Sociální sítě
Nahoru
reklama

V Peci nesedí za pecí a připravují Gastronomické dny

Dal by se podle nich snad řídit kalendář. Předzvěstí astronomické zimy v Peci pod Sněžkou jsou již tradičně Gastronomické dny šéfkuchaře hotelu Horizont Jiřího Švestky. Ty již po dvanácté zpestří  období před začátkem zimní sezóny ve SkiResortu Černá hora – Pec. Každoroční svátek skvělých pokrmů a vybraných vín letos proběhne o druhém adventním víkendu od 8. do 10. prosince.

Jemna kremova polevka z peceneho cesneku s restovanymi slaninovymi krutonky (2)Snoubení pokrmů s víny

Vrcholem Gastronomických dnů pak bude sobotní večer 9. prosince. Připravena bude více než dvouhodinová degustace sestávající z pětichodového menu, doplněného o pečlivě vybraná moravská vína z vinařství Chateau Valtice. Jednotlivé chody budou průběžně představeny šéfkuchařem Jiřím Švestkou ve spolupráci s Markem Šťastným, ředitelem Chateau Valtice.

Sobotní večer je určen hlavně těm hostům, kteří chtějí ochutnat hned několik pokrmů najednou, a také se o nich něco dozvědět. Jsme však připraveni i na hosty, kteří by sobotní degustaci nestihli. Ti si mohou v HORIZONT café & restaurantu od pátku do neděle užívat nejen pokrmy ze sobotního degustačního menu, ale i další speciality, připravované našim kuchařským týmem exkluzivně pro tento víkend,“ říká Karel Rada, ředitel hotelu Horizont.

Hotel Horizont (2)Degustační menu pro 12. Gastronomické dny v hotelu Horizont

sobota 9. prosince

• Jemná krémová polévka z pečeného česneku s restovanými slaninovými krutony

Sylvánské zelené pozdní sběr 2015

Veltlínské zelené výběr z hroznů 2015

• Bramborové rösti s lososem, šlehačkou s lososovým kaviárem a zastřeným křepelčím vejcem, doplněné koprovým olejem

Chardonnay výběr z hroznů 2015

Rulandské bílé výběr z hroznů 2015

• Prsíčko a stehýnko z mladého kuřátka, připravované na přepuštěném másle s čerstvými bylinkami, podávané na chřestovém pyré s pórkem

Ryzlink vlašský výběr z hroznů 2015

Ryzlink rýnský VOC Valtice 2015

• Spider steak z telecího masa s fazolovým ragú a tuřínem pečeným na přepuštěném másle

Merlot pozdní sběr 2015

Frankovka výběr z hroznů 2015

• Nočky z odpalovaného těsta na čokoládovém mascarpone s čerstvými fíky marinovanými v cukrovém roztoku a jadérky z granátového jablka v dezertním víně a medu

Aurelius pozdní sběr 2016

Rulandské šedé výběr z hroznů 2015

A na závěr cuvée Cabernet Sauvignon x Merlot výběr z hroznů 2015 barrique

Více z rubriky Gastro

  • Sezónní Benjamin

    Fine dining restaurace Benjamin ve Vršovicích zaujala michelinské inspektory a nejen je. V českých končinách ojedinělý projekt, který nemá obdoby. Řízená...

    Jan Pešek28.6.2022
  • La Bottega Oaks Deli Bistro otevřelo

    V Oaks Prague, prémiovém residenčním developmentu v Nebřenicích u Prahy, se otevřela první ze dvou restaurací známé italské sítě La Collezione...

    Jan Pešek27.6.2022
  • PRU58 full time

    PRU58 v Holešovicích rozšiřuje svou působnost. V těchto dnech se hosté mohou těšit nově na sedmidenní provoz rozšířený od rána do...

    Jan Pešek27.6.2022
  • Zdravě luxusní

    Hlad v létě existuje. Objev tohoto roku je tady! Zdravé, kvalitní, řemeslně české a luxusní chlebíčky v Bonviván. Do detailu připravené...

    Marek Zelený27.6.2022
  • Osvěžující Chandon Garden Spritz

    Léto je jako stvořené pro svěží chutě a vůně. Na to sází také stylový aperitiv Chandon Garden Spritz, který kombinuje šumivé...

    Marek Zelený24.6.2022
  • Tapas a sangria

    Nejoblíbenějším drinkem v západních zemích je jednoznačně sagria. Nevěříte? Podívejte se na nápojové lístky v New Yorku, Paříži nebo Madridu. Tento...

    Marek Zelený21.6.2022
  • Maxi drinky na Terase U Prince

    Terasa U Prince je pomalu národní památkou. Téměř každý Čech ji zná nebo o ni slyšel. To samé platí pro zahraniční...

    Marek Zelený21.6.2022
  • Nová hvězda na trhu The Duppy Share XO

    Značka The Duppy Share představuje spojení Karibiku a Velké Británie, kterým navazuje na rok 1948. Tehdy dopravila loď loď Empire Windrush...

    Marek Zelený21.6.2022
  • Interiérová vůně ve Four Seasons Hotel Prague oslavuje věčnou krásu českých zemí

    Four Seasons Hotel Prague představil novou na míru vytvořenou interiérovou vůni, která je inspirována českými zeměmi a jejich bohatým dědictvím. Nese...

    Jan Pešek17.6.2022
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.