Sociální sítě
Nahoru

Prestižní cenu mezinárodní soutěže A´Design Award 2018 dostaly české designérky

A’Design Award je světově největší a nejvlivnější ocenění za design, které se vyhlašuje každý rok v Itálii. Přihlášené designy hodnotí mezinárodní porota složená z předních designérů, vlivných členů mezinárodního tisku i prominentních podnikatelů. Nejlepší produkty a projekty představující mimořádný design, technologii či kreativitu jsou oceněny příslušnou cenou. Ocenění daného designu získává jeho autor od A´Design Award doživotně. Letos tuto cenu získaly i české designérky Olina Francová a Jitka Arazimová z ateliéru Franco Arazzi. Jejich kolekce Multibags Rebels byla oceněna stříbrnou A’Design Award v kategorii Fashion and Travel Accessories.

4-multibags-rebels-ribelle-redAteliér Franco Arazzi se věnuje designu kožených kabelek-tašek-batohů pod názvem MULTIBAGS. Jejich produkty jsou díky originálnímu rukopisu jasně rozpoznatelné. Primární je experimentování na téma kabelka a vývoj nových modelů. Proto kabelky vznikají jen v malých sériích na objednávku a všechny jsou autorskými originály.

V čem jsou Multibagas tak výjimečné?

Byla to asi multifunkčnost a svobodomyslnost našeho designu, co motivovalo pořadatele soutěže, aby nás vyzvali k účasti. S naší tvorbou se mohli seznámit na loňské přehlídce Oxford Fashion Studia v rámci London Fashion Week nebo na designérském webu notjustalabel.com. Naše ‚rebelující‘ multibags nemají potřebu upozorňovat na společenské postavení či výši konta, naopak jsou originálním doplňkem i funkčním předmětem pro sebevědomou ‚nositelku‘, která se chce lišit a nebojí se vybočit z davu. Multibag během náročného dne mění svůj vzhled a funkci. Můžete ho nosit jako tašku přes rameno, cross body, nebo na zádech jako batoh. Jednoduchým přetažením či převázáním provazů se taška přeměňuje tak, jak právě potřebujete. Naše multibags nepodléhají žádným módním diktátům, jsou stejně jako jejich majitelé svobodné a můžou je proto na cestách provázet dlouhá léta.“

Co chystáte do budoucna

Právě dokončujeme postprodukci projektu Multibags Forever Young, v rámci kterého jsme naši novou kolekci fotili na modelkách 60+ v pražském fotostudiu a v italských Benátkách „na vodě“ s turisty z celého světa. Chceme názorně demonstrovat, že mládí duše nijak nesouvisí s kalendářním věkem a máme pro to jasné fotografické důkazy. Naším krédem je: Proč žít v šedi, když je kolem tolik barev? Proč se trápit různými trendy či diktáty, když je možné svobodně tvořit a jít svojí vlastní cestou!“

Více z rubriky Dámský svět

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.