Sociální sítě
Nahoru

4 magická města, která se vyplatí v zimě navštívit

I chladné období má svůj specifický půvab a nezaměnitelnou atmosféru. Není nutné pro ni cestovat jen do hor. Plnými doušky můžete kouzlo zimy a Vánoc nasát také v některých světových velkoměstech.

Weihnachtsmarkt_am_Kolner_Dom_cathedral_Christmas_market_cologne_02

Historická centra s vánočními trhy, vůně punče i svařeného vína, zvuky koled, miliony drobných světel a romantická mlha v ulicích, malebné kavárny i nazdobené krámky, to vše dodává některým městům specifický půvab, kterému okamžitě propadnete. Jsou zkrátka města, která za návštěvu stojí!

1. Budapešť

Můžete tu bruslit na jezerech a pak se zahřát ve světově proslulých venkovních bazénech v lázních Széchenyi. Chladné počasí je i skvělým důvodem, proč otestovat všechny útulné pekárny a kavárny v centru města. Nezapomeňte navštívit také Maďarskou Státní operu!

5-Magical-Winter-Travel-Destinations-02

2. New York

Také město přezdívané Big Apple je ideální lokalitou pro překrásné zimní scenérie, kterými se můžete kochat v Central Parku, ale také pro otestování všech zimních aktivit, na jaké si jen vzpomenete. Nudit se tu nebudete ani vteřinu!

5-Magical-Winter-Travel-Destinations-043. Londýn

Během vánočního období se celé město romanticky rozzáří, v ulicích v centru si můžete užít zajímavé produkce i delikátní pochoutky. Za podívanou stojí i obrovský vánoční strom na Trafalgar Square.

5-Magical-Winter-Travel-Destinations-034. Norimberk

Je městem doslova ušitým na míru pro návštěvníky přijíždějící na přelomu roku. Na každém kroku vás tu strhne poutavá historie, uchvátí vás nejslavnější vánoční trh na světě i chuť nefalšovaných perníčků. Za návštěvu stojí i řada zdejších muzeí.

5-Magical-Winter-Travel-Destinations-05

Více z rubriky Romantika

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.