Sociální sítě
Nahoru

Naučte se rozumět vínu – z pohodlí svého domova

Milovat víno je skvělé, naučit se ho dobře znát je ještě lepší. Přední český sommelier Jakub Přibyl vložil své mnohaleté zkušenosti do projektu SvětemVína.cz a přináší tak milovníkům vín degustaci z luxusní restaurace přímo až k jejich domácímu stolu. „Věřím, že víno povznáší náš život. Na projektu SvětemVína.cz se mi líbí možnost předat zkušenosti zákazníkům i na dálku a přímo do pohodlí jejich domova. Přenést zážitek z řízené degustace do intimního prostoru jejich rodiny nebo kruhu přátel,“ říká Jakub Přibyl.
Kopie souboru _MG_7065-editSvětemVína.cz tvoří unikátní příležitost, ve které se Jakub Přibyl, trojnásobný Mistr České republiky v sommelierství, potkává se špičkovými českými šéfkuchaři. Společně tvoří koncept luxusních dárkových košů obsahujících vynikající kombinace vhodně snoubených vín a pokrmů.
Kopie souboru packshot-apetitTyto koše si zákazníci jednoduše objednávají, a to buď jednorázově, nebo formou měsíčního předplatného. V dárkovém balení dostanou dvě skvělá vína podle svých preferencí – bílá nebo červená, videodegustaci od Jakuba Přibyla, karty popisující doručená vína, recept na pokrm vybraný jedním ze šéfkuchařů SvětemVína.cz a nakonec vysoce kvalitní ingredience, které jsou k přípravě pokrmu potřeba. „Baví mě předávat mé sommelierské zkušenosti dalším milovníkům vín a hlavně zprostředkovávat lidem nezapomenutelný požitek s dobře snoubeného vína a jídla,“ dodává Jakub Přibyl.
_MG_7446 FUNDárková balení se mění každý měsíc a postupně zákazníky provází ochutnávkou vynikajících vín z různých koutů světa a přípravou ideálních pokrmů k nim. A jaké tipy přináší k letošním Vánocům?

Dárkové balení: Česká klasika v luxusním stylu
Bílé víno (Trávníček & Kořínek) a houbový kuba – nejen nápaditá, ale i zdraví přínosná kombinace. Balení obsahuje:
– víno Trávníček a Kořínek, Veltínské zelené, pozdní sběr, suché
– kroupy ječné Green Apotheke 500 g
– směs hub kubu Holoubek a pravnuci 25 g
– majoránka Koření od Antonína 6 g
– bio slunečnicový olej lisovaný za studena Bohemia 250 ml
– karta o víně
– recept k vínu s využitím surovin
– videodegustace sommeliera Jakuba Přibyla
– stylové dárkové balení

Recept: Houbový kuba podle SvětemVína.cz
Autor
: Jan Horký, šéfkuchař Malé Bistro
Ingredience: sušené kroupy 100g, sušené houby 20g, špetka majoránky, stroužek česneku, jedna malá šalotka, sůl, pepř, rostlinný olej.
Postup: Přes noc namočíme kroupy se sušenými houbami přibližně v 0,5 litru studené vody nebo ve vývaru. Druhý den orestujeme česnek se šalotkou a zalijeme namočenými kroupami se sušenými houbami, přidáme špetku majoránky, osolíme a opepříme. Pozvolna vaříme kroupy na skus. Následně scedíme přebytečnou vodu a dochutíme.

Vybrané víno: Trávníček & Kořínek, Veltlínské zelené, pozdní sběr, suché
Popis: Světlá jiskrná zlatožlutá barva se stříbrnými odlesky a střední viskozitou. Příjemné aroma zralých broskví, bílého pepře a mandlí, s lehkým dotekem lučního kvítí. Chuť zelených a žlutých jablek, citrusových plodů a bílého rybízu je doplněná o příjemnou mineralitu. Velmi dlouhá dochuť.

Vinařství: Vinařství Kořínek Hnanice hospodaří na 25 hektarech půdy nedaleko Národního parku Podyjí. Produkují svěží vína z kolekce Pozdravy z národního parku a strukturovaná plnější vína řady Premium a VOC Znojmo. Vrcholem kolekce je pak prémiová řada Apri proslulá především jedinečnými víny z odrůd Pinot Noir a Chardonnay.

Jakub Přibyl, hlavní sommelier SvětemVína.cz:
Jakub ochutná ročně přibližně 6000 vín z celého světa a každý den se zabývá snoubením vín a pokrmů. V letech 2011, 2012, 2013 a 2014 se stal nejlepším sommelierem ČR a třikrát po sobě získal titul Mistra České republiky v sommelierství (Bohemia Sekt Trophée). Jelikož zde platí pravidlo třikrát a dost, sedí teď Jakub Přibyl v porotě soutěže po boku dalších skvělých sommelierů. Je držitelem nejvyššího sommelierského titulu v České republice, Court of Master Sommelier Level Advanced.

Více z rubriky Gastro

  • Valentýn s obsahem alkoholu

    Valentýn je známý jako svátek lásky již celá staletí. Pro její oslavy existuje spousta symbolů, ale jedním z hlavních jsou bezpochyby jahody....

    Marek Zelený9.1.2018
  • Designová perla Karlových Varů

    Jeden z nejlepších hotelů v Karlových Varech se může pochlubit skvělou kombinací špičkových služeb a designového prostředí. Hotel St. Joseph Royal...

    Marek Zelený8.1.2018
  • Týden vína v Praze

    V týdnu od 22. do 28. ledna 2018 se Praha stane dějištěm jubilejního desátého ročníku festivalu vína Prague Wine Week 2018....

    Jan Pešek8.1.2018
  • Podlehněte pokušení luxusních sýrů

    Nejen v období Vánoc toužíme, pokud jsme milovníky vybraných lahůdek, potěšit chuťové pohárky noblesní specialitou, jež, pokud jde o kvalitu a chuť,...

    Alena Dušková20.12.2017
  • Menu v Bageterii Boulevard sestavené vyhlášeným guru české gastronomie

    Od včerejšího dne si do oblíbené Bageterie Boulevard je možné zajít na něco opravdu výjimečného. Zimní nabídku totiž rozšiřuje nové CHEF...

    Marek Zelený20.12.2017
  • Čech Jan Teska se stal mistrem světa v míchání koktejlů

    Na mistrovství světa v Kodani zářil český barman Jan Teska. Na světovém koktejlovém šampionátu Mezinárodní barmanské asociace zvítězil s koktejlem, který...

    Jan Pešek19.12.2017
  • Nola: láska ze sídliště

    Že láska prochází žaludkem, to ví snad každý. V restauraci Nola na pražském Pankráci tak už v předvánočním stresu začali myslet...

    Jan Pešek16.12.2017
  • Emirates ve svátečním období nabízí vánoční menu

    Letecká společnost Emirates v prosinci přináší vánoční atmosféru do všech cestovních tříd. Zákazníci Emirates si budou moci jak v jejích letištních...

    Jan Pešek12.12.2017
  • Boží hod v duchu jihoamerické fiesty

    V pondělí 25. prosince, tedy na Boží hod, se promění restaurace Atrium ve vyhlášeném hotelu Hilton Prague v jedinečné místo. V...

    Jan Pešek7.12.2017
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.