Sociální sítě
Nahoru

Restaurace Signature pozvedla gastronomii na dopravní tepně ČR

Právě uběhl rok od otevření designové restaurace Signature, která se nachází u sjezdu 182 dálnice D1 v Popůvkách u Brna. Poctivá kuchyně, která má smysl, ale také Champagne vinotéka čítající 160 etiket nebo snídaně na kameni s vlastním pečivem i jogurty a coffee lounge poskytují útočiště byznysmenům cestujícím mezi dvěma velkoměsty i mezi zeměmi střední Evropy. Interiér restaurace vzniknul ve spolupráci se zkušeným architektem Pavlem Křížem. Role šéfkuchaře se ujal kuchař se zkušenostmi od hollywoodských hvězd Pavel Veltruský.

SIGNATURE 0198727 X res_KIVA_PHOTOSmysluplné nemusí být lokální

Majitelé restaurace – dva gurmánští srdcaři Jiří Lešikar a Lumír Sendrei dbají na každý detail, od pečlivého výběru dodavatelů, přes netradiční nádobí, až po finální produkt na talíři hosta. Rádi spolupracují s regionálními farmáři, ale pouze tehdy, jsou-li přesvědčeni, že jim poskytnou vždy čerstvé a kvalitní suroviny. „Čerstvá makrela z Norska, která rostla přirozeně a o které víme, jak rychle se k nám dostala, má pro nás větší smysl než třeba mražený vykrmený pstruh, byť z Česka,“ vymezuje se Jiří Lešikar vůči aktuálnímu trendu využití lokálních potravin za každou cenu.

SIGNATURE 0198714 X res_KIVA_PHOTOInteriér je porostlý mechem

Místo přehnaného food stylingu si prvotřídní vizuální zážitek užijí návštěvníci pouhým posezením v interiéru restaurace. Třem odděleným vzdušným prostorům, které je možné spojit v jeden posuvnou stěnou z dřevěných kazet, vévodí mechové koberce. Těmi Pavel Kříž z architektonického studia KOMPLITS obložil jak sloupoví v hlavní části restaurace, tak celou stěnu v odděleném salonku. „Chtěli jsme vybudovat příjemné, vzdušné, ambientní místo s nadčasovým designem a jsem rád, že se nám to povedlo,“ pyšní se Jiří Lešikar výsledkem, který kromě dřeva a mechu kombinuje i kamen a kov.

SIGNATURE 0198798 X res_KIVA_PHOTOOslavou narozenin podpořili předčasně narozené

Narozeniny pojali jako pohodový večer s poctivým jídlem, kvalitním vínem, přátelskou atmosférou a hlavně s cílem vybrat co nejvíce peněz na koupi monitoru životních funkcí pro brněnskou neziskovou organizaci Pomáháme, z. s. Vstup na akci stál minimálně 1500 Kč, maximální cena však nebyla omezena a vybralo se neuvěřitelných 206 000 Kč. Výraznou částku, a to přesně sto tisíc korun věnoval Hotel a Casino Victory, které se nachází ve stejném komplexu jako restaurace Signature.

SIGNATURE 0198770 X res_KIVA_PHOTO

Více z rubriky Restaurace

  • Bistrot Puglia: Autentická italská kuchyně

    Útulná menší restaurace v klidné části Holešovic je ideálním místem pro všechny milovníky italské kuchyně. Tým kuchařů pečlivě vybírá nejkvalitnější suroviny...

    Marek Zelený3.7.2023
  • Chuť léta v restauraci The Artisan

    The Artisan, restaurace pražského hotelu Marriott, si pro své hosty na letošní léto připravila řadu sezónních specialit. Šéfkuchař David Rejhon spolu...

    Marek Zelený28.6.2023
  • Babiččina zahrada slaví kulatiny

    Restaurace Babiččina zahrada oslavila v červnu krásné kulaté narozeniny. Už deset let se zapisuje do chutí svých hostů. Díky kvalitní práci...

    Marek Zelený27.6.2023
  • Trumfy Hliněné bašty: Středomořská kuchyně plná delikates

    Stálice české gastronomie oslovuje již dvě desetiletí své hosty nejen unikátní středomořskou atmosférou, podtrženou nádhernou terasou rozprostřenou u malebného rybníčku, ale...

    Jan Pešek14.6.2023
  • Alcron Restaurant nově nabízí Business Lunch

    Alcron Restaurant je novou hvězdou pražské kulinární scény. Oficiálně otevřen byl v březnu letošního roku a nachází se v prostorách legendárního...

    Marek Zelený5.6.2023
  • PRU58 má zahrádku

    Vyhlášená holešovická restaurace PRU58 je klenotem po všech stránkách. Fusion asijská kuchyně z převážně českých surovin s nejrozkvetlejším interiérem se stali...

    Marek Zelený31.5.2023
  • Jahodové opojení v restauraci La Veranda

    Čerstvé jahody, které po zakousnutí naplní chuťové pohárky velmi intenzivními tóny se hlásí o slovo. Od poloviny června se ve vyhlášené...

    Marek Zelený25.5.2023
  • Babiččina zahrada zahajuje sezónu

    Babiččina zahrada v průběhu května otevírá svou vyhlášenou venkovní oázu. Událost sezóny, na kterou čekají milovníci prvotřídní kuchyně s přídavkem rodinné...

    Marek Zelený23.5.2023
  • Tomáš Kohút: Do jídla vkládám příběhy a emoce

    Ve světě gastronomie patří k největším překvapením posledního roku. Nový šéfkuchař restaurace Triton zaujal především precizním skloubením vizuální a chuťové stránky...

    Marek Zelený16.5.2023
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.