Sociální sítě
Nahoru

Emirates představuje nové soukromé kabiny pro svou flotilu Boeingů 777

Emirates představuje nové osvěžující interiéry svých letadel Boeing 777. V rámci inovací uvede i dlouho očekávané soukromé kabiny první třídy inspirované automobilem Mercedes-Benz, které jsou jako první svého druhu plně uzavíratelné pomocí posuvných dveří rozprostírajících se až ke stropu kabin. Nejnovější letadla Emirates typu Boeing 777 s inovacemi budou uvedena do komerčního provozu 1. prosince a budou debutovat na trasách do Ženevy a Bruselu.

Nové privátní kabiny Emirates posouvají luxus a soukromí na palubě letadel na vyšší úroveň díky posuvným dveřím rozprostírajícím se od podlahy ke stropu a elegantním designovým prvkům inspirovaným vozem Mercedes-Benz třídy S. Každá nabízí až 40 čtverečních stop (3,716 m2) osobního prostoru a uspořádání ve formátu 1-1-1. Nejnovější letadla Emirates typu Boeing 777 se mohou pochlubit vylepšením v řádu několika milionů dolarů viditelným napříč letadlem od první přes byznysovou až po ekonomickou třídu. Inovace zahrnují nově navržená sedadla a modernizované zábavní systémy ve všech třídách.

First-Class-dining

Sir Tim Clark, prezident společnosti Emirates Airline, uvedl: „Zážitek z letu je klíčový pro značku i nabídku našich služeb. Nové interiéry Boeingů 777 jsou součástí dlouhodobé investice společnosti Emirates, v rámci níž standardy v odvětví neustále posouváme na vyšší úroveň a překonáváme očekávání našich zákazníků. Kromě našich nových plně uzavíratelných soukromých kabin nabídneme nová kožená sedadla s plně vybaveným osobním minibarem v byznysové třídě nebo sedadla s nastavitelnými koženými opěrkami hlavy v ekonomické třídě. Palubní zábavní systém byl inovován ve všech třídách. Naši zákazníci se mohou těšit na moderní a vzdušné prostory, v nichž byla věnována pozornost každému detailu. Důkazem jsou například designové prvky jako dekorace na stěnách a stropních panelech, důmyslné osvětlení a další.“

Nový koncept první třídy Sir Tim okomentoval slovy: „Společnost Emirates byla již v roce 2003 průkopníkem konceptu soukromých apartmá v první třídě a dnes v tomto segmentu nastavuje laťku pro letecké odvětví. V průběhu let jsme privátní kabiny první třídy neustále zdokonalovali a implementovali jsme do nich důmyslné prvky a řešení. Jsme nadšeni z našich nových plně uzavíratelných kabinek, které mění standardy pro soukromí, pohodlí a luxus na palubě letadel. Je to navíc poprvé, kdy byl produkt společnosti Emirates ovlivněn jinou luxusní značkou. Jak Emirates tak Mercedes-Benz ale mají stejný závazek k důmyslným detailům, nekompromisní kvalitě a odhodlání posouvat hranice, takže šlo o velmi přirozenou spolupráci.“

Nejnovější koncept první třídy Emirates staví na filozofii zaměřené na design vozů Mercedes-Benz třídy S a propojuje dvě globální značky proslulé inovacemi, luxusem a komfortem. Spolupráce dala vzniknout několika designovým řešením v soukromých kabinách první třídy včetně komfortních kožených sedadel, sofistikovaných ovládacích panelů a měkkého osvětlení.

Společnosti Emirates a Mercedes-Benz rozšířily své partnerství o exkluzivní pozemní služby, v rámci nichž budou bezplatné odvozy s řidičem zajišťovány flotilou vozů Mercedes-Benz třídy S. Cestující první třídy Emirates budou moci, po příletu do nebo před odletem ze Spojených arabských emirátů, využít pohodlného převozu ve vozu Mercedes-Benz třídy S na nebo z letiště.

Nejnovější letadla Emirates typu Boeing 777 s inovacemi budou uvedena do komerčního provozu 1. prosince a budou debutovat na trasách do Ženevy a Bruselu.

FSedadlo_v_pozici_nulove_gravitace (2)

Posunutí standardu v první třídě – klíčové prvky

Nový interiér soukromých kabin první třídy Emirates na palubě Boeingu 777 využívá novou barevnou paletu měkkých odstínů šedivé, krémové a šampaňské a navozuje moderní a vzdušnější dojem nadčasovými luxusními prvky. Nový interiér vznikl ve spolupráci se společnostmi Boeing, Rockwell Collins, Panasonic, Jaques Pierre Jean Design a designovou firmou Teague z amerického Seattlu. Každá plně uzavíratelná privátní kabina má posuvné dveře rozprostírající se až ke stropu a kombinuje chytré technologie a design tak, aby zajistila maximální praktičnost, luxus a pohodlí.

Kůží potažená sedadla v první třídě jsou nastavitelná do horizontální polohy a mohou být uvedena do pozice „s nulovou gravitací“. Pozice „s nulovou gravitací“ inspirovaná technologií NASA dává pocit uvolnění a beztíže. Prostorné privátní kabiny poskytují také dostatek místa například pro převléknutí cestujících, a to i v případě, že jim již byla rozestlána postel.

Aby měli všichni pasažéři první třídy aktuální přehled o letu, uvede společnost Emirates v privátních kabinách ve středové uličce „virtuální okna“. Ta zprostředkovávají živý přenos z okolí letadla prostřednictvím externí kamery. V ostatních kabinách jsou připraveny dalekohledy pro cestující, kteří chtějí ze svého okna prozkoumat oblohu.

Snadnou komunikaci cestujících s palubním personálem zajišťují videohovory, díky nimž je možné požádat také o pokojovou službu. Součástí kabinek je okénko sloužící pro servírování nápojů nebo drobného občerstvení.

Společnost Emirates současně zachovala a vylepšila nejpopulárnější vybavení svých soukromých kabin, jako je například osobní minibar pro nápoje a občerstvení; dotykový displej pro ovládání nastavení sedaček i palubního zábavního systému ice ověnčeného mnoha cenami.

Zákazníci si mohou během letu vybrat z více než 2 500 zábavních kanálů na 32palcové televizní obrazovce s plným HD LCD displejem, popřípadě si mohou nahrát vlastní filmový materiál ze svých zařízení. Zážitek nově umocňují sluchátka Bowers & Wilkins Active Noise Canceling E1 vyvinutá výhradně pro společnost Emirates. Tato sluchátka navrhla renomovaná značka Bowers & Wilkins a optimalizovala je přímo pro prostředí privátních kabin první třídy.

Každé apartmá je vybaveno sadou, která zahrnuje luxusní péči o pleť a pokožku Byredo (dostupná pouze na palubách Emirates), pyžamo s hydratačními mikrokapslemi a exkluzivní cestovní necesér s kosmetickými produkty značky Bulgari.

Privátní kabinky nabízí dostatek úložného prostoru nad hlavou pasažéra a ve skříni, do níž je možné zavěsit oblečení. V současné době mohou cestující první třídy na palubě Emirates využít palubního servisu na vyžádání a vychutnat si gurmánské pokrmy z širokého menu připravovaného šéfkuchaři. Z nápojového lístku pak mohou vybírat exkluzivní vína, šampaňské a různé lihoviny z celého světa. O cestující první třídy se během letu stará mezinárodní palubní personál Emirates, který pochází ze 135 zemí.

Více z rubriky Travel

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.