Sociální sítě
Nahoru

V Kampa Parku opět začíná sezóna polární tresky

Od ledna do března nabízí řada skandinávských restaurací menu založené na chutném mase polární tresky, která se smí lovit pouze v zimních měsících. Do Prahy tuto gastronomickou tradici přinesla populární fine dining restaurace Kampa Park, která bude speciality z výtečné ryby nabízet již posedmé. A proč je polární treska považována za tak mimořádnou pochoutku? Tyto ryby migrují v chladných vodách za polárním kruhem, díky čemuž má jejich maso jemnou a delikátní chuť. Navíc má polární treska ideální nutriční složení a je velmi zdravá.
_MG_9601(1)Při sestavování menu se šéfkuchař Kampa Parku Marek Raditsch inspiroval ve Skandinávii, především v Norsku a Švédsku, kde má sezónní menu z polární tresky dlouhou tradici. A co všechno na hosty v Kampa Parku čeká? Jako amuse bouche se podávají tresčí játra, jejichž jemná chuť je zvýrazněna jarní cibulkou. Klasický předkrm obstará ojedinělá lahůdka v podobě tresčího jazýčku, který je osmažen do křupava v těstíčku z japonského panka a dochucen kajenským pepřem. Podává se se salátem z červené řepy a koprovým aioli. „Právě maso z jazyka tresky je nejkřehčím kouskem celé, zhruba pětikilové ryby,“ vyzdvihuje mimořádnou delikatesu Marek Raditsch. Dalším chodem bude hutná rybí polévka, která je letos kreativně připravena jako hold thajské kuchyni, a je tudíž dochucena kokosovým mlékem a citronovou trávou.
_MG_9519-02(1)Jako hlavní chod čtyřchodového menu za 1 350 Kč se v Kampa Parku servíruje pečená polární treska se sezónními houbami, fava fazolkami, pórkovými raviolami a jemnou hříbkovou pěnou, tedy čistá a jednoduchá úprava, která nechá vyniknout chuť lahodného masa. Přestože porce tresky je poměrně velká, hosty čeká ještě typický skandinávský dezert v podobě vařené „rýže a la Malta“ s mandlemi, třešňovou omáčkou a osvěžujícím sorbetem.
_MG_9579(1)

Více z rubriky Degustace

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.