Sociální sítě
Nahoru

Beata Rajská se pustila do šatů pro Barbie

Namísto vánočních příprav našila známá česká designérka šaty pro legendární panenku. Ale není v tom sama, následovala ji také řada dalších českých i zahraničních návrhářů. Originálně oblečené panenky se totiž budou dražit v rámci slavnostního galavečera. Výtěžek pak dostanou ohrožené děti.

3 Beata Rajská a organizátor Franišek Anděl DSC3725Projekt s názvem PINK CARPET: HELPING DOLLS propojuje originální módu známých i začínajících českých i zahraničních módních návrhářů s ikonickou panenkou Barbie. Slavnostní galavečer, kde se budou panenky v jedinečných modelech dražit, proběhne 7. prosince 2017 v kostele sv. Anny ve Zlaté ulici na Starém Městě v Praze od 19. hodin. Celý výtěžek z dražby bude věnován Fondu ohrožených dětí, konkrétně pražským Klokánkům.

„Myslím si, že věnovat se opuštěným nebo týraným dětem, je moc důležité a přispět na podobnou věc mi přijde skvělé. Navíc se mi i líbila myšlenka s panenkami,“ hodnotí charitativní záměr přední česká návrhářka Beata Rajská a prozradila také, z čeho vychází její model pro letošní dražbu: Šaty jsou z mé aktuální kolekce Pipilotta (Pipi Dlouhá punčocha), která je inspirovaná dětstvím. Souvisí s tím, že láska, kterou dostaneme v dětství, nás potom provází celý život. No a Pipi Dlouhá punčocha byla moje nejoblíbenější postavička, proto ten název.“ 

2 poslední úpravy DSC3668Úkolu ušít šaty pro charitativní projekt Františka Anděla a designéra Adama Ptáčka se zhostily mimo jiné i dámy, jejichž profese s jehlami a látkami nemá příliš společného. Stejně jako pro módní návrháře a oba organizátory je i pro Ivu Pazderkovou a Dagmar Peckovou stěžejní smysl akce a tedy to, že se jedná o pomoc ohroženým dětem. Z vod módní branže přijali nabídku návrháři jako Alice Abraham, Klára Nademlýnská nebo Jakub Polanka. Ze zahraničí můžeme jmenovat Eleonoru Stefanel z italské oděvní firmy Stefanel. Originálním modelem přispěl rovněž Adam Ptáček nebo vyhledávaný kadeřník Libor Šula. Zastoupení zde mají i šperkaři a návrháři obuvi, takže je, nač se těšit. Dražby se i tentokrát zúčastní řada známých osobností. Ale vítaní jsou pochopitelně úplně všichni, kteří s chutí přispějí na dobrou věc.

 

Více z rubriky iLuxus

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.