Sociální sítě
Nahoru

Chřestová sezóna v Mlýnci vypukla

Pokud jde o nejlahodnější a nejoblíbenější jarní zeleninu, určitě vítězí chřest. Jeho sezona je však bohužel krátká, začíná v dubnu a oficiálně trvá jen do svátku svatého Jana, tedy do 24. června.

polevkaMilovníci chřestu by proto neměli otálet s návštěvou restaurace Mlýnec, kde šéfkuchař Marek Šáda připravil z mělnického chřestu zcela netradiční chřestové menu. Jako předkrm nabídne vlažný bramborový salát s chřestem a uzenými foie gras. Polévku z bílého chřestu doplňují jarní houby, pošírovaný žloutek a kroupy, po ní následuje nečekaná kombinace jehněčího hřbetu s chřestem, hráškovými výhonky, mátou a pistáciemi. Mlýnec_jehněčí hřbet (002)

Chuťový vjem završí dezert v podobě chřestového brownie s máslovou oplatkou, citronem a piniovými oříšky. Chřestové menu bude v Mlýnci k dostání po celý květen.

Chrestove brownie, citronChřestové menu:

Vlažný bramborový salát, chřest, uzená foie gras

Polévka z bílého chřestu, jarní houby, pošírovány žloutek, kroupy

Jehněčí hřbet, chřest, máta, pistacie, hráškové výhonky

Chřestové brownie, citron, máslová oplátka, pinie

Více z rubriky Degustace

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.