Sociální sítě
Nahoru

Restaurace Signature pozvedla gastronomii na dopravní tepně ČR

Právě uběhl rok od otevření designové restaurace Signature, která se nachází u sjezdu 182 dálnice D1 v Popůvkách u Brna. Poctivá kuchyně, která má smysl, ale také Champagne vinotéka čítající 160 etiket nebo snídaně na kameni s vlastním pečivem i jogurty a coffee lounge poskytují útočiště byznysmenům cestujícím mezi dvěma velkoměsty i mezi zeměmi střední Evropy. Interiér restaurace vzniknul ve spolupráci se zkušeným architektem Pavlem Křížem. Role šéfkuchaře se ujal kuchař se zkušenostmi od hollywoodských hvězd Pavel Veltruský.

SIGNATURE 0198727 X res_KIVA_PHOTOSmysluplné nemusí být lokální

Majitelé restaurace – dva gurmánští srdcaři Jiří Lešikar a Lumír Sendrei dbají na každý detail, od pečlivého výběru dodavatelů, přes netradiční nádobí, až po finální produkt na talíři hosta. Rádi spolupracují s regionálními farmáři, ale pouze tehdy, jsou-li přesvědčeni, že jim poskytnou vždy čerstvé a kvalitní suroviny. „Čerstvá makrela z Norska, která rostla přirozeně a o které víme, jak rychle se k nám dostala, má pro nás větší smysl než třeba mražený vykrmený pstruh, byť z Česka,“ vymezuje se Jiří Lešikar vůči aktuálnímu trendu využití lokálních potravin za každou cenu.

SIGNATURE 0198714 X res_KIVA_PHOTOInteriér je porostlý mechem

Místo přehnaného food stylingu si prvotřídní vizuální zážitek užijí návštěvníci pouhým posezením v interiéru restaurace. Třem odděleným vzdušným prostorům, které je možné spojit v jeden posuvnou stěnou z dřevěných kazet, vévodí mechové koberce. Těmi Pavel Kříž z architektonického studia KOMPLITS obložil jak sloupoví v hlavní části restaurace, tak celou stěnu v odděleném salonku. „Chtěli jsme vybudovat příjemné, vzdušné, ambientní místo s nadčasovým designem a jsem rád, že se nám to povedlo,“ pyšní se Jiří Lešikar výsledkem, který kromě dřeva a mechu kombinuje i kamen a kov.

SIGNATURE 0198798 X res_KIVA_PHOTOOslavou narozenin podpořili předčasně narozené

Narozeniny pojali jako pohodový večer s poctivým jídlem, kvalitním vínem, přátelskou atmosférou a hlavně s cílem vybrat co nejvíce peněz na koupi monitoru životních funkcí pro brněnskou neziskovou organizaci Pomáháme, z. s. Vstup na akci stál minimálně 1500 Kč, maximální cena však nebyla omezena a vybralo se neuvěřitelných 206 000 Kč. Výraznou částku, a to přesně sto tisíc korun věnoval Hotel a Casino Victory, které se nachází ve stejném komplexu jako restaurace Signature.

SIGNATURE 0198770 X res_KIVA_PHOTO

Více z rubriky Restaurace

  • U Prince sází na řemeslo a kvalitu

    Žádné průmyslové produkty, vše poctivé a domácí, řemeslně připravené. Taková je filozofie restaurace U Prince, která díky fantastické lokaci patří k...

    Jan Pešek26.8.2020
  • Burger s velkým severským B

    Teplice jsou čím dál více navštěvovanějším lázeňským městem severních Čech. Aspektů je několik. Zelenající se příroda, díky snížené těžbě, renovující se...

    Marek Zelený11.8.2020
  • Čaník bez čekání

    Snídani si nech pro sebe, oběd si rozděl se svým přítelem, večeři dej nepříteli. Kdo by to dělal? Každá část dne...

    Marek Zelený5.8.2020
  • Všeumělové na Pavláku

    Nota Bene na Pavláku není jen restaurací, ale místem, kde se lidé baví a vždy se dobře nají. Přirozenost a poctivost...

    Jan Pešek3.8.2020
  • Menu pro druhou polovinu léta v Buddha Bar Restaurant Praha

    Mezinárodní koncept restaurace Buddha Bar kombinuje vytříbený styl panasijského kulinářského umění, hudební zážitky s rezidentním life dj, perfektní servis a unikátní...

    Marek Zelený1.8.2020
  • Středomořská atmosféra v Hliněné Baště

    Jedna z nejpříjemnějších restaurací v okolí Prahy boduje hlavně v létě, kdy naplno vynikne její středomořská atmosféra. Prostorná terasa u rybníčku...

    Marek Zelený29.7.2020
  • Na Plovárně otevírá Molo, gastro a kulturní pop-up pod širým nebem

    V zahradách Občanské plovárny otevírá gastro a kulturní pop-up stan Molo. Bistro bar s mezinárodní kuchyní, která se bude pravidelně obměňovat...

    Jan Pešek16.6.2020
  • Staročeská Panna cotta září ve Zlaté hvězdě

    Unikátní dezert, který představuje most mezi starodávnou a moderní českou gastronomií. A který současně ukazuje, jak také může chutnat a vypadat...

    Jan Pešek3.6.2020
  • Ven z kuchyně

    S létem přichází novinka v teplickém J&J Lagartu. Hosté si již navykli na jedinečnou otevřenou kuchyni v interiéru restaurace, ale nyní...

    Marek Zelený18.5.2020
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.