Sociální sítě
Nahoru

Když auto, tak od Chucka Norrise

Kolem legendy amerického akčního filmu koluje nespočet legend a vtipů. Jenže ani to neodradilo Fiat Professional od toho, aby Chucka Norrise najali jako ambasadora reklamních kampaní. Spíš naopak. Koneckonců je to profesionál! A Fiat Fullback? S tím tak bez sebemenších problému driftuje i v lese.

DSC_8182Ačkoli Chuck Norris nevystudoval herectví, doslova se v sekci akčních snímků vyšplhal na samotný vrchol. Jenže stejně jako u jeho filmových rivalů nešlo tolik o hraní, jako o schopnost efektivně bojovat před kamerou. K tomu měl samozřejmě průpravu životem. Hned po střední škole nastoupil k vojenskému letectvu, kde se stal letcem první třídy, a následně na misi na Letecké základně Osan v Jižní Koreji přičichl k Tang Soo Do. Po dosažení černého pásu si otevřel školu bojových umění Chun Kuk Do, do které začal chodit i jeho přítel Steve McQueen, který ho následně k filmu přivedl. Dnes je v podstatě ikonou a není divu, že Fiat se svou divizí velikánů usiloval o jeho pozornost.

DSC_8190Nejimpozantnější vůz celé flotily Fiat Professional je bezpochyby Fullback. Svou konstrukcí sice vychází z japonského Mitsubishi L200, nicméně italský design nezapře. Vysloužil si jinou masku chladiče, elegantnější nárazníky a daleko zajímavější pojetí interiéru – na tom si přece Italové zakládají. A jelikož kromě vzhledu si potrpí také na funkčnost, nechybí ani možnost vyhřívání sedadel, sedmipalcový dotykový displej s navigací v přístrojové desce a další drobné detaily. Samozřejmě nejde o nejvyšší pojetí luxusu, vše je zde podřízeno účelu pracovního vozu. Proto tento pick-up disponuje i bytelnými prahovými nášlapy – koneckonců Cuck Norris měří pouhých 178 cm, tak při nastupování přijdou vhod.

DSC_8178Hlavní jsou ale samozřejmě jízdní vlastnosti. Nový Fullback je jedním z prvních pick-upů na světě s celohliníkovým motorem (2,442 cm3) ve dvou variantách. To znamená nízkou hmotnost, a zároveň nijak omezený výkon. Konkrétně jde o dva diesely s přímým vstřikováním Common Rail s výkonem 150 nebo 180 koní a manuální šestistupňovou nebo automatickou pětistupňovou převodovkou. Tažná kapacita Fullbacku dosahuje až 3100 kg a do korby se složí až 1 tuna nákladu.

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.