Sauvignon x Merlot výběr z hroznů 2015 barrique

Související články
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
Copyright © RF-Hobby.cz
Provozovatel: RF HOBBY, s. r. o., Bohdalecká 6/1420, 101 00 Praha 10, IČO: 26155672, tel.: 420 281 090 611, e-mail: sekretariat@rf-hobby.cz