Sociální sítě
Nahoru

POMELLATO RITRATTO: SPECIÁLNÍ KOLEKCE K OSLAVĚ 50. VÝROČÍ

Společnost Pomellato byla založena založena v Miláně Pinem Rabolinim roku 1967 a již od počátku se ve své tvorbě zaměřovala na experimentální módní přístup. Stala se první značkou, která uvedla vizi  prêt-à-porter (neboli konfekci) do světa šperků, což získalo úspěch především roku 1970, když začal módní svět opouštět rituály haute couture. Pomellato se zaměřuje zejména na nekonvenční drahokamy a kameny; chybně nazývané „polodrahokamy“, které se nyní stávají známými jako „New Precious“, a to kvůli jejich rostoucí vzácnosti i mimořádné kráse.

Halada Pomellato Ritratto_prsteny 150 krásných šperků oslavujících 50 krásných let. Pomellato dynamicky potvrzuje svého vzpurného, průkopnického ducha a k oslavě kulatého výročí vytváří kolekci Ritratto – pozoruhodnou sbírku, která ctí hodnoty Milánského domu: protikonformismus, kreativitu, řemeslo a barvu. Dominantou každého prstenu je velký centrální kámen, jehož řez je pečlivě umístěn tak, aby zahrnoval část drahokamu, kde se barevná hustota, inkluze a poloprůhlednost shromažďují v silné a dramatické kráse.

Halada Pomellato Ritratto_prsteny 2ZKUŠENOST I EXPERIMENT

Od výkresu až po vytvoření šperku: zdlouhavý proces tvorby začal v Opicifio delle Pietre Dure ve Florencii, institutu pro zpracování drahých kamenů založeném na žádost Ferdinanda I. Medicejského. V průběhu posledního desetiletí 19. století se institut restauroval a umožnil tak zachování děl zhotovených v průběhu dlouhé historie. Dnes je tento ateliér chrámem, posvátným místem oslavujícím minerály a zobrazující jedinečný přehled odrůd a barevný potenciál drahých kamenů.

Halada Pomellato Ritratto prsten Hortensia de l'Himalaya„Tvorba těchto šperků byla cestou do středu Země, přesto šlo o nečekaně překvapující a zábavnou zkušenost. Kreativní síla přírody nás vedla k transformaci pomocí abstraktního umění jedinečnosti a alchymie, ve všech svých nejrůznějších odstínech. Každý prsten se stal skutečným obrazem, každý symbolizuje barvu, příběh, myšlenku a sen,“ popisuje Vincenzo Castaldo, kreativní ředitel Pomellato.

Halada Pomellato Ritratto prsten Viaggio a PompeiTato emotivní cesta byla technicky umožněna řemeslníky z Idar-Oberstein, malé vesničky v Porýní-Falcku, která se proslavila po celém světě tradicí broušení drahých kamenů. Objev achátových dolů  na konci 15. století, ve spojení se silnými plavebními cestami města, umožnil přirozené zpracování kamenů, což vedlo místní obyvatele k rozvoji vlastních dovedností v kamenickém umění. I při tvorbě kolekce k 50. výročí spolupracovalo Pomellato s řemeslníky z Idar-Oberstein, načež společně vytvořili toto jedinečné a technicky dokonalé umělecké dílo.

Halada Pomellato Ritratto prsten Cheek to CheekUMĚNÍ MATKY PŘÍRODY

Kolekce Pomellato Ritratto zahrnuje řadu kamenů s pečlivě vybranými barvami a přírodními inkluzemi. Prsten Pink Hawaiian Peony představuje nádherný centrální rodochrozit (také známý jako „růže Inků“), jehož miniaturní krystaly se pohybují od tmavé až po světle růžovou a vytváří vzory připomínající barvy havajské oblohy při východu nebo západu slunce. Prsten Secret Garden s rubínem v zoisitu kombinuje červenou se zelenou, jako oheň a zemi, v hypnotickém tanci lásky. Prsten Stormy Weather s dendritickým achátem  připomíná tajemnou zimní krajinu, definovanou pouze osobními emocemi pozorovatele. Každý prsten zobrazuje přírodní obraz z pravdivého vášnivého příběhu, který se zrodil ze země. Důležitou roli hraje design, a to nejen k plnění čistě funkční role, ale také doplnění dekorativního vzhledu šperků, které ve svém čele nesou majestátní drahé kameny, jako jsou Paraíba turmalíny, smaragdy, hnědé diamanty, rubíny či safíry.

Halada Pomellato Ritratto prsten Norvegian Wood

Více z rubriky Drahé Kameny

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.