Sociální sítě
Nahoru

Triumf pro hodinky Grand Seiko

Loni znovu vytvořený model prvních hodinek Grand Seiko v limitovaném počtu 1 960 ks se stal výhercem prestižní hodinářské soutěže Watchstars Awards 2018. Ocelový model označovaný SBGW253 reprezentuje první hodinky uvedené v roce 1960 na trh pod značkou Grand Seiko.

Hodinky Grand Seiko v Čechách prodává pouze hodinářství Koscom

Na začátku byla jednoduchá myšlenka: vytvořit krásné a přesné hodinky, které budou milovány napříč dobou. Snaha vytvořit hodinky s trvalým odkazem musela jít mnohem dál za možností tehdejší doby. Díky tomu nejsou první Grand Seiko pouze obyčejným modelem, ale staly se archetypem značky a základem její filozofie.

„Moderní vize konceptu Grand Seiko. Úžasná estetika i strojek. Dokonalý příklad znovuzrozeného modelu.“ takové bylo vyjádření komise.

„Moderní vize konceptu Grand Seiko. Úžasná estetika i strojek. Dokonalý příklad znovuzrozeného modelu.“ takové bylo vyjádření komise.

V obnovené edici prvních hodinek Grand Seiko pracuje mechanický 4Hz kalibr 9S64. Dvojitě zakřivené safírové sklíčko zachovává původní tvar a dává hodinkám stejně příjemný profil jako u původního modelu. Toto dvojité zakřivení zdokonaluje i jemnou křivku směřující k okraji klenutého sklíčka čímž propůjčuje hodinkám klasický vzhled. Rytina s ikonickým znakem lva Grand Seiko nechybí na tradičním medailonu z 18kt zlata v ploše ocelového dýnka.

Watchstars Awards je mezinárodní soutěž v jejíž porotě zasedají odborníci z celého světa i z řad významných sběratelů a novinářů. Watchstars Awards oceňuje nejlepší hodinky v pěti různých kategoriích. Kategorie „Classic Stars“ je pro tříručkové hodinky pouze s funkcí data či ukazatelem rezervy nátahu.

Více z rubriky Pánské hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.