Sociální sítě
Nahoru

Silvia Patrová: Luxus je možnost obklopovat se radostmi života

I když je předvánoční období plné spěchu, přesto jsme měli příležitost sejít se s ředitelkou pražského butiku BVLGARI Silvií Patrovou. Během milého rozhovoru se nám svěřila třeba s tím, za co ráda utrácí, a s kým je pro ni vždycky radost setkat se.

9Z2A8667

Při své práci jste obklopená exkluzivními módními doplňky, pohybujete se v nadstandardním prostředí. Co ale pro vás osobně znamená slovo luxus?

Někde jsem zachytila myšlenku, že luxus znamená možnost obklopovat se radostmi života, které nejsou potřebné k přežití, ale díky nimž je život krásný, okouzlující a zábavný. Přidala bych k tomu ještě malý dodatek: luxus je v současnosti i čas, kdy si můžu tyto věci užít.

Máte i vy pro luxus slabost? Dopřáváte si něco výjimečného, za co nelitujete utratit vydělané peníze? 

Všeobecně mám ráda hezké věci a razím teorii, že pracujeme proto, abychom se mohli rozmazlovat a užívat si radostí života. Jsem žena, nikoho proto nepřekvapí, že ráda utrácím za klasické ženské záležitosti, jako jsou boty, kabelky, šperky a oblečení, ale také ráda cestuji a jsem veliký gurmán. Miluji výborné jídlo, víno a šampaňské.

Máte vůbec čas při svém pracovním vytížení relaxovat?

Přiznám se, že na relax mi příliš mnoho času nezbývá. Většinou jde o aktivní odpočinek při sportu, a potom také v kruhu blízkých přátel a rodiny.

Během své práce se potkáváte s neobyčejnými lidmi, osobnostmi. Které setkání vám udělalo největší radost?

Díky mé práci mám možnost potkávat a poznávat lidi, o kterých většina z nás čte jen v novinách a časopisech. Každé takové setkání je něčím výjimečné a zajímavé, obzvlášť pokud mám možnost, sblížit se s nimi vice. Jednou z takových osobností je i herečka Jitka Schneiderová, absolutní profesionálka a velmi dobrosrdečná bytost. Poznali jsme se díky Bulgari a vždy je mi potěšením s touto dámou nejen spolupracovat, ale také se s ní potkat.

DSCF7887

Na jaké nejzajímavější místo jste se díky Bulgari dostala? A co vaše sny, kam se ještě toužíte podívat?

Možná to nejsou nejzajímavější místa, ale stala se mojí srdeční záležitostí s množstvím krásných vzpomínek. Pár let jsme se pravidelně setkávali se zástupci Bulgari ve Florencii, která má kouzlenou atmosféru, a vždy na toto období ráda vzpomínám. Asi nikoho nepřekvapí, že dalším takovým místem je věčné město Řím, plné krásných zákoutí, historie i inspirace a italskou Dolce Vitou. Vysněných míst, kam bych se chtěla dostat, je ještě několik. Pokud výběr zúžím s ohledem na Bulgari, pak bych ráda navštívila resort na Bali.

Bulgari je proslulé ve světě požitkářů. Italské víno, skvělé jídlo a dokonalé hotely. Jaká místa byste osobně doporučila?

Krásných míst s požitkářským puncem je nesmírně mnoho. Kam se vždycky ráda vracím, je Bulgari Hotel v Miláně s kouzelnou zahradou. I když jste přímo v centru, jen pár minut od všech známých butiků, cítíte se tu jako v oáze pokoje a klidu.

 

Více z rubriky High society

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.