Pokud jde o nejlahodnější a nejoblíbenější jarní zeleninu, určitě vítězí chřest. Jeho sezona je však bohužel krátká, začíná v dubnu a oficiálně trvá jen do svátku svatého Jana, tedy do 24. června.
Milovníci chřestu by proto neměli otálet s návštěvou restaurace Mlýnec, kde šéfkuchař Marek Šáda připravil z mělnického chřestu zcela netradiční chřestové menu. Jako předkrm nabídne vlažný bramborový salát s chřestem a uzenými foie gras. Polévku z bílého chřestu doplňují jarní houby, pošírovaný žloutek a kroupy, po ní následuje nečekaná kombinace jehněčího hřbetu s chřestem, hráškovými výhonky, mátou a pistáciemi.
Chuťový vjem završí dezert v podobě chřestového brownie s máslovou oplatkou, citronem a piniovými oříšky. Chřestové menu bude v Mlýnci k dostání po celý květen.
Chřestové menu:
Vlažný bramborový salát, chřest, uzená foie gras
Polévka z bílého chřestu, jarní houby, pošírovány žloutek, kroupy
Jehněčí hřbet, chřest, máta, pistacie, hráškové výhonky
Chřestové brownie, citron, máslová oplátka, pinie