Sociální sítě
Nahoru

V Peci nesedí za pecí a připravují Gastronomické dny

Dal by se podle nich snad řídit kalendář. Předzvěstí astronomické zimy v Peci pod Sněžkou jsou již tradičně Gastronomické dny šéfkuchaře hotelu Horizont Jiřího Švestky. Ty již po dvanácté zpestří  období před začátkem zimní sezóny ve SkiResortu Černá hora – Pec. Každoroční svátek skvělých pokrmů a vybraných vín letos proběhne o druhém adventním víkendu od 8. do 10. prosince.
Jemna kremova polevka z peceneho cesneku s restovanymi slaninovymi krutonky (2)Snoubení pokrmů s víny
Vrcholem Gastronomických dnů pak bude sobotní večer 9. prosince. Připravena bude více než dvouhodinová degustace sestávající z pětichodového menu, doplněného o pečlivě vybraná moravská vína z vinařství Chateau Valtice. Jednotlivé chody budou průběžně představeny šéfkuchařem Jiřím Švestkou ve spolupráci s Markem Šťastným, ředitelem Chateau Valtice.

Sobotní večer je určen hlavně těm hostům, kteří chtějí ochutnat hned několik pokrmů najednou, a také se o nich něco dozvědět. Jsme však připraveni i na hosty, kteří by sobotní degustaci nestihli. Ti si mohou v HORIZONT café & restaurantu od pátku do neděle užívat nejen pokrmy ze sobotního degustačního menu, ale i další speciality, připravované našim kuchařským týmem exkluzivně pro tento víkend,” říká Karel Rada, ředitel hotelu Horizont.

Hotel Horizont (2)Degustační menu pro 12. Gastronomické dny v hotelu Horizont
sobota 9. prosince

• Jemná krémová polévka z pečeného česneku s restovanými slaninovými krutony
Sylvánské zelené pozdní sběr 2015
Veltlínské zelené výběr z hroznů 2015

• Bramborové rösti s lososem, šlehačkou s lososovým kaviárem a zastřeným křepelčím vejcem, doplněné koprovým olejem
Chardonnay výběr z hroznů 2015
Rulandské bílé výběr z hroznů 2015

• Prsíčko a stehýnko z mladého kuřátka, připravované na přepuštěném másle s čerstvými bylinkami, podávané na chřestovém pyré s pórkem
Ryzlink vlašský výběr z hroznů 2015
Ryzlink rýnský VOC Valtice 2015

• Spider steak z telecího masa s fazolovým ragú a tuřínem pečeným na přepuštěném másle
Merlot pozdní sběr 2015
Frankovka výběr z hroznů 2015

• Nočky z odpalovaného těsta na čokoládovém mascarpone s čerstvými fíky marinovanými v cukrovém roztoku a jadérky z granátového jablka v dezertním víně a medu
Aurelius pozdní sběr 2016
Rulandské šedé výběr z hroznů 2015

A na závěr cuvée Cabernet Sauvignon x Merlot výběr z hroznů 2015 barrique

Více z rubriky Gastro

  • Nejsou bublinky, jako bublinky

    Chystáte se na velkou oslavu Silvestra, nebo jen chcete komorně přivítat příchod nového roku s nejbližšími přáteli a rodinou? Ať zvolíte...

    Jan Pešek12.12.2018
  • Restaurace, která vás povznese blahem

    Levitate. Jak příznačné pro toto místo. Při degustatci tamní kuchyně se totiž budete vznášet blažeností, jak se dají propojit tři různé...

    Martin Macourek7.12.2018
  • Originální oslavy konce roku: Bar and Books

    Přelom podzimu a zimy možná svádí k hibernaci, ti, kteří však prahnou po tom být v centru dění, jsou zde dva...

    Jan Pešek7.12.2018
  • Dárková balení před Vánocemi lákají

    Vánoce jsou tu za pár dní a velká část z nás nemá stále vymyšleno, čím potěší své blízké. U partnerek je...

    Jan Pešek6.12.2018
  • Ryba je Ryba, a to hlavně o Vánocích

    Výtečná polévka z mořských plodů, bezchybné ústřice, humří rolky, ale především čerstvé ryby, které se pár hodin po výlovu dostanou k...

    Libka Safr5.12.2018
  • Křupavé rohlíky od Antonína až do domu

    Antonínovo pekařství v Praze platí již od svého vzniku v roce 2014, kdy na Vinohradech otevřelo první pobočku, za synonymum toho...

    Jan Pešek16.11.2018
  • Metaxa: nejvzácnější řecký destilát

    Celý letošek slaví řecký destilát Metaxa 130. narozeniny. Vyvrcholením oslav bylo uvedení vzácného destilátu Metaxy AEN Despina z původního sudu, kterým...

    Jan Pešek14.11.2018
  • Fusion menu v Bistro Provocateur

    Wine & Tapas Restaurant Bistro Provocateur najdete v samotném centru Prahy, v Petrské ulici, a nesmíte ho minout. Provokuje v tom...

    Jan Pešek8.11.2018
  • Skvělá pekárna rozšířila café Nostress

    Nostress cafe restaurant, restaurace s mezinárodní kuchyní v srdci Prahy, se od října 2018 rozšířila o novou pekárnu Nostress bakery ve...

    Jan Pešek6.11.2018
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.