Sociální sítě
Nahoru

Restaurace Signature pozvedla gastronomii na dopravní tepně ČR

Právě uběhl rok od otevření designové restaurace Signature, která se nachází u sjezdu 182 dálnice D1 v Popůvkách u Brna. Poctivá kuchyně, která má smysl, ale také Champagne vinotéka čítající 160 etiket nebo snídaně na kameni s vlastním pečivem i jogurty a coffee lounge poskytují útočiště byznysmenům cestujícím mezi dvěma velkoměsty i mezi zeměmi střední Evropy. Interiér restaurace vzniknul ve spolupráci se zkušeným architektem Pavlem Křížem. Role šéfkuchaře se ujal kuchař se zkušenostmi od hollywoodských hvězd Pavel Veltruský.

SIGNATURE 0198727 X res_KIVA_PHOTOSmysluplné nemusí být lokální

Majitelé restaurace – dva gurmánští srdcaři Jiří Lešikar a Lumír Sendrei dbají na každý detail, od pečlivého výběru dodavatelů, přes netradiční nádobí, až po finální produkt na talíři hosta. Rádi spolupracují s regionálními farmáři, ale pouze tehdy, jsou-li přesvědčeni, že jim poskytnou vždy čerstvé a kvalitní suroviny. „Čerstvá makrela z Norska, která rostla přirozeně a o které víme, jak rychle se k nám dostala, má pro nás větší smysl než třeba mražený vykrmený pstruh, byť z Česka,“ vymezuje se Jiří Lešikar vůči aktuálnímu trendu využití lokálních potravin za každou cenu.

SIGNATURE 0198714 X res_KIVA_PHOTOInteriér je porostlý mechem

Místo přehnaného food stylingu si prvotřídní vizuální zážitek užijí návštěvníci pouhým posezením v interiéru restaurace. Třem odděleným vzdušným prostorům, které je možné spojit v jeden posuvnou stěnou z dřevěných kazet, vévodí mechové koberce. Těmi Pavel Kříž z architektonického studia KOMPLITS obložil jak sloupoví v hlavní části restaurace, tak celou stěnu v odděleném salonku. „Chtěli jsme vybudovat příjemné, vzdušné, ambientní místo s nadčasovým designem a jsem rád, že se nám to povedlo,“ pyšní se Jiří Lešikar výsledkem, který kromě dřeva a mechu kombinuje i kamen a kov.

SIGNATURE 0198798 X res_KIVA_PHOTOOslavou narozenin podpořili předčasně narozené

Narozeniny pojali jako pohodový večer s poctivým jídlem, kvalitním vínem, přátelskou atmosférou a hlavně s cílem vybrat co nejvíce peněz na koupi monitoru životních funkcí pro brněnskou neziskovou organizaci Pomáháme, z. s. Vstup na akci stál minimálně 1500 Kč, maximální cena však nebyla omezena a vybralo se neuvěřitelných 206 000 Kč. Výraznou částku, a to přesně sto tisíc korun věnoval Hotel a Casino Victory, které se nachází ve stejném komplexu jako restaurace Signature.

SIGNATURE 0198770 X res_KIVA_PHOTO

Více z rubriky Restaurace

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.