Degustace | 7.5.2018 | Jan Pešek

Chřestová sezóna v Mlýnci vypukla

Pokud jde o nejlahodnější a nejoblíbenější jarní zeleninu, určitě vítězí chřest. Jeho sezona je však bohužel krátká, začíná v dubnu a oficiálně trvá jen do svátku svatého Jana, tedy do 24. června.
polevkaMilovníci chřestu by proto neměli otálet s návštěvou restaurace Mlýnec, kde šéfkuchař Marek Šáda připravil z mělnického chřestu zcela netradiční chřestové menu. Jako předkrm nabídne vlažný bramborový salát s chřestem a uzenými foie gras. Polévku z bílého chřestu doplňují jarní houby, pošírovaný žloutek a kroupy, po ní následuje nečekaná kombinace jehněčího hřbetu s chřestem, hráškovými výhonky, mátou a pistáciemi. Mlýnec_jehněčí hřbet (002)
Chuťový vjem završí dezert v podobě chřestového brownie s máslovou oplatkou, citronem a piniovými oříšky. Chřestové menu bude v Mlýnci k dostání po celý květen.
Chrestove brownie, citronChřestové menu:
Vlažný bramborový salát, chřest, uzená foie gras
Polévka z bílého chřestu, jarní houby, pošírovány žloutek, kroupy
Jehněčí hřbet, chřest, máta, pistacie, hráškové výhonky
Chřestové brownie, citron, máslová oplátka, pinie

Související články
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
Copyright © RF-Hobby.cz
Provozovatel: RF HOBBY, s. r. o., Bohdalecká 6/1420, 101 00 Praha 10, IČO: 26155672, tel.: 420 281 090 611, e-mail: sekretariat@rf-hobby.cz