Sociální sítě
Nahoru

Večeře 800 metrů pod mořem

Největší podvodní restaurace na světě 5.8 Undersea Restaurant se nachází na Maledivách v místě jménem Taranaki a je součástí sítě hotelů Hurawalhi Island Resort, známého pětihvězdičkového ekologického resortu. Šesti chodové menu vás přijde asi na 9000 Kč, což v takovém prostředí není nijak závratné. Během času, kdy si vychutnáváte exotickou večeři připravenou z místních rybích specialit, tak všude kolem vás plují ty samé ryby. Pro někoho to může být poněkud morbidní, ale jiné to nadchne jedinečným zážitkem ze setkání se světem pod mořem.

maldives0615-underwater

Společnost Fitzroy Engineering postavila restauraci v New Plymouthu a poté ji převezla celou k instalaci na ostrov Hurawalhi v roce 2016. Stavební konstrukce o 415 tunách byla ponořena do Indického oceánu do hloubky 800 m, což trvalo celých 19 dní. Restaurace má zakřivenou skleněnou střechu, skleněné stěny a převážně skleněnou podlahu, takže hosté jsou opravdu ze všech stran obklopeni mořem. Po technologické stránce to nebyl jednoduchý proces a sama o sobě je tato restaurace stavební unikát.

5_8_1

5_8_5_1600x900

Více z rubriky High society

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.