Sociální sítě
Nahoru

Chřestová sezóna v Mlýnci vypukla

Pokud jde o nejlahodnější a nejoblíbenější jarní zeleninu, určitě vítězí chřest. Jeho sezona je však bohužel krátká, začíná v dubnu a oficiálně trvá jen do svátku svatého Jana, tedy do 24. června.

polevkaMilovníci chřestu by proto neměli otálet s návštěvou restaurace Mlýnec, kde šéfkuchař Marek Šáda připravil z mělnického chřestu zcela netradiční chřestové menu. Jako předkrm nabídne vlažný bramborový salát s chřestem a uzenými foie gras. Polévku z bílého chřestu doplňují jarní houby, pošírovaný žloutek a kroupy, po ní následuje nečekaná kombinace jehněčího hřbetu s chřestem, hráškovými výhonky, mátou a pistáciemi. Mlýnec_jehněčí hřbet (002)

Chuťový vjem završí dezert v podobě chřestového brownie s máslovou oplatkou, citronem a piniovými oříšky. Chřestové menu bude v Mlýnci k dostání po celý květen.

Chrestove brownie, citronChřestové menu:

Vlažný bramborový salát, chřest, uzená foie gras

Polévka z bílého chřestu, jarní houby, pošírovány žloutek, kroupy

Jehněčí hřbet, chřest, máta, pistacie, hráškové výhonky

Chřestové brownie, citron, máslová oplátka, pinie

Více z rubriky Degustace

  • Michelinem ověnčená La Degustation Bohême Bourgeoise nabízí rozvoz

    Vyhlášená perla tuzemské gastronomie musela reagovat na zavřené hranice státu, a svůj zážitkový koncept výrazně zpřístupnila k využití lokálních hostů už...

    Jan Pešek15.10.2020
  • Sázka na dokonalou chuť bez kompromisů

    Ambiciózní restaurace Benjamin, která se od otevření zaměřuje výhradně na českou klientelu, nemusí měnit svou filozofii ani strategii. Zatímco ostatní fine...

    Jan Pešek18.6.2020
  • Návrat v krabičce

    Štěpán Návrat se současné situace nezalekl, a kromě svého letitého rozvozu Café Buddha Norská přichází s novinkami, které tu ještě nebyly....

    Jan Pešek22.4.2020
  • Malbec slaví již podesáté svátek

    17. dubna se již tradičně po celém světě slaví svátek populární argentinské odrůdy Malbec. Malbec je známý pro svou temnou až...

    Jan Pešek15.4.2020
  • Předjaří v Benjaminu

    Benjamin si v předjarním čase připravil menu, které vychází především z půdních plodin. Tedy vše, co roste v zemi, například brambory,...

    Jan Pešek5.3.2020
  • Kančí hody v La Verandě

    Výtečné maso špičkové české zvěřiny v rozmanité úpravě podle různých národních receptů bude únorovým žolíkem oblíbené staroměstské restaurace La Veranda. Již...

    Jan Pešek30.12.2019
  • Listopad ve znamení nejlepšího šampaňského

    Už po třinácté se mohou všichni milovníci šampaňského a netradičních gastronomických zážitků těšit na unikátní festival Grand Jour de Champagne, který...

    Jan Pešek4.11.2019
  • Listopad ve znamení lanýžů i v restauraci Grand Cru

    Sezóna lanýžů právě vrcholí a proto Fine diningová restaurace Grand Cru, v čele s šéfkuchaři Svatoplukem Hemmerem a Sašou Pavlovičem, připravuje...

    Jan Pešek30.10.2019
  • Hon na ústřice v La Verandě

    Sezóna ústřic právě začala. A přestože milovníci těchto chuťově jedinečných mořských plodů tvrdí, že nejlepší ústřice je vždycky samotná, maximálně pokapaná...

    Jan Pešek24.10.2019
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.