Sociální sítě
Nahoru

50 let za 805 000 korun

Macallan distillery vydala speciální edici whisky s názvem “Macallan 50 Years Old 2018 Edition“. Ta zrála v dubových sudech ze Španělska celých 50 let. Obsahuje lahodných 44% ABV a whisky s přirozenou pulzující jantarovou barvou. Pro společnost je to veliká událost a počet lahví se samozřejmě rapidně omezen, to se odráží také na ceně, která přesahuje 805 000 Kč za lahev. Do prodeje půjde pouhých 200 kusů a ty budou rozesety po celém světě až do Asie nebo Ameriky.

Mac1

Po půlstoletí zrání v našich výjimečných dubových sudech se švestkami,“ říká Nick Savage, z Macallan,tento nádherně vzácný jedinečný slad je plný bohaté chuti a krásné přírodní barvy. Macallan 50 Years Old – 2018 Edition je neuvěřitelným doplněním řady unikátních, zralých whisky a představuje další vrchol umění výrobců whisky.

17034-527-1edited-1

A něco pro znalce chutí

Nos: dřevěná vanilka s nádechem koření. Zralé černé ryby a zemitý tón se kombinují s jemným rašelinným podkladem a poskytují bohaté tělo.

Patro: vanilka ze sladkého dubu, fondán a karamel. Zřetelné černé pepřové květy následované jemným teplem s hlubokou sladkostí spojenou s pomerančovou slupkou a fíky.

Ocas: neuvěřitelně viskózní, dlouhá a mírně suchá z jemné rašeliny.

LuxExpose-Macallan_Lumina-2

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.