Sociální sítě
Nahoru

Naučte se rozumět vínu – z pohodlí svého domova

Milovat víno je skvělé, naučit se ho dobře znát je ještě lepší. Přední český sommelier Jakub Přibyl vložil své mnohaleté zkušenosti do projektu SvětemVína.cz a přináší tak milovníkům vín degustaci z luxusní restaurace přímo až k jejich domácímu stolu. „Věřím, že víno povznáší náš život. Na projektu SvětemVína.cz se mi líbí možnost předat zkušenosti zákazníkům i na dálku a přímo do pohodlí jejich domova. Přenést zážitek z řízené degustace do intimního prostoru jejich rodiny nebo kruhu přátel,“ říká Jakub Přibyl.

Kopie souboru _MG_7065-editSvětemVína.cz tvoří unikátní příležitost, ve které se Jakub Přibyl, trojnásobný Mistr České republiky v sommelierství, potkává se špičkovými českými šéfkuchaři. Společně tvoří koncept luxusních dárkových košů obsahujících vynikající kombinace vhodně snoubených vín a pokrmů.

Kopie souboru packshot-apetitTyto koše si zákazníci jednoduše objednávají, a to buď jednorázově, nebo formou měsíčního předplatného. V dárkovém balení dostanou dvě skvělá vína podle svých preferencí – bílá nebo červená, videodegustaci od Jakuba Přibyla, karty popisující doručená vína, recept na pokrm vybraný jedním ze šéfkuchařů SvětemVína.cz a nakonec vysoce kvalitní ingredience, které jsou k přípravě pokrmu potřeba. „Baví mě předávat mé sommelierské zkušenosti dalším milovníkům vín a hlavně zprostředkovávat lidem nezapomenutelný požitek s dobře snoubeného vína a jídla,“ dodává Jakub Přibyl.

_MG_7446 FUNDárková balení se mění každý měsíc a postupně zákazníky provází ochutnávkou vynikajících vín z různých koutů světa a přípravou ideálních pokrmů k nim. A jaké tipy přináší k letošním Vánocům?

Dárkové balení: Česká klasika v luxusním stylu

Bílé víno (Trávníček & Kořínek) a houbový kuba – nejen nápaditá, ale i zdraví přínosná kombinace. Balení obsahuje:

– víno Trávníček a Kořínek, Veltínské zelené, pozdní sběr, suché

– kroupy ječné Green Apotheke 500 g

– směs hub kubu Holoubek a pravnuci 25 g

– majoránka Koření od Antonína 6 g

– bio slunečnicový olej lisovaný za studena Bohemia 250 ml

– karta o víně

– recept k vínu s využitím surovin

– videodegustace sommeliera Jakuba Přibyla

– stylové dárkové balení

Recept: Houbový kuba podle SvětemVína.cz

Autor: Jan Horký, šéfkuchař Malé Bistro

Ingredience: sušené kroupy 100g, sušené houby 20g, špetka majoránky, stroužek česneku, jedna malá šalotka, sůl, pepř, rostlinný olej.

Postup: Přes noc namočíme kroupy se sušenými houbami přibližně v 0,5 litru studené vody nebo ve vývaru. Druhý den orestujeme česnek se šalotkou a zalijeme namočenými kroupami se sušenými houbami, přidáme špetku majoránky, osolíme a opepříme. Pozvolna vaříme kroupy na skus. Následně scedíme přebytečnou vodu a dochutíme.

Vybrané víno: Trávníček & Kořínek, Veltlínské zelené, pozdní sběr, suché

Popis: Světlá jiskrná zlatožlutá barva se stříbrnými odlesky a střední viskozitou. Příjemné aroma zralých broskví, bílého pepře a mandlí, s lehkým dotekem lučního kvítí. Chuť zelených a žlutých jablek, citrusových plodů a bílého rybízu je doplněná o příjemnou mineralitu. Velmi dlouhá dochuť.

Vinařství: Vinařství Kořínek Hnanice hospodaří na 25 hektarech půdy nedaleko Národního parku Podyjí. Produkují svěží vína z kolekce Pozdravy z národního parku a strukturovaná plnější vína řady Premium a VOC Znojmo. Vrcholem kolekce je pak prémiová řada Apri proslulá především jedinečnými víny z odrůd Pinot Noir a Chardonnay.

Jakub Přibyl, hlavní sommelier SvětemVína.cz:

Jakub ochutná ročně přibližně 6000 vín z celého světa a každý den se zabývá snoubením vín a pokrmů. V letech 2011, 2012, 2013 a 2014 se stal nejlepším sommelierem ČR a třikrát po sobě získal titul Mistra České republiky v sommelierství (Bohemia Sekt Trophée). Jelikož zde platí pravidlo třikrát a dost, sedí teď Jakub Přibyl v porotě soutěže po boku dalších skvělých sommelierů. Je držitelem nejvyššího sommelierského titulu v České republice, Court of Master Sommelier Level Advanced.

Více z rubriky Gastro

  • Michelinem ověnčená La Degustation Bohême Bourgeoise nabízí rozvoz

    Vyhlášená perla tuzemské gastronomie musela reagovat na zavřené hranice státu, a svůj zážitkový koncept výrazně zpřístupnila k využití lokálních hostů už...

    Jan Pešek15.10.2020
  • Znovuotevřená restaurace Čestr

    Jalovice a volci z českého strakatého skotu, grilování na dřevěném uhlí, dlouhé pečení v „sauně“ a současná česká kuchyně v podání...

    Jan Pešek15.10.2020
  • Uhrančivé mini dýně

    Severočeská síť Lagarto, která hosty baví ve svých kavárnách v Teplicích, Mostě a Chomutově výjimečnou nabídkou house dortů klasických, prémiových a...

    Marek Zelený12.10.2020
  • Po revolučních konjakových těstovinách Slim Pasta se hudbne

    Drtivá většina lidí konzumuje těstovinové přílohy, protože jsou běžně k dostání, chutné a jednoduché na přípravu. Často se ale lidé přílohám...

    Marek Zelený12.10.2020
  • Sezónní tasting menu

    Restaurace Nota Bene představuje nové hřející sezónní tasting menu o čtyřech chodech, které navodí v ústech české plnohodnotné nebe. Kde jinde...

    Jan Pešek8.10.2020
  • Jistota v Alcronu v podobě brunchů

    Víkendové brunche v hotelu Alcron se staly jistotou, která je v posledních týdnech více než potřebná. Kvalita, historie a vytříbený servis...

    Jan Pešek7.10.2020
  • České prémiové destiláty zabodovaly na mezinárodní soutěži

    Česká destilérka Fleret z Frenštátu pod Radhoštěm zabodovala v rámci populární International Spirits Challenge, jedné z nejvýznamnějších a nejrespektovanějších degustátorských světových...

    Marek Zelený5.10.2020
  • Řízková olympiáda v Babiččině zahradě

    Letošní podzim v Babiččině zahraně v Průhonicích je plný kulinárních zážitků. Největším hitem bude bez debat řízková olympiáda, na jejímž konci...

    Jan Pešek5.10.2020
  • Šumavská zima na Chalupě s bazénem

    Šumava je oblíbeným místem dovolených. Zvláště v zimě sněhobíle září její přednost v podobě množství pěkných svahů a běžkařských stop uprostřed...

    Marek Zelený5.10.2020
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.